Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-04-17, 20:47
Odkręcasz tylną osłonę oparcia (2 śrubki na dole oparcia wchodzace pod kątem i wyciągasz osłonkę w dół) i ukażą Ci się cięgna (linka). Puruszaj linką i zobacz czy ma luz albo cz ysię skąds wypięła. Prawdopodobnie będziesz ją musiał trochę sciągnąć od strony drzwi, ja zrobiłęm to przy samym mocowaniu z boku od strony progu na dole za tą czarną osłoną (wkrętakiem wykręcasz plastikową śrubkę i się zdejmuje) I tam zobaczysz jak to jest zamocowane ... pomajstruj trochę i sam znajdziesz rozwiązanie ...
Polecam to robić na wyjętym fotelu...
ja rowniez tak mialem co kilka dni musialem naciagac te linki ale znalazlem rozwiazanie moze nazwiecie do druciarstwem ale dziala juz kilka miesiecy!! poprostu zastapilem te linki drutem od spawarki jest bardzo wytrzymaly no i nie wyciaga sie co najwazniejsze!!!!!!!!
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-04-17, 21:12
ja sadze że to nie druty się wyciągają tylko mocowania sa zaciskowe i się zeslizgują, wystarczy je rozluźnć, podsunac o 1-2cm i zacisnąć spowrotem i styka
właśnie wróciłem z garażu
nie znalazłem na dole oparcia żadnych śrubek...
ale wiem już jak można ściągnąć po prostu tapicerkę z siedzenia, odkryłem kawałek i widziałem cały mechanizm cięgna...
prawdopodobnie linka się urwała przy samym jej zakończeniu, przy takim wygiętym drucie...
miał ktoś kiedyś takie doświadczenie? ile może kosztować linka?
[ Dodano: 2007-05-05, 21:55 ]
tak jak pisałem wcześniej nie ma w e36 możliwości ściągnięcia tylnej osłony,
a nawet jeśli ktoś by to zrobił to marny ma dostęp do mechanizmu dźwigni
bo jest ona od wewnętrznej strony fotela(tj. od gąbki) tapicerki ściągnąć dużo nie trzeba, odpinamy linkę z jednego mocowania we wnętrzu,
resztę u spodu fotela i już linka jest na wierzchu... teraz czas na dosztukowanie takiej