Czyszcząc ostatnio purchle rdzy pod samochodem zauważyłem że w kanale mam straszną wilgoć , na drugi dzień goły metal który zostawiłem na noc zardzewiał Tak sobie myślę że chyba dlatego auto od spodu zaczęło gnić ... a rdza bierze tylko z tyłu. bo tylko tył stoi przeważnie nad kanałem... Kanał mam przykryty metalowymi kratami, żadnych desek czy czegoś w tym stylu.
I tu jest moje pytanie. Czy są jakieś środki osuszające/ wchłaniające wilgoć w kanale warsztatowym ?
Czyszcząc ostatnio purchle rdzy pod samochodem zauważyłem że w kanale mam straszną wilgoć , na drugi dzień goły metal który zostawiłem na noc zardzewiał Tak sobie myślę że chyba dlatego auto od spodu zaczęło gnić ... a rdza bierze tylko z tyłu. bo tylko tył stoi przeważnie nad kanałem... Kanał mam przykryty metalowymi kratami, żadnych desek czy czegoś w tym stylu.
I tu jest moje pytanie. Czy są jakieś środki osuszające/ wchłaniające wilgoć w kanale warsztatowym ?
Hmmm moja stała całą zimę nad kanałem gdzie było jakieś 0,5 m wody Kanał przykryty deskami, nie zauważyłem postępującej korozji nawet w tych miejscahc gdzie już była... Pomyśl lepiej nad jakimś lepszym przykryciem kanału bo wilgoć i tak wróci, chyba że zaizolujesz folią cały kanał.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Powstawanie grzybów w pomieszczeniach mieszkalnych z prawidłowo wykonaną izolacją przeciwwilgociową i termiczną jest spowodowane nieprawidłowym użytkowaniem tych pomieszczeń. Zbyt szczelne okna oraz niedrożna instalacja wentylacyjna mogą spowodować, iż nadmiar pary wodnej będzie osadzać się na powierzchni ścian w postaci grzyba.
Użycie preparatu grzybobójczego Atlas Mykos spowoduje skuteczne usunięcie z powierzchni elementów budowlanych nalotów pochodzenia organicznego typu grzyby, porosty, pleśnie, glony i może być stosowany wewnątrz jaki na zewnątrz budynku. Służy również do zabezpieczania przed działaniem tych mikroorganizmów świeżych jak i poprzednio oczyszczonych powierzchni mineralnych. Stosuje się go w miejscach szczególnie narażonych na intensywne działanie wilgoci np. elewacje budynków, ściany i podłogi w pralniach, piwnicach, łazienkach.
Atlas Woder E jako folia elastyczna służy do uszczelniania pomieszczeń z przepływająca bezciśnieniowo pod płytkami wodą tzn. łazienek, kabin prysznicowych itp. Atlas Woder E służy również do wklejania taśm i kołnierzy Atlas Taśmy te służą do elastycznego i wodoszczelnego zabezpieczania naroży np. na styku dwóch ścian, ściany z podłogą, w narożnikach, przy kratkach ściekowych, krawędziach przejść rur instalacyjnych.
Jednak zaprawy wodoszczelne służą do zabezpieczenia powierzchni przed działaniem wilgoci od strony zewnętrznej przegrody. W przypadku, gdy wilgoć jest w przegrodzie, a spowodowane jest to przez np. uszkodzoną izolacje poziomą lub pionową zastosowanie nie jest rozwiązaniem prawidłowym. Po pewnym okresie tzw. ciśnienie ujemne działające na warstwę wodoszczelną od wewnątrz spowoduje jej odspojenie. W takim przypadku konieczne jest usunięcie przyczyny występowania wilgoci w ścianach . Jedną ze skutecznych metod jest metoda iniekcji wgłębnej.
_________________ Transformers to ukryta moc
Ostatnio zmieniony przez Belisama 2007-08-07, 09:02, w caoci zmieniany 1 raz