Wysany: 2007-11-15, 10:28 e36- ciezko zamykajace sie drzwi
jak w temacie- wiem ze moja e36 sedan byla malowana i ciezko chodza przednie drzwi- ciezko sie zamykaja.. trzeba mocniej trzasnac- jak w trabancie co mam juz dosyc .
co zrobic zeby zamykaly sie jak lodówka? czy jest jakas regulacja tego zamka z boku drzwi?
a jak z płaskością do tylnych drzwi ? jak Ci się zapadają to musisz wybić rygiel na zewnątrz o tyle ile się zapadają lub troche więcej /1mm/ jak opadają a pewnie tak jest to jak nie masz luzu na zawiasie musisz je najprawdopodobniej /poprzez szarpanie bo na pewno nie masz odpowiedniej breszki/ podnieść do góry i powinno być ok i sprawdz jak leży uszczelka bo to też ma wpływ na siłe zamykania
a jak z płaskością do tylnych drzwi ? jak Ci się zapadają to musisz wybić rygiel na zewnątrz o tyle ile się zapadają lub troche więcej /1mm/ jak opadają a pewnie tak jest to jak nie masz luzu na zawiasie musisz je najprawdopodobniej /poprzez szarpanie bo na pewno nie masz odpowiedniej breszki/ podnieść do góry i powinno być ok i sprawdz jak leży uszczelka bo to też ma wpływ na siłe zamykania
dzieki za info- ale jaki rygiel? chodzi o te bolce ktore siedza w zawiasach? i zdaje mi sie ze przednie drzwi leza ciut nizej od tylnych ze 2 mm (patrzac na bok auta na progi) . jutro sprawdze- teraz juz ciemno