Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-12-06, 18:28
do grubej goleni amorki potrzebuje.
sprawa wyglada tak: wwarszawie w bilstein chca 700za sztuke
w arpol torun ode mnie 520
kolega zdaje sieTomek z mts chce 400 za sztuke
nie udalo mi sie z Tomkiem do konca dogadac wiec niewiemco i jak i czy to napewno oryginaly, bo cos podejrzanie tanio.
[ Dodano: 2006-12-06, 20:02 ]
wlasnie bralktos od Tomka z MTS bilsteiny??? chcialbym znac opiniee na temat b8 od niego.
Wysany: 2006-12-08, 11:54
no to zamowilem bilstein b8 w MTS. ciekawe jak sie zgraja ze sprezynkami -60 h&r przod i -40ac schnitzer tyl.
[ Dodano: 2006-12-12, 21:12 ]
no i amorki doszly.
jak mowilem zamawialem w mts u Tomka. amorki przyszly tak jak mowil, dobrze zapakowane.
a tofotki amorów;];];]
sprawdzilem numery fabryczne, amorki wedlug numerów zgodne z przeznaczeniem, czyli idealne domojej furmanki
no to zamowilem bilstein b8 w MTS. ciekawe jak sie zgraja ze sprezynkami -60 h&r przod i -40ac schnitzer tyl.
[ Dodano: 2006-12-12, 21:12 ]
no i amorki doszly.
jak mowilem zamawialem w mts u Tomka. amorki przyszly tak jak mowil, dobrze zapakowane.
a tofotki amorów;];];]
[url=http://img363.images...rf7.jpg]Obrazek[/URL]
Wysany: 2006-12-14, 08:11
eee sprawdzimy to dopiero pewnie po nowym roku. zanim silnik wejdzie tojuzzima bedzie ostra. a do porobienia jeszcze duzo rzeczy jest. szkoda bo juz mnie strzela jak noe moge pojezdzic
No ciekawe jak bedzie latać:) Dziwi mnie tylko to, ze cena b6 sport i b8 sprint u tomka jest chyba taka sama przynajmniej z tego co sie orientowalem tak wyszlo:P
Tam chyba jest toś nie tak z cennikiem kupiłem b4 na przód i płaciłem 170 zł za szt a tam jest 268 może ktoś mi to wyjaśnić czy cena jest za komplet 2 szt
Witam wszystkich!
W/g moich informacji ktore posiadam B6 jest do zawiechy normalnej 00 a B8 do -40. Ja jestem w kropce troche, nie wiem co wybrac B6 czy B8 a do tego nie wiem ile zglebic?
Braciak w Touringu ma b6+H&R 19.01 i pracuje to dobrze, podoba mi sie.
Teraz nie wiem czy jak zglebie na -40 to czy mi pojda szybko B6
A jaka jest rożnica w twardosci B6 i B8 ??? Czy B8 to juz taczka ?
Aha i jakie parametry wybrac sprezyn? Ja mysle o Eibach lub ACS a moze cos innego polecicie??
_________________ SPRZEDAM! E36 328i anglik-tanio
Azev A 4x100 16" i 17"na sztuki
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe
B8 to straszna taczka bardzo sztywny zawias do obnizenia -40 i nizej rownie dobrze mozesz zalozyc B6 da rade ja tak miałem u siebie i bylo ok. poza tym o zawieszeniu jest masa poszukaj dobrze!!!!
W/g moich informacji ktore posiadam B6 jest do zawiechy normalnej 00 a B8 do -40.
hmmm... tyle o zawiasach było,że wystarczy poszperać...
...ale żeby B6 do zwykłych była to chyba cuuuuś nie tak... ...też proponuję poszperać, a potem pisać...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-02-04, 02:04
82 Tomek ma B8 i lesjoforsy -45/-35 i wg mnie bardzo dobrze ten zestaw wybiera nieduże nierówności ... auto nie nurkuje lecz pięknie przysiada całe podczas hamowania i jednocześnie nie ma tak mocnego odbicia w związku z czym na plecacyh nie czuć tak bardzo nierówności i nie trzęsie jak przysłowiową taczką, przechyły pomijam bo za nie odpowiedzialne są stabilizatory i sprężyny, a te sa dość "cywilne". Na drobniutkich wybojach najwazniejszy jest profil i cisnienie opony oraz jakość połączeń gumowych... więc pomijam ... poza tym autko sprawia przyjemne wrażenie płynnego zespolenia z nawierzchnią jednakże zbyt dużo komfortu bym nie oczekiwal ... takiego zawiasu nie kupuje się dla komfortu ale po to aby w zakręcie morda smiała się od ucha do ucha