Najpierw e-drajcyś, kupiłem już posklejany przez innego modelarza, Niestety listonosz połamał zawartość paczki... naprawiłem w kilkanaście minut wszystkie pierdoły, dorobiłem nową antenke, pomalowałem spoiler bo był czerwony, i założyłem słuszne koła bo były jakieś badziewne
Teraz damski Compact.
Kolega mi zamówił na Ebay'u, paczka wędrowała z Włoch, niestety po drodze zawartość również sie połamała... walczyłem z tym przez co karoseria nie wyszła za fajnie ...
Dorobiłem we wnętrzu troche detali, położyłem FLOCK na podłoge i tylną półke i takie tam ...
Następny compact będzie lepszy
Na chwile obecną skończonych beemek mam tyle ...
I kilka sztuk w magazynie
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2008-02-07, 20:08, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 1 raz Doczy: 11 Lip 2005 Skd: Radomyśl Wielki
Wysany: 2008-02-07, 23:04
Pietrek takie mam pytanko. Skad bierzesz te fele?? Bawisz sie w produkcje??
Strasznie ciezko cos dostac do 1:24. A interesowaloby mnie cos z ladnym rantem.
Pietrek KOZAKI ! , ten compact troche ma za duży negatyw jak na takie wąskie felgi , nie myslałęś żeby sprzedać 1 cabrio , masz 2 przecież
Drugie cabio będzie robione na jakiegoś rasowego esesmańca Wzoru jeszcze nie obrałem, narazie brak czasu
Gasper napisa/a:
Pietrek - super masz te modele. Nie wiem kiedy ja bede mial czas na dokonczenie mojej E30 i E36M3... Z e36 robie replike mojej
A to Bloody nie dokończył tej e30 co robił dla Ciebie ? Co tam masz do skończenia ?
CarF napisa/a:
Pietrek pamietam jak robiłes ta e36 z m3 poszerzanej na wersje cywilna
Stare czasy , pamiętam tamten drut
Cooba napisa/a:
Pietrek takie mam pytanko. Skad bierzesz te fele?? Bawisz sie w produkcje??
Strasznie ciezko cos dostac do 1:24. A interesowaloby mnie cos z ladnym rantem.
Z czasem nazbierało sie tego troche, mam troche kompletów na zapasie Czasami zrobie jakieś felgi od podstaw,nie jest łatwo bo to średnica ok 2cm przeważnie, zrobiłem niedawno koldze ATS Classic do Golfa MkI
Ręcznie żeźbiona felga, potem zrobione odlewy żywiczne, i alumioniowa obręcz - polerowana oczywiście
Ostatnio mi się nudziło i zrobiłem felge Pirelli
Potem zrobiłem sobie Borbet A - bo nikt nie produkuje takich felg do modeli...
I coś w stylu Azev A - niebardzo wyszło ale cóż...
Rzeźbiłem też Schmidt Th Line Średnica 22mm
misza napisa/a:
PIETREK pokaż rekina BŁAGAM musi byc zajefajny prosze prosze
Kupiłem go już sklejonego - nie najlepiej, ogólnie bez fajerwerków
wrona napisa/a:
Pietrek, gdzies wyczytalem ze robisz replikę mojej bylej czekam z niecierpliwoscia kolekcja godna pozazdroszczenia
pozdro wrona
Narazie cały czas walcze przerobieniem kupety w wąskiej lampie na Touringa Nie produkowali modelu Touringa także trzeba zrobić samemu
Specjalnie do tego modelu kupiłem tego compacta z Włoch, bo tylko tak można zdobyć Brocki B1 w tej skali
Tak wyglądała zanim trafiła w moje łapy
To ostatnie zdjęcia jakie robiłem, zderzaki mam już w podkładzie, z budą cały czas jeszcze walcze
W sumie praktycznie wszystko trzeba było przerobić albo poprawić Większość części dorabiana z arkuszy polistyrenu w różnych grubościach Wieczorem może wrzuce zdjęcia jak to teraz wygląda
Bloody'ego zadanie to było pomalowanie budy. Ja nie chciałem niczego spartolić Do tego pomógł mi ściągnąć BBS RS (15") resztę sam zrobię Brak czasu doskwiera
Ale ja Ci Pietruś tej kolekcji zazdroszcze, oj, jak bym chciał takie modelki mieć
Jak sobie przeliczyłem ile przez kilak lat straciłem na to pieniędzy , to uwierz że nie chciałbyś mieć, ja też w tym momęcie bym sie takie żeczy nie pakował. Wcześniej robiłem jeszcze inne modele, nie tylko beemki, pozbyłem się większości na szczęście Na wszystkie duperele związane z tym "hobby" przez ok 5 lat straciłem gdzieś z 2-3 tyś PLN Gdybym chciał sprzedać teraz to co mam dostałbym na allegro poniżej 1500zł... przy dobrych wiatrach. Więcej kosztują farby, szapchle ,pędzle i inne materiały niż cały model, najlepsze jest to że ładnie zrobiony model sprzedaje sie taniej niż nowy nie poskładany Pieniądze utopione w tym sporcie nigdy sie nie zwrócą Kiedyś to wszystko sprzedam, kiedyś ...
Tymczasem Trumniak Wrony którego rzeźbie już hohoho i końca nie widać ...
Ale po Twoim hooby widać na półce efekty, bo jak ja sobie policze (a boje sie to zrobić) ile ja przez kilka ostatnich lat przepaliłem..... ehhh szkoda słów
Fajny ten touring Zaczyna już wyglądać
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
ja miałem zamiłowanie na pocztku do golfa 2 bo był tani dlatego zrobiłem sobie model golfa 4 bo 2 droga była
potem ciagneło mnie w strone corrado vr6 2.8 lub 2.9
az doszedłem do wniosku ze " przedni napęd jest dla dziewczynek "
koniec OT
jak sie podoba moj model bo tylko podziwiacie Pietrka wiem ze mnie zjecie ze to VW ale lepiej niz opel
mnie pewnie Pietrek kojarzysz z moto-portalu jako jezierek
O kuźwa rzeczywiście
CarF napisa/a:
ja miałem zamiłowanie na pocztku do golfa 2 bo był tani dlatego zrobiłem sobie model golfa 4 bo 2 droga była
potem ciagneło mnie w strone corrado vr6 2.8 lub 2.9
az doszedłem do wniosku ze " przedni napęd jest dla dziewczynek
Zapomniałeś dodać do tej listy Calibre
High-Tech napisa/a:
Pietrek - nie jęcz!
Ja w każde auto wkładam serce i hajs i myślisz, że to się zwróci?!
Auto robione dla siebie nigdy się nie zwróci...
Tyle że wolałbym te pieniądze pakować w samochód jak inni , ale nie mam Jak zakupie e30 to sprzedaje "meczboksy" i wtedy tylko skala 1:1