Witam.Zadałem juz kiedys pytanie wedle potrzebnych do mojej bety 318i E-30 1990r. 4 furtki przednich standardowych amortyzatorów (wkładów) , pisaliście wtedy ze kupiliscie je za nawet 100 - 120 zł za sztuke dzieki za odpowiedzi.Ale powiedzcie gdzie mozna w necie kupic owe amorki w tej cenie czy gdzies wogóle w rejonie pomiędzy Bydgoszczą - Poznaniem bo mimo poszukiwań ponizej 170zł nie moge dorwac. Drugie pytanie to sprawa oleju do silnika. Jest pod maska kartka ze jest olej 10w40 Mobil S ,ale zaskoczyło mnie że w bagazniku była litrowa bańka oleju silnikowego 15w40 całkiem innej firmy.Mój samochodzik ma 202 tys. i co teraz wlac 10w40 czy 15w40 i jaka firme polecacie. Pozdrawiam
10w40 a firme sam sobie wybiez wszystko zalezy ile zamizasz przeznaczyc a pozatym poszukaj było o tyn sporo ostatnio w szczególności do M40
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-14, 20:19 2 pytania..
Robson wlej minerala 8) nawet soniak w swojej lalce ma minerala wiec nie oszukumy sie 200 tysiakow to lepiej minerala wlac.ja jak urwalem w swojej miske to zalalem minerala lotosu i chodzi bez zarzutu.w poprzedniej mialem castrol 2x drozszy i nie widze roznicy.a amory to gielda w poznaniu lub murowana goślina za poznaniem.lepek naprawia only BMW
mineral tak - ale nie do M40 - bo tam zabija hydraulike i pozniej klepie, pyka i wszyscy sie dziwia dlaczego - zalej polsytntetyka - tak jak nakazal producent auta.
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-14, 20:42
silniki bez hydrauliki mineralny CASTROL 15W40 (GTX3)
silniki z hydraulika jakis dobry syntetyk lub polsyntetyk
mineral tak - ale nie do M40 - bo tam zabija hydraulike i pozniej klepie, pyka i wszyscy sie dziwia dlaczego - zalej polsytntetyka - tak jak nakazal producent auta.
sarna no coty niech się kolegi thoma on posłucha
Ps. wkońcu mam wałek do sprzedania
Bawar [Usunity]
Wysany: 2004-11-14, 23:42 hmmmmmm....
dzieki za odpowiedzi tylko co zrobic z fantem iz w bagazniku był literek minerala,a na kartce półsyntetyk pod maska a wiadomo na lepszy nie można zejść, a pewności nie mam że mam pólsyntetyka.
Stary, ja zszedłem na lepszy(1.8 M40), jeździł na Shellu półsynt, a zalałem Motulem -the best of the best, jeżdżę tak od 4 mies, zrobiłem z 4 tys(wiele nie, co?) i nic, żadnych wycieków, żadnych....Polecam syntetyk. To,że przy 200 tys nie można to bzdura, mój ma 220 tys.
Pozdro
a moze po prostu autko zre troche oleju i ktos wozil ten mineralny na dolewke ponoc mineranle oleje mozna mieszac z innymi, choc nie wiem czy to prawda...