Witam
Ostatnio kupiłem kilka kosmetyków do pielegnacji nadwozia było to mleczko do polerowania małych zarysowań specjalny LUSTER zabezpieczqajacy wczesniejsze polerowanie oraz do renowacji szyby przedniej.Muszę powiedzieć że efekt jest super moja BM-ka (1988 r.)lepiej
wygląda niz prezesa VOLVO (roczne)POLECAM
Firma ARIPOL Sp. z o.o 04-247 WARSZAWA ul.Chełmżyńska 5
www.aripol.com
ja polecam wszystkie produkty firmy 3M (nie M3 chociaz tez ) robilem polerke na paru samochodach tymi srodkami (nie tylko pasty ale i gabki do polerki etc) i efekt jest wprost piorunujacy !
nieraz lepiej dolozyc te 20 zl i miec flache porzadnego srodka niz meczyc sie z jakims gownem ktorego nei mozna zetrzec czy cos jeszcze innego !
pasta lekkoscirna tempo jest zajebista - produkt K2 - cena 8 pln za tubke.
Anonymous Go
Wysany: 2004-06-17, 17:12 JAK W TEMACIE
sarna1 napisa/a:
sarna1 z tego co wiem to pasta tempo jest do docierania lakieru po malowaniu lub do zacierania rys na lakierze.Jak będziesz dalej tak polerował swoją bawarke to spieprzysz sobie lakier.
POZDRO
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-17, 17:50
a jaki produkt zaproponujecie dla samochodu na ktorym lakier wyplowial? Moja czerwioniutka betka ma plamy od slonca
Mozna to jakos poprawic?
Go
Wysany: 2004-06-17, 19:10
polerka chyba tylko mam tak samo w Camry
Go
Wysany: 2004-06-17, 19:34
mleczko delikatnie ścierne i samochód wygląda jak z fabryki...
Dobra jest też pasta "automax" tylko trzeba jej używać z głową, bo można przesadzić
Witam
Ostatnio kupiłem kilka kosmetyków do pielegnacji nadwozia było to mleczko do polerowania małych zarysowań specjalny LUSTER zabezpieczqajacy wczesniejsze polerowanie oraz do renowacji szyby przedniej.Muszę powiedzieć że efekt jest super moja BM-ka (1988 r.)lepiej
wygląda niz prezesa VOLVO (roczne)POLECAM
Firma ARIPOL Sp. z o.o 04-247 WARSZAWA ul.Chełmżyńska 5
www.aripol.com
Podaj nazwy tych preparatów!! Gdzie można je kupić i ceny
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-06-17, 20:55
to francuskie produkty chyba, ogólnie polecane
Wysany: 2004-06-18, 14:42 Kosmetyki
Odpowiadam na pytanie Grzegorza.
Poz.1 Polsh Correcteut II-śr.do usuwania mikrozadrapań,1 litr 59 zł.
Poz.2 Luster Haaute protection-śr.z teflonem,zabezpiecza lakier,500 ml.44.90 zł.
Poz.3 Renovateur Protecteur-śr.ochronny do szyb-rewelacja już przy 80 km/godz. wyłączam wycieraczki woda sama znika 500 ml 33 zł.
Poz.4 Renowatur Pare-choss-śr.do renowacji zdeżaków plastik. 200 ml 19.95 zł.
Pozycja 1,2 ma dużą cenę ale jest tego tyle że można całej dużej rodzinie wypolerować fury(jak mają).Potrzebna jest jeszcze wata bawełniana ale to pryszcz no i chociaż jedną ręke.Firma ARIPOL zamówienie tel.022/879-92-81 przysyłają za zaliczeniem pocztowym(sympatyczna obsługa)
kaprys Go
Wysany: 2004-06-18, 15:08 Re: JAK W TEMACIE
TASMAN E30 napisa/a:
sarna1 napisa/a:
sarna1 z tego co wiem to pasta tempo jest do docierania lakieru po malowaniu lub do zacierania rys na lakierze.Jak będziesz dalej tak polerował swoją bawarke to spieprzysz sobie lakier.
POZDRO
to jest pasta ktora lekko ściera bezbarwny lakier więc spieprzyć nie ma co...działa tak samo jak te w płynie polerskie...
dokladnie, z reszta to sie robi 2 razy w roku (przynajmniej ja) zaraz po zimie, i w czasie wakacji zeby sie polansowac
Anonymous Go
Wysany: 2004-06-18, 17:29 Re: JAK W TEMACIE
kaprys napisa/a:
TASMAN E30 napisa/a:
sarna1 napisa/a:
POZDRO
to jest pasta ktora lekko ściera bezbarwny lakier więc spieprzyć nie ma co...działa tak samo jak te w płynie polerskie...
po pierwsze to ktoś tu myli pojęcia " ścieranie" i "polerowanie"
po drugie to jeżeli twierdzisz że ta pasta ściera tylko bezbarwny lakier to musisz mieć na swojej bryce grubo klaru położone
(kiedyś się skończy)
Scoti mialem ten sam problem z wyplowialym lakierem.
