Wysany: 2007-11-19, 18:49 Czy poniżej 3 stopni włącza się klimatyzacja ?
Witam
Mam pytanko - po wciśnięciu guzika od klimatyzacji nie załącza się jego podświetlanie i wygląda na to, że klimatyzacja nie chodzi.Gdzieś słyszałem że poniżej 3 stopni nie da się włączyć klimatyzacji.Gdzie indziej tez słyszałem, że w zimie trzeba używać klimatyzacji zeby sprezarka nie padła.Jeśli prawdą jest to, że klima nie włączy sie ponizej 3 stopni to jak mam jej używac w zimie ?
Pozdrawiam
Paweł
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
A po co klima w zimie skoro ma sie nie wlaczac ponizej 3 stopni a sama klima jako urzadzenie ktore jest w stanie schlodzic powietrze do okolo 13-16 stopni a na zewnatrz jest np.2 to wystarczy wlaczyc nawiew z zewnatrz i juz bedzie zimno ..............
ale klima nie tylko chlodzi... OSUSZA... i to jest jej glowna funkcja ZIMA... pozbyc sie nadmiaru wilgoci z auta...
a tak poza tym to zwykla klima (np taka do domu/biura) to nic innego jak pompa ciepla... ktora moze zarowno chlodzic jak i grzac z tym ze klima (ta stacjonarna) grzeje ale tylko do -2 stopni na zewnatrz chyba ze zalozy sie dodatkowa grzalke na zewnetrzna jednostke...
a pompa ciepla to lepsze efekty chlodzenia/grzania i mniejsze zuzycie energi