Wysany: 2007-05-14, 22:31 Zamiana bębnów na tarcze e30
Witam,dziś zakupiłem sobie wachacze z tarczami i mam parę pytań, czy bedzie sporo roboty z przekładką , czy wszystko jest takie same,bo obiło mi się o uszy,że problem jest z linką ręcznego i z podłączeniem przewodów hamulcowych też jest lipa..dodam, że kupiłem ten zestaw w ciemno i teraz mam mieszane uczucia, że się urobię po pachy..napiszcie czy te wachacze oprócz mocowania na zacisk są takie same. Bo założyłem felgi 9 cali et 35 i weszło na styk, pozdro.
ja zrobiłem niedawno taką samą operacje - linke od ręcznego trzeba wymienić na nową bo przy demontażu jest spory problem ją wyciągnąć - lepiej uciąć i kupić nową, od razu kup poduchy pod belke tylną, reszta pasuje bezproblemowo - jak klocki lego , a co do felg to ja mam też 9" tył ale ET15 - po zmianie na tarcze nic nie obciera - jest tak jak było wcześniej.
PS ja wymieniałem całą tylną belke razem z dyfrem i półosiami więc poszło w miare sprawnie.
czyli najlepiej wyciągnąć całą belke z dyfrem itp. z auta, poprzekładać wahacze z tarczami, ewentualnie półosiami, założyć nowe gumy do belki, założyć na auto i mniej więcej gotowe
potem podokręcać przewody hamulcowe, założyć linke do ręcznego, uzupełnić płyn i odpowietrzyć układ, aha naważniejsze - trzeba najpierw rozebrać zaciski te co kupiłeś i posprawdzać jak z klockami, przeczyścić i można malnąć na srebrno