Wysany: 2007-03-22, 15:16 Moje małe Benki,Airbusy i inne smoczyce.
AIRBUS A380 REVELL 1:144 - robiony na zamówienie:
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Kiras chłopaku, nie wiedziałem że jesteś taki uzdolniony
pozdro
Sosen
To z nudów
A to następne w kolejce z reszta tez na zamówienie jednego z naszych kolegów z forum.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
kirek, domyślam się że malujesz aerografem Ładnie wypoleroany kadłub Tamiyą polerowałeś ?
PS. Zróbcie jakiś dział dla modelarzy
Nic nie polerowałem :D:D:D:D aerograf tylko - nigdy nie polerowałem to gotowa farba biały połysk dobrze rozcieńczona.
z takimi paluchami to chyba żadna laska nienarzeka
nie narzeka, nie narzeka
Widze ze dopasowales te silniczki mimo ze Ci je poprzestawialam
pozdro600
Heheheheh poradziłem sobie :D:D:D:D:D:D
Kurde niewiem ja do tych airbusow bylem pozytywnie nastawiony ale jak zobaczylem jak im sie wyginaja skrzydla przy ladowaniu , to wymieklem Niewiem czy jest to normalne czy nie ale niechcialbym takim SAMOlotem leciec
Dobra robota, jestem pod wrazeniem. Jak na to patrze to sie nakrecam zeby jakiegos benka sobie skleic (jakos za arbuzami nie przepadam )
Ja tez nie przepadam za Busami ale naogldałem sie filmów o a380 wszystkiego łacznie wlasnie z filmami reklamowaymi z FS2004 i swoja wielkoscia zabija wszystko.
Dla siebie bede sklejał A380 i 747 ale w skali 1:125 :D:D:D:D:D
Gniewek to jest normlane!!!!
Kiedys robili test skrzydeł 777 - postawili samolot i zaczeli łamac mu skrzydła (dosłownie) wygieli na maksa do góry (oczywiscie nie odrazu tylko pomału) - skrzydła pekły przy 42 jednoskatch czegos tam a komputer obliczył ze wytrzymaja 37.A co bedzie teraz jak samolot cały z kompozutu :D:D:D:D:D:D
PS.Pod koniec tego roku prawdopodbnie bede miał zdjecia na żywo A380 :D:D:D:D
A tu mały bonus:
- nowe malowanie EUROLOTu
-prezentacja 777 na okęciu
-prezentacja a340
-767 w hangarze
-jaja
-kirek w 767
- takie tam
Mi się marzy diorama warsztatu z podjazdem i parkingiem Troche narzędzi w skali 1/24 mam , materiały też by sie znalazły, tylko nie mam miejsca w domu na to a małe by to nie było
Nie latałem dużo samolotami, ale boeing wydaje się kultowym samolotem, a w airbusie ma się wrażenie jakby się jechało jakąś kią czy matizem (porównując do samochodów) albo stuningowanym autosanem (w odniesieniu do autobusów ) Ze strony pasażera oczywiście
respekt wszystko starannie, mam jedno pytanie- z czego zrobiona jest ta "szyba" w kokpicie pilota?
tak wogole to wie ktos moze skad mozna sciagnac do wydrukowania takie rozne modele? ktos na torrenty.org udostepnil wszystkie roczniki malego modelarza ale nikt nie seeduje
aż się łezka kręci jak człowiek chodził na makulaturę na początku lat 90tych aby choć jeden numer znależć .ach ten zapach wikolu i siedzenie przy modelu do póżna w nocy !!
z czego zrobiona jest ta "szyba" w kokpicie pilota
jak sie ma pojęcie to takie szybki sie tłoczy na kopytku wykonanym w/g wskazań w schematach budowy modelu,
a jak sie niema pojęcia (like me ) sie kupuje gotową za pare złoty w sklepach modelarskich.
southOFheaven napisa/a:
tak wogole to wie ktos moze skad mozna sciagnac do wydrukowania takie rozne modele
heh, jak sie dowiesz to daj znać, ogólnie można zastosować taką technikę jako 'backup' i wykorzystać w razie zniszczenia/uszkodzenia jakichś elementów podczas budowy modelu/ no cóż zdarza się czasem nawet profesjonalistom
a samo drukowanie jest zdeka problematyczne, jak zrobisz to ot tak, bez odpowiednich przeliczeń to wyjdzie kiszka/ bo nie zachowasz szkali modelu.
po drugie?? na czym drukować - atrament? wiadomo zwykłe drukarki nie są oszołamiające, eeno są kolorowe lasery - no tak ale naniesiony kolor podczas np swijania elementu po prostu się złuszczy. Rozwiązaniem są b.dobrej jakości drukarki atramentowe, druk na papierze o zwiększonej gramaturze 150-180 a po wydruku arkusze sie zabezpiecza werniksem lub cienkim wikolem.