niedawno z LUK325 rozmawialiśmy na temat gwintów tej firmy, są ostatnio bardzo popularne za naszą granicą, cena bardzo kusząca, co do jakości to narazie słyszałęm same dobre opinie
gdzies ostatnio widzialem jakies testy zawiasow do aut "tuningowanych" i jazdy sportowej i AP mialo jedne z lepszych wynikow... poza tym sa to jedne z bardziej "pancernych" zawiasow
gdyby nie to ze mam dobry zawias KONI to kupilbym teraz wlasnie AP... (chyba ze zgonie KONI SPORT KIT i kupie gwint wlasnie z AP)...
a cabrio to e36 i 1/2? czy jak? przeciez w zasadzie w kazdym e36 jest taki sam zawias (pomijajac mocowania amorow przod i rodzaj sprezyn)... i bez klopotu mozesz wlozyc gwint od coupe czy sedana....
Niestety nie moge sie wypowiedziec na temat gwintow AP, bo nigdy z takimi nie mialem do czynienia. Jednak na temat samych sprezyn mam raczej negatywne zdanie. Moje springi AP, ktore mam teraz na aucie obnizaja o 40mm. Z wygladu sa naprawde fajne, grube i solidne. Jednak tylne sprezyny sa moim zdaniem zbyt miekkie! Kiedy na m-techowych springach tyl mi przycieral bardzo rzadko, to przy AP i 18" kolach musialem wsadzic gumy w tylne sprezyny... A musze zaznaczyc, ze sprezyny kiedy je kupowalem byly prawie nowe. Totalnie bez sladow jakiegokolwiek zuzycia. Moze mialem akurat pecha i trafilem na felerna partie.
a cabrio to e36 i 1/2? czy jak? przeciez w zasadzie w kazdym e36 jest taki sam zawias (pomijajac mocowania amorow przod i rodzaj sprezyn)... i bez klopotu mozesz wlozyc gwint od coupe czy sedana....
ile waży dokładnie cabrio? bo w przypadku m3 sedan a m3 cabrio różnica to worek cementu w bagażniku, ogólnie różnica w wadze jest, jest też różnica w podejściu firm do tematu i tak (mówimy o gwincie) np. Power Tech sprzedaje zawieszenie do e36 z adnotacją "nie jest przeznaczone do cabrio i compacta, WEITEC do e36 ma dwa różne zestawy czyli cabrio i nie , SUPERSPORT ma zawieszenie do e36 i jest dedykowane do li.cabrio. coupe tak samo robi też KW, AP, i chyba FK (ale w tym przypadku nie jestem pewien)
kujonku spogladnij sobie chociazby na sklep kw - http://www.kwshop.de/ i tam wybeirz gewinde do E36 - zobaczysz ze wszystkie wersje nadwozia sa w jednym .. a to co pisza na allegro to wiesz gdzie sobie mozna wsadzic
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
kujonku spogladnij sobie chociazby na sklep kw - http://www.kwshop.de/ i tam wybeirz gewinde do E36 - zobaczysz ze wszystkie wersje nadwozia sa w jednym .. a to co pisza na allegro to wiesz gdzie sobie mozna wsadzic
wiem o tym ale to jest przypadek gwintu z regulacją twardości, ale gdy kupujemy gwint tylko z regulacją wysokości np AP to na chłopski rozum ten sam gwint w 316 coupe (1250KG) a w 328 cabrio (1550kg) będzie miał całkowicie inną sztywność i to jest wg mnie bez sensu. Nie miałem nigdy gwintu , więc za fachowca sie nie uważam, ale w springach napewno jest różnica i nawet w ETK cabrio ma te same amory i springi co touring , a coupe to co sedan.
wiem o tym ale to jest przypadek gwintu z regulacją twardości, ale gdy kupujemy gwint tylko z regulacją wysokości np AP to na chłopski rozum ten sam gwint w 316 coupe (1250KG) a w 328 cabrio (1550kg) będzie miał całkowicie inną sztywność i to jest wg mnie bez sensu. Nie miałem nigdy gwintu , więc za fachowca sie nie uważam, ale w springach napewno jest różnica i nawet w ETK cabrio ma te same amory i springi co touring , a coupe to co sedan.
ale variant I nie ma regulacji twardosci a jest tak samo potraktowany
trzeba sobie bylo kupic coupe a nie cabrio to nie mialbys problemow ewentualnie schudnij
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
pewnie że wariant z regulacją twardości jest dużo lepszy tak jak wszedzie tylko wtedy trzeba zapłacić od 3500 w górę ja kupiłem AP dedykowanego do m3 jest droższy o 300 zł od tego do zwykłych e36 i sprzedałem go bo uznałem że do lżejszej e30 nie ma potrzeby wkładać jeszcze twardszego zawiasu (KUJON jeżeli tak bardzo martwi cię ciężar twojego cabrio to bież gwint do m3 )
znalazłem jeszcze parę na allegro ale tylko te wyglądają w miarę.
Chce znowu kupić gwint tylko nie chcę żeby był bardzo twardy, w grę wchodzi tylko nowy i z fakturą, jak macie jakieś propozycje to piszcie.
_________________ Świr to Świr
Ostatnio zmieniony przez świr E-36 2007-12-11, 18:07, w caoci zmieniany 2 razy
gwinty doszly na mikolaja ladna paczka byla w tym roku heheh. Kupilismy od niemca wyslal nam juz 3 komplety i wszystko ok. Ladnie wykonany i wyszly nas po 2000zl all. Jeszcze nie wiemy jak w praktyce bo narazie leża pod telewizorem . hehehe , ale uwazam ze w porownaniu do tych cupline to sa lepsze o wiele , a fk nie maja regulacji tylu i sa na jednej sprezynie z przodu.
_________________ GERMAN OLD SCHOOL
www. felgen-man. pl