BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
SSANIE
Autor Wiadomo
ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2007-06-02, 16:56   SSANIE

:?: Na zimnym odpalam bez problemu i ssanie działa ok. 7s,potem obroty spadają i gaśnie,ciężko ruszyć bo go dławi i trzeba przygazoważ.Jak się zagżeje jest o.k. tzn małe pływanie obrotó ale niema problemów że zgaśnie,przyspiesza na ciepłym bez problemów.
Gdzie szukać przyczyny? Myśle że jest to związane ze ssaniem?

Tommec 
Mietko

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Kwi 2005
Skd: WGM
Wysany: 2007-06-02, 19:18   

W Motronicu 1.3 (wg rocznika to pewnie taki masz) nie ma czegoś takiego jak ssanie. Jest czujnik temp. który daje sygnał do sterownika i on ustala obroty. Jest jeszcze zawór dodatkowego powietrza, który jest otwarty przy zimnym silniku.

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2007-06-02, 19:43   

sprawdz silniczek krokowy, no i standardowo przeplywke, nie strzelia ci gazownia czasem? u mnei byly takie objawy jak padla wlasnie przeplywka blokowala sie klapka.

ogolny 
SEX AMBULANCE

Wysany: 2007-06-03, 08:21   

8) Dzięki,ale czy przy szczelonej przepływce na zimnym silniku będzie gasłoo a na ciepłym NIE :?: A sprawdziłem czujnik tem. 30 0Ohm na ciepłym,2600 Ohm na zimnym ,czyli czujnik o.k.
Będę szukał dalej.Jak sprawdzić przepływke?

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-06-03, 11:19   

tak wlasnie jest ze na imnym moze gasnac a na cieplym nie - mialem wlasnie podobne objawy po strzale gazu

pozdro
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-06-03, 11:33   

sprawdz krokowiec. moze sie {bippp} przycinać.
a czy jak postoi troche autko ( np z godzine ) to znow po odpaleniu za chwile gasnie?
Ostatnio zmieniony przez puz 2007-06-04, 07:36, w caoci zmieniany 1 raz  

ogolny 
SEX AMBULANCE

Wysany: 2007-06-03, 11:40   

Gaśnie na zimnym np.po nocce lub po całym dniu stania(całkiem zimny),ale tak jak pisałem przez krótką chwile jest ssanie(podwyższone obroty)i potam gaśnie,więc musze go trzymać na obrotach.
Denerwuje mnie to zwłaszcza jak wyjeżdżam z garażu.Odpalam wyjazd,gaśnie,odpalam dojeżdżam do bramy gaśnie ,odpalam i jade a on przez chwile muli.Lekko temp. podskoczy jest o.k. :!:

Jaro08 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Lut 2007
Skd: Kryszyn
Wysany: 2007-07-06, 00:03   

Mam identycznie ten sam problem te same objawy ten sam silnik. Ja myślę że to wina silnika krokowego. Daj znać jak rozwiążesz ten problem. Pozdro

ogolny 
SEX AMBULANCE

Wysany: 2007-07-06, 06:24   

Wymieniłem przepływomierz :!: Ale mysłe że można przepływke rozebrać(ten dekiel od góry) i do regulować. :idea:

Jaro08 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Lut 2007
Skd: Kryszyn
Wysany: 2007-07-06, 22:01   

Właśnie podmieniałem dzisiaj silnik krokowy od kumpla dalej to samo na zimnym, więc pewnie to tez wina przepływki :? . Rozglądam się za jakąś używaną

lysy174 
vel. MUMINEK

Pomg: 13 razy
Doczy: 15 Kwi 2007
Skd: Radom
Wysany: 2007-07-06, 23:11   

ogólny napisa/a:
Wymieniłem przepływomierz :!: Ale mysłe że można przepływke rozebrać(ten dekiel od góry) i do regulować. :idea:

Przeplywki nie ruszaj lepiej bo jak ja ruszylem to mi palila moja bunia nawet 28 litrow gazu po miescie co jak sie pewnie domyslasz bylo istna tragedia. Mialem podobne objawy na benzynie jak mi padala pompa paliwa i powiem ze po wymianie pompy objawy ustaly. Tyle ze ty masz to zapewne na gazie wiec ja bym poprostu do parownika zajrzal. Moze ma juz poprostu dosc i trzeba by go poddac renowacji :?: :?: :?:

ogolny 
SEX AMBULANCE

Wysany: 2007-07-07, 08:11   

Mój objaw był na benzynie(zawsze odpalam na benzynie,po zmianie przepływki na niby dobrą).Założyłem starą ,wygląda masakrycznie (była rozbierana),sam ją regulowałem jak pare razy dostała strzał z gazu.Działa bez większych zarzutów.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: