- kolor mauritiusblau metallic
- szpera 4.27 ( i M40B16 )
- fotele recaro z zagówkami - podgrzewane
- tylna kanapa z zagłówkami ( oczywiscie dzielona jak to w kombi 50/50 )
- czarna podsufitka
- lusterko wsteczne M-Technik
- ele. szyby przód
- ele. szyber
- ele. i podgrzewane lusterka
- ABS
- SRS + kiera w skórze
- wspomaganie
- podgrzewany zamek
- podgrzewane dysze spryskiwaczy
- halogeny
- regulacja swiateł
- antena dachowa
- filtr kabinowy
- obrotomierz
- centralny zamek
- czasowe wyłączanie oświetlenia kabiny
- hak odpinany
- tylna roleta ( nie stety bez siatki, ale to sie zmieni) - właśnie sie zmieniło jest juz z siatką
to dodałem od "siebie"
- oryginalny zderzak i przednia dokładka M-Technik II
- oryginalny tylny zderzak M-Technik II
- oryginalne progi
- check panel (juz prawie działa jestem w trakcje podłączania)
- OBC II
- wycieraczki i spryskiwacze na swiatła + intensywne mycie
- ele.szyby tył
- alarm z powiadomieniem i odpalaniem na pilota ( zasięg do 800m)
- alu 16"/9" ENZO CUP
- oryginalne dywaniki razem z zapieciami
- głosniki wysokotonowe w oryginalnych trójkątach
- ramki na zegary
- black hella
- xenony ( 8000 k)
- klima
- tylne swiatła całe czerwone ( lakier)
- oryginalna obejma na gasnice przykręcana pod fotel kierowcy
- Bilstein B6 M-Technik ( ale chyba je troche utwardze )
- ele. wentylator zamiast wiska
- no i najważniesza rzecz M40B16 zamieniło sie na M42B18
a teraz troszke fotek, są juz nieco nieaktualne, jak zrobi sie cieplej to zrobie nowsze i je dodam.
System ASR (ang. Acceleration Slip Regulation lub Traction Control System - TCS) - jeden z systemów kontroli trakcji pojazdów. Przeciwdziała poślizgowi kół wywołanym przenoszeniem przez nie napędu. Układ wykorzystuje czujniki obrotu kół systemu ABS i działa w następujący sposób: jeżeli oba napędzane koła kręcą się szybciej niż nienapędzane, to zmniejsza moc silnika, jeżeli tylko jedno z napędzanych kół porusza się szybciej niż nienapędzane, to przyhamowuje to koło. Układ przeciwdziała buksowaniu kół, ułatwia ruszanie, gdy jedno z kół znajdzie się na śliskiej nawierzchni, ogranicza zużycie opon i paliwa.
Nazwa ASR jest wykorzystywana w pojazdach produkowanych m.in przez koncern Volkswagen. Koncerny Ford i Fiat stosują nazwę TCS. Rover stosuje nazwe ASR
a tobie może chodziło o SRS
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
szpere mial jak wyjechał z fabryki razem z M40 i nawet ładnie mielił na dwa koła wyobraż sobie moje i nie tylko zaskoczenie szpera i M40
a co do tapicerki, no wlasnie mnie sie ona podoba(ładniej wygląda jak szkocka krata w IS-ach )i nie bede jej zmieniał jak wpadnie troszke kasy to tylko obszyje boki foteli jakimś materjałem typu skóra, alkantara albo cos w tym rodzaju.
gleba hmm tył jest fabryczny, przód jest troche niżej , bo na fabryce i ENZO wyglądał jak cross coutry . i raczej juz tak zostanie ze względów praktycznych, nisko micha i używam go do codziennej jazdy, nie wykluczam że coś sie zmnieni.
