Wysany: 2004-11-06, 10:13 Płyn Chłodniczy oleju w BMW 325iX.:-(((( to już chyba koniec
Ja już niemoge z tym samochodem ... Raz robiłem wydałem kupe kasy na remont bo płyn chłodniczy był w oleju..teraz znowu co dzień musze dolewać jakieś 0.5 litra wody do chłodnicy..dzisiaj wyjmuje bagniet a tam śmietana..pod korkiem od oleju także..ma ktoś jakieś pomysły co to może być dodam że uszczelka nowa szpilki nowe glowica równana czy jak to się tam nazywa...do głowy przychodzi mi tylko wymiana silnika albo sprzedać i niemówić o tej wadzie ale to troszkę po frajersku... kto m a jakieś pomysły i może zna się żeby to zrobić oczywiście odpłatnie .Z góry dziękuje
Pęknieta głowica i nic wiecej.Olej przedostaje sie do kanałów z ciesza i sie mieszaja.Szukac nowej głowicy - po wczesniejszym sprawdzeniu albo nowego silnika.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
łukasz nie pekaj pisz na gg, wiem gdzie Ci to tanio zrobia glowice mozna kupic juz od 300zł, nie jakis tam paprak ci to robi, zawsze po 14tej jestem bo pracuje, pisz na gg, jeszcze raz niepekaj to poczatek mocy a nie koniec, chce kupic jakas beemke moze sie dogadamy pisz!!!
Pęknieta głowica i nic wiecej.Olej przedostaje sie do kanałów z ciesza i sie mieszaja.Szukac nowej głowicy - po wczesniejszym sprawdzeniu albo nowego silnika.
Potwierdzam znam to z autopsji przerabialem to jakies 7 miesiecy temu wyciagnij walek o oblukaj dokladnie od nim zaoszczedzisz tym sposobem na sprawdzeniu szczelnosci. A jak zdecydujesz sie spawac to ja sprzedaj odrazu no chyba ze zaczniesz ja bardzo oszczedzac
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
czasem moze bym mikroszczelina ktorej nie zobaczy normalnie bo np. moze sie powiekszac jak dostanie temp. sprawdzenie glowicy wcale nie jest takie drogie, moim zdaniem powinienes sprawdzic glowice bo szkoda... a wogole kto ci to robil? jesli jakis warsztat to po prostu jedz z reklamacja.. jesli znajomy no to gorzej :-/
a jak ty Arczi masz glowice do 2.5 po 300zl to ja poprosze 3szt. ale chce gwarancje ze nie sa zle
jak ja ostatnio widzialem glowice do 2.5 to chcieli za nia 800zl