Spoleruj sobie beemke pasta TEMPO koszty niewielkie a efekt bedzie
imponujacy
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-21, 13:20
wlasnie wyczyscilem betke ta pasta TEMPO i wyglada swietnie jak nowy. Ciekawe jak bedzie wygladac po paru dniach czy znowu wyjda biale plamy od slonca?
kaprys Go
Wysany: 2004-06-21, 14:38
ScOOti napisa/a:
wlasnie wyczyscilem betke ta pasta TEMPO i wyglada swietnie jak nowy. Ciekawe jak bedzie wygladac po paru dniach czy znowu wyjda biale plamy od slonca?
TEMPO RULEZZZZZZZZZZ
Anonymous Go
Wysany: 2004-06-21, 14:52
a gdzie to Tempo można zakupić? Wie ktoś może czy jeszcze gdzieś Plastmal sprzedają?
kaprys Go
Wysany: 2004-06-21, 14:56
Kuba 325ix napisa/a:
a gdzie to Tempo można zakupić? Wie ktoś może czy jeszcze gdzieś Plastmal sprzedają?
ScOOti plamy ci po paru dniach znając życie wyjdą
Jak będziesz używał dobrego szamponu to po umyci będzie tak jak byś znowu polerke walną pastą TEMPO. Efekt widziałeś umnie
he dobre pytanie
prubowałem już wielu sposobów i mi się nie udało najlepszym sposobem jest akcja TEMPO i potem dobry szampon
ale jeśli ktoś ma inne patenty to chętnie je wyprubuje
chciałem wrócic d tematu pielęgnacji nadwozia naszych betek. znalazłem w garażu dzisiaj pół tubki tej słąwnej "TEMPO" dokupiłem do tego produk PLASTMALA Autopolitura Super Clasic i zaczełą się operacja Pucowanie Nadwozia
przez to że tego "TEMPO" było mało starczyło na bagażnik i lewy tylni błotnik, najpierw nałożyłęm warstwę potem odczekałem tak z 10 min - dopóki "TEMPO" nie nabrało białęgo koloru - i zaczołem polerować okrężnymi ruchami.
W sklepach mówili że po "TEMPO" szmatka powinna nabierać kolor nadwozia - moja nie nabierała - czyżby dlatego że metalik (wiadomo na wierzchu klar) czy może dlatego że się zestarzała (a mogła miec ze 4 lata)
następnie użyłem Autopolitury na prze"TEMPO"waną powierzchnię. Nakłada się toto bawełnianą szmatką jak emulsję na karoserię, następnie drugą sciereczką (także bawełnianą) ściera się wyschniętą emulsję polerując karoserię ( także okrężne ruchy)
EFEKT: dosyć ładnie to wygląda, lśni się w słońcu ale sądziłęm że "TEMPO" da lepszy efekt, w dotyku lakier jest niby gładziutki i śliski ale trudno jest tą pastą spolerować jakieś takie żółtawo-brązowr kropeczki
Nieco grubsze zarysowania niestety zostają widoczne
Jutro kupuję drugą tubkę niewiem czy "TEMPO" czy jakiś odpowiednik i lecimy bokiem - o efektach wkrótce
PS. przy okazji będąc na cepeenie znalazłem "fajny" preparat do odgrzybiania układów klimatyzacyjnych. na czym polega "fajność" tego specyfiku
otóż dla przykładu preparat do odgrzybiania "Moje Auto" ten z Martynką działa na zasadzie pianki którą wstrzykujemy przy pomocy wężyka jak najbliżej parownika poprzez kratki wentylacyjne, on tam rośnie jak pianka do golenia i coś tam czyści (taka pianka po wydostaniu się na jakieś niezaizolowane przewody lub kostki może spowodowac zwarcie) dodatkowo pianka moim zdaniem może odgrzybić tą stronę parownika z którą się bezpośrednio styka.
Natomiast Preparat "Marki nie Pamiętam" stosuje się tak:
Uruchamiasz auto, włączasz klimę na maxa, wentylatory na maxa, wszystkie nawiewy pootwierane na maxa, obieg wewnętrzny uruchomiony i odpalasz preparat (aerozol) stawiasz w środku na dywaniku a on wydziela obłok jakiegoś oparu grzybobójczego który "przerabiany jest przez układ wentylacyjny" - cyrkulacja powinna trwać około 10 min.
następnie wietrzysz auto i po odgrzybianiu kosztuje toto ~30 zł a facet na cepeenie mówił że nawet jest skuteczne i lepsze od tego od Martynki.
pozdro
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Go
Wysany: 2005-09-26, 22:28
Podczepię się do tematu.
1) Jaki szampon (bez wosku) polecacie?
2) Czy myjecie auto szczotką czy gąbką (dziwne pytanie, wiem, ale gdy mój przyszły teść widzi jak myję samochód gąbką to mówi mi że porysuję sobię lakier, drobinami takimi jak piasek schowanymi w gąbce..)
3) Czym nakładacie wosk (są różne szkoły) i czym polerujecie?