Przepraszam wszystkich za błąd NIE ASR tylko SRS ( poducha)- juz zmieniony opis
Śliczna! Lista dodanych przez Ciebie gadżetów równa się temu co dostała z fabryki i o to chodzi Tylko tak jak już ktoś wspomniał mogłaby usiąść troszkę niżej
pozdr.
jak juz pod maska siedzi IS to
ale za przeswit miedzy przednimi nadkolami
zapewniam Cię że było jeszcze gorzej , może zdecyduje sie jeszcze na pare cm nizej, musze tylko troszke poćwiczyc z ustawieniami przedniego zawieszenia i wysokość dopasować do takiego poziomu aby i był w miare wygląd i w miare bezstresowa jazda ( bedzie bardzo trudno bo nie ma rzeczy uniwesralnych ale moze uda sie dojść do kompromisu)
[ Dodano: 2007-02-18, 22:51 ]
yaster napisa/a:
nigdy jakoś nie podobały mi sie touringi, ale ten jest bardzo ładny
proponuje tylko jeszcze ciemne migacze z przodu i bedzie lux
co do oswietlenia przedniego to mam taka koncepcje co by załozyć swiatła, kierunki i halogeny cleary. rozjasniło by to troche przód i optycznie by sie poszerzył i obnizył, ale to są tylko na razie plany
wiadomoze w m40/m42 nie mozna sobie pozwolic na taka glebe jak w m20 bo miska za bardzo wystaje ale u ciebie jeszcze te 20mm mozna na glebe walnac,utwardzic przod tymi twardymi amorami i koniecznie rozporka.
a przod to wiadomo jaki widze, bede nudny ale black hella i ciemne kierunki.nerke wtedy mozna dac srebrna dla rozjasnienia.
black hella i ciemne kierunki.nerke wtedy mozna dac srebrna dla rozjasnienia.
eeee jak black hella to nerka tez pasowaloby aby byla czarna.
a jesli chodzi o autko to jestem pod wrazeniem wyposarzenia i duzy plus za tapicerke bo jak widze ta dziwna krateczke to mnie trzęsie. widac ze bardzo zadbana furka. podoba mi sie.
Ja mam takie same, tylko tapicerka jest w innym kolorze i moje są Recaro. Nawet na RealOEM.com sprawdzałem i tam takie właśnie fotele mają nazwę Recaro. http://www.realoem.com/bm...246&hg=52&fg=25 - tu masz ładnie podaną nazwę: Recaro Sports Seat.
Ja mam takie same, tylko tapicerka jest w innym kolorze i moje są Recaro. Nawet na RealOEM.com sprawdzałem i tam takie właśnie fotele mają nazwę Recaro. http://www.realoem.com/bm...246&hg=52&fg=25 - tu masz ładnie podaną nazwę: Recaro Sports Seat.
To co pokazales to nie te siedzenia
Wiekszosc miala sportsitze i czest mylone sa z recaro
Recaro maja inne oparcia.
RECARO SPORTS SEAT
RECARO SPORTS SEAT PART
RECARO SP.S.-SEAT COVER
BMW SPORTS SEAT COVER
BMW SPORTSEAT SEAT PANEL REAR
BMW SPORTS SEAT
[ Dodano: 2007-02-20, 11:51 ]
Adi napisa/a:
morgoth napisa/a:
Goliat napisa/a:
To nie recaro
Spoko, już sprawdziłem jakie mam w samochodzie i faktycznie to nie są Recaro - tak wynika z tych dwóch zdjęć, które pokazałeś. Ale wcale się nie dziwię, że te fotele są mylone, bo bardzo podobnie wyglądają, choć wydaje mi się, że zupełnie inaczej się w nich siedzi. Dzięki za sprostowanie.
Auto przepiekne.Na żywo wygląda owiele ładniej niż na tych fotkach i to wyposażenie Ale to co najbardziej mi wyróznia to auto to lakier.Pierwszy raz widziałem na e30 tak ladny lakier i nie wiem czy jest to kwestja zadbania o niego czy jego rzadkosci ale panowie.Respect dla tej bawarki.Jacku naprawde jest extra.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Dzieki za opinie.
To jeszcze nie koniec doposażania, mam taka jazdę co by było na pełnym wypasie tzn wszystko co mogła fabryka zainstalować, nie interesuje mnie zakładanie monitorów i tego typu gadzetów.
Jak mnie widzą w Bavaria Motors to załamują rece " znów ten maruda przyszedł "
Już teraz wiem że zrobienie takiego wypasa bedzie graniczyło z cudem np. zdobycie pełnego chec panela czy rolet na szyby tylnych dzwi, ale jestem optymista moze sie uda