Auto zaczęło nagle łykać dużo oleju a bardziej to na czym stoi auto czyli... w skrócie olej kapie na ziemię byłem u mechanika myślał na uszczelka miski ale powiedział że trzeba uszczelnić tył silnika czyli uszczelniacz wału do wymiany i trzeba ściągnąć krzynie przy okazji i ją wymienię za robocizje200zł dużo jakiej firmy polecacie uszczelniacz widziałem że koszt koło 50zł.
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
uszczelniacz wszytko jedno jaki i tak za rok zacznie znow:) jak nei na wale to na skrzyni taki urok M20 czy 200 zł to duzo hmmmm zalezy z jakiej czesci kraju jestes. to raczej rozsadna cena
ok, dzięki za info to kupuje jaki wpadnie w ręce. Wymienię też skrzynie znalazłem sobie jakaś ale nie wiem czy będzie ok bo wyczytałem ze dwie firmy robiły skrzynki dla BMW i są też jakieś dwa rodzaje mam 88 rok. Co jeszcze muszę kupić do wymiany skrzyni jakieś uszczelki ?
zimer - skrzynia - wał
zimer - przy mech. zmiany biegów
Przy okazji:
możliwe że Ci posypie się ta "obrączka" pomiędzy rurami, a druga stalowa będzie peknięta, no i guma która trzyma rury wydechowe, i znowu przy okazji - lewarek nie lata ? to dobry moment żeby powymieniać elem. które są zużyte, albo short shiftera zrobić...
eee.. to już niech lepiej mechanik kupuje, no lewarek trochę lata ale skrzynia będzie inna wiedz mógłby tez wymienić co trzeba tylko czy takie drobiazgi nie są dostępne przypadkiem tylko w ASO. To jak z ta skrzynia jest są dwa rodzaje ? jaka muszę szukać
zimering to jedno a uszczelka pod kołnierz zimeringu to drugie co musisz kupić nie zawsze jest dostęna od ręki a bez tego znów zacznei kapać... taki urok m20
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Jakby co to mam simmering wału korbowego (ten przedni) do m20b25
kupiłem komplet jak robiłem rozrząd u siebie i mi został..
W razie jakbyś potrzebował to oddam za grosze..
hroops@wp.pl
pzdr