Wysany: 2007-05-28, 22:54 Silnik dławi się powyżej 2 tyś. obrotów...
Mam przypadki,że silnik dławi się,nie wchodzi na obroty powyżej 2 tys.Dotyczy to tylko jazdy na benzynie.Wymieniłem przewody wysokiego napięcia,świece zapłonowe,filtr paliwa,powietrza.Są to przypadki tego "mulenia" rzadkie,ale występują.Nie wiem czy się nie wygłupię,ale problem występuje po przejechaniu ok.20 kilometrów w upalny dzień.Nie wiem czy temperatura na dworze ma wpływ na tą przypadłość.Pojadę ustawić zapłon i wyregulować zawory, może to coś pomoże.Pozdrawiam
jezeli bedziesz mial za maly luz zaworowy to po nagrzaniu silnika material sie rozszeza i zawory sie podwieszja to moze byc przyczyna spadku mocy
druga sprawa to czujnik tem podajacy dane do kompa jesli bedzie szwankowal to takze moze pojawiac sie taka sytuacja
przychodzi mi do glowy jeszcze defekt przeplywki z tym ze jakbys przytrzymywal dluzej gaz to powinien sie wtedy wkrecac na obroty - ne wiem jak jest u ciebie, czy wogole nie da sie przekroczyc tych 2000obr
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Sprawdz płyn w chłodnicy, ja miałem to samo i okazało sie że płynu prawie wogule nie było.. po miesiącu wymieniałem chłodnice na nowa pozdro
A co ma płyn chłodniczy wspólnego z muleniem się obrotów silnika ? Chyba, że brak płynu wiążesz z błędnymi danymi z czujnika temperatury. Ale wtedy by się motor za bardzo grzał.
Jeśli mulenie dotyczy tylko jazdy na benzynie, obstawiał bym układ paliwowy. Gdyby to były zawory, to raczej występowało by to za każdym razem po nagrzaniu, a nie jak piszesz tylko czasami.
jezeli bedziesz mial za maly luz zaworowy to po nagrzaniu silnika material sie rozszeza i zawory sie podwieszja to moze byc przyczyna spadku mocy
druga sprawa to czujnik tem podajacy dane do kompa jesli bedzie szwankowal to takze moze pojawiac sie taka sytuacja
przychodzi mi do glowy jeszcze defekt przeplywki z tym ze jakbys przytrzymywal dluzej gaz to powinien sie wtedy wkrecac na obroty - ne wiem jak jest u ciebie, czy wogole nie da sie przekroczyc tych 2000obr
pozdro
Dzięki za podpowiedzi,wogóle nie chce wkręcić się powyżej 2 tys. Jeszcze jedna rzecz mnie zaciekawiła,że wskazówka od tem. nawet po długiej jeździe w dzień upalny wskazuje kreskę zaraz po polu niebieskim...Może termostat walnięty?Pozdro.
podmień z kimś przepływke na chwile, może się przycinać i dlatego motor się nie chce wkręcać, albo ją wyjmij i zobacz czy płynnie i lekko chodzi klapka.
zeby wykluczyc przeplywke wyciagnij ja calkowicie i odpal samochod, przegazuj i bedziesz wiedzial czy to jej wina
sprawdz te czujniki temp bo to wlasnie one moga miec wplyw na prace silnika
przy temp panujacych przez ostatnie kilka dni przy otwartym termostacie i tak temp dochodzila by do pionu na wskazniku (najwyzej wisko nie zalaczalo by sie do konca)
zreszta zamkniety czy otwarty termostat wg mnie nie ma kompletnie nic do rzeczy jesli chodzi o wchodzenie na obr.
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
zeby wykluczyc przeplywke wyciagnij ja calkowicie i odpal samochod, przegazuj i bedziesz wiedzial czy to jej wina
sprawdz te czujniki temp bo to wlasnie one moga miec wplyw na prace silnika
przy temp panujacych przez ostatnie kilka dni przy otwartym termostacie i tak temp dochodzila by do pionu na wskazniku (najwyzej wisko nie zalaczalo by sie do konca)
zreszta zamkniety czy otwarty termostat wg mnie nie ma kompletnie nic do rzeczy jesli chodzi o wchodzenie na obr.