BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wibracje podczas ruszania
Autor Wiadomo
Marcin V8 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Gru 2007
Skd: Plock/Limavady
Wysany: 2007-12-13, 20:36   Wibracje podczas ruszania

Witam wszyskich. Moj problem polega na dosc sporych wibracjach podczas ruszania, jak dodam wiecej gazu to jest lepiej. Wymienilem sprzeglo i kolo zamachowe i to niestety nie pomoglo. W sobote wymieniam lozysko nosne na wale bo jest walniete ale szczerze mowiac to juz nie licze na to ze to pomoze poniewaz dzisiaj zauwazylem ze auto delikatnie wibruje przy okolo 1500 obr. i jak wciskam sprzeglo to czuje wibracje w pedale, dodam jescze ze mam maly luz na walku w skrzyni biegow. Moje auto to e39 535. Moze ktos z was mial podobny przypadek.

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2007-12-13, 21:08   

ja coś takiego miałem w e36... przy ruszaniu czasami coś wibrowało, jakby przeskakiwało...
ale przestało... :lol: podejrzewam że to most albo przeguby

kolczasty 

Doczy: 21 Pa 2006
Skd: Hażlach
Wysany: 2007-12-14, 13:43   

Nie wiem, czy takie objawy bylyby przy zuzytym laczniku elastycznym walu (skrzynia<->wal). Sprawdzic nie zaszkodzi.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-12-15, 08:11   

a czy masz moze w swoim silniku zamontowane kolo zamachowe dwumasowe czy zwykle ?? ? jesli sa wibracje to opisz czy przy jezdzie czy na postoju tez

Marcin V8 

Wysany: 2007-12-16, 01:11   

Szarpie tylko podczas ruszania ale wyczuwam tez male wibracje silnika na postoju przy okolo 1500obr. Tak mam kolo dwumasowe ale jak juz pisalem, wlasnie wymienilem je na nowe. Dzisiaj wymienilem tez lozysko na wale ale nic to nie dalo.
Ostatnio zmieniony przez Marcin V8 2007-12-16, 01:12, w caoci zmieniany 1 raz  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-12-16, 09:05   

KOlo jest nowe czy inne uzywane pytam tak poniewaz malo osob ma kase na to zeby kupic kolo dwumasowe nowe a efekt o ktorym mowisz pokrywa sie z tym co dzieje sie z autem przy uszkodzonym kole dwumasowym

kolczasty 

Doczy: 21 Pa 2006
Skd: Hażlach
Wysany: 2007-12-16, 10:00   

A jaki masz u siebie przebieg. Ja mam 264 tys. Po wymianie sprzegla podczas ruszania szarpalo mi - efekt, jakby tarcza sprzegla nierowno przylegala. Sprzeglo wymienilem na kompletne u bardzo dobrego mechanika od BMW. Byly poderzenia, ze to kolo dwumasowe (tez takowe posiadam u siebie) jednak zadnego terkotania podczas gaszenia auta - a to podobno objaw uszkodzonego kola dwumasowego - nie bylo. Po kilku miesiacach zaczela szwankowac mi pompa paliwa, koniec koncow zatarla sie na amen. Wymienilem na nowa i jak reka odjal. Nie ma zadnego szarpania. Przy starej pompie podczas proby dynamicznego ruszenia spod swiatel czy skrzyzowania czesto dochodzilo do zmulenia auta, na 1-ce byly ogromne problemy zeby ruszyc z tzw. piskami co mnie tez zasatnawialo. Po wymianie pompy musze uwzac na bieznik podczas normalnych startow na skrzyzowaniach (skrety).

Moze u Ciebie to tez problem z pompa? Na wolnych tez odczuwalem lekkie drgniecia silnika, teraz jakby ich nie bylo a jak sa to podejrzewam, ze to akurat juz wina zabrudzonego krokowca.

konewka 

Doczy: 14 Wrz 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-12-16, 12:08   

mam to samo. Dyfer na wykończeniu

Marcin V8 

Wysany: 2007-12-16, 12:39   

konewka napisa/a:
mam to samo. Dyfer na wykończeniu

Czy mozna jakos sprawdzic czy to na pewno dyfer ? Podczas jazdy wszysko jest ok, zadnych drgan ani stukow, dyfer nigdy mi nie zblokowal. To chyba jednak nie bedzie to bo jak dodam wiecej gazu okolo 2000 obr. i ruszam to jest ok poza tym na postoju przy obr. 1500 czuc wibracje silnika.

[ Dodano: 2007-12-16, 13:04 ]
x_e_o_n napisa/a:
KOlo jest nowe czy inne uzywane pytam tak poniewaz malo osob ma kase na to zeby kupic kolo dwumasowe nowe a efekt o ktorym mowisz pokrywa sie z tym co dzieje sie z autem przy uszkodzonym kole dwumasowym

Doklatnie tak jest. Auto doklatnie tak sie zachowuje jak przy uszkodzonej dwumasowce, ale ja kupilem nowe LUKa, do tego kompletne sprzeglo i nic to nie dalo.

A moze wysprzeglik jest walniety, co o tym myslicie ?

[ Dodano: 2007-12-23, 19:23 ]
Czy ktos wie czy to moze byc wysprzeglik ?
Ostatnio zmieniony przez Marcin V8 2007-12-16, 22:26, w caoci zmieniany 3 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: