Wysany: 2007-06-17, 00:02 Jakie amortyzatory poza bilstein B8 do -60mm?
Witam
Macie jakieś pomysły jakie amortyzatory założyć żeby pasowały do obniżenia -60mm?
Wiadomo,że b8 były by ok choć też z tego co się dowiadywałem u sprzedawców są raczej do -40 więcej to dla nich trochę za dużo ale mimo wszystko cena jest spora około 1000zł za amortyzatory które do końca nie będą pasowały do -60.
Na allegro są niby tańsze GT cup line ale to chyba całkiem porażka co o tym myślicie ma to ktoś u siebie?
W tej chwili mam seryjne sachs touring i strasznie tłucze na dużych dziurach.
Muszę coś z tym zrobić bo już mam dosyć.
Jest jeszcze możliwość utwardzenia i skrócenia skoku w tych sachsach robią to w Warszawie na Grochowskiej cena chyba około 400zł co o tym myślicie czy to dobry pomysł czy będzie beton?
Helmut76 Poszukaj zanim napiszesz !!! silna 12-nastka
Pomg: 1 raz Doczy: 11 Lut 2007 Skd: lubelskie
Wysany: 2007-06-17, 01:53 Bilstein i masz spokój..
Z tego co sie orietuje jezdza wozy na b8 z -60 ale równiez twardosc jest zmieniana takiego amorka. W Wawie iu BIENCZYKA jesli kupisz to skreci ci to nawet pod -60. Wpisz w google Bieńczyk i dotrzesz dfo celu . Ja osobiście jeżdze nqa B6 -20mm sprzezyny H&R 19.01 (niebieskie) .Troche to za wysoko jednak i myslalem o -40 pod te amory ale sprzedaje wóz aktualnie bo kupiłem coś innego wiec temat odpuszczam. Moja rada - sprubój zapytać Goscia kr=tóry to robi na codzień.
do e30 najlepszymi amorkami sa regulowane koni i zadne inne co prawda b6/b8 sa latwo dostepne i stosunkowa tania regeneracjia jest w warszawwie ale nic ci nie da takiej sztywnosci jak koni
Pomg: 4 razy Doczy: 29 Lis 2006 Skd: kruszwica/poznań
Wysany: 2007-06-17, 12:59
A koni sie nie regeneruje? pzdr
_________________ 80' rulezz
emeryt style
Helmut76 Poszukaj zanim napiszesz !!! silna 12-nastka
Pomg: 1 raz Doczy: 11 Lut 2007 Skd: lubelskie
Wysany: 2007-06-17, 14:58 bilstein a koni!!
koni sie nie regeneruje a poza tym czy napewno autorowi chodzi o taka sztywnosc jaka daje koni??? To juz jest naprawde sztywny zawias. Mialem w swojej e30 touring Koni= springi -40 i tym sie jezdzic nie dalo zeby nie kląć w miejskich dziurach - owszem po wyjezdzie na dobrą drogę tym az sie chcialo w zakrety wchodzic ....; Traf chcial ze mi pociekl koni i to mnie zmusilo do zmiany na B6 i jestem teraz zadowolony- bo troszke komforu jeszcze pozostawia
[ Dodano: 2007-06-17, 15:00 ]
bilsteina poza tym zregenerujesz po jakims czasie za cene normalnej B4 i dalej masz swój zawias