Wysany: 2008-03-16, 00:02 Jak odbezpieczyć śrubę regulacji przepływki
Zdjęcie zapożyczone...
Jak w temacie. W tym miejscu, jak gdzieś wyczytałem, powinna być śruba do regulacji przepływki Mam tam wetknięty niebieski korek którego nie mogę/nie wiem jak wyjąć?Moje pytania: jak wyjąć to g...o i czy to faktycznie śruba do regulacji
Pozdro.
Tak, tam pod tą zaślepką jest śruba regulacji zawartości CO w spalinach. Jak wyjąć zaślepkę? Hmm... Jakimś szpikulcem... Nie wiem, czy dobrze widze, ale u Ciebie zaślepka jest jakoś wbita w ten kanalik - powinna być równo z nim.
Pozdro.
Nie wiem, czy dobrze widze, ale u Ciebie zaślepka jest jakoś wbita w ten kanalik - powinna być równo z nim.
Jak pisałem wyżej to zdjęcie nie jest moje U mnie jest tak jak piszesz-równo
ogolny napisa/a:
a poco chcesz tam grzebać, tego się nie rusza
Oddałem głowicę do kapitalnego remontu i po złożeniu tego do kupy auto pali więcej i kuleje/pływa (na sekwencji jest znacznie lepiej ale też więcej pali). Silnik jest szczelny itp, itd...
Dzięki
Właśnie tę śrubę powinno się ruszać a nie grzebać pod czarnym dekielkiem przepływki .
Tam właśnie ustawia się CO w spalinach.
Odwiercasz - odsłoniętą śrubą ustawiasz CO na analizatorze na ciepym silniku - zatykasz aby łapki nie swędziały.
_________________ E39 530d 00r
Ostatnio zmieniony przez Artur C. 2008-03-16, 12:54, w caoci zmieniany 1 raz
Tam właśnie ustawia się CO w spalinach.
Odwiercasz - odsłoniętą śrubą ustawiasz CO na analizatorze na ciepym silniku - zatykasz aby łapki nie swędziały.
Wiem do czego służy ta śruba i jak się reguluje (teoretycznie jestem mechanikiem ) , tylko nie byłem pewny, czy to ta na pewno Jak rozwiercę to nie zatkam potem, a czy bez tego da się jeździć, czy powinno być zatkane ze względu na możliwość dostania się tam wody
Ostatnio zmieniony przez sowin19 2008-03-16, 14:57, w caoci zmieniany 1 raz
sowin19, jeden kolega z innego forum pobawił się tą śrubką i chyba miał farta, bo spalanie spadło mu o ponad litr. Ale jak już kolega Artur C., napisał, powinno się to robić na analizatorze spalin, przy ciepłym silniku. Zawartość CO w naszych silniczkach powinna wynosić 0,7 % (+/- 0,5).