Wysany: 2007-03-03, 00:27 problem z m10 - strzela na lpg i pb pomocy
mam problem z m10b18
jak kupilem samochod jezdzil i bylo git co prawda nie dzialal wtryskiwacz na 4 cylindrze ale wymienilem.
jednak nastepnego dnia samochod juz nie odpalil - po zmierzeniu cisnienia okazalo sie ze ma za male na 1, 2, 3 cylindzrze
dzis wymienilem uszczelke pod glowica sprawdzilem zawory i wyregulowalem je
samochod odpalil z dotyku ale .... tylko na trzech cylindrach!!!!!!!!! jak sie dodaje gazu delikatnie strzela na pb natomiast na lpg strzela nawet na wolnych obrotach
co moze byc przyczyna niedzialajacego jednego cylindra i strzelania na pb?????????
dodam ze kopolka swiece i kable WN sa nowe
wszeklie sugestie mile widziane moze mnie to naprowadzi na jakis trop
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Nie domyka się zawór dolotowy na jednym cylindrze - ktoś tam grzebał skoro pogjoł zawory. Szkoda że nie sprawdziłeś zaworów a właściwie jak one w prowadnicahc pracują.
Nie domyka się zawór dolotowy na jednym cylindrze - ktoś tam grzebał skoro pogjoł zawory. Szkoda że nie sprawdziłeś zaworów a właściwie jak one w prowadnicahc pracują.
pisał ze sprwdzał zawory ale dobrze by było jakby zmierzyl czy jest kompresja
jak tak pochodzi na trzech cylindrach to swieca na tym co nie chodzi jest zalana czy sucha
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
No tak sprawdzał powiedzmy że się zamykają i są szczelne ale nie sprawdził jak się ruszają w prowadnicazh po zdjęciu sprężyn .Takie minimalne zacięcia podczas pracy dają opóżnienia powodujące niedomykanie zaworów. A świeca w takim cylindrze będzie czarna ale sucha.
byl przestawiony rozrzad o 1 zabek na lancuchu oraz grzebany zaplon najprawdopodobniej iskra pojawiala sie tuz przed wtryskiem przy uchylonym zaworze ssacym
tak jak pisalem glowica byla sprawdzona i jest igla!!!
dzis doszedlem do porozumienia z moja furka i smiga jak wsciekla (jesli m10 moze wlasnie tak smigac)
pozdro i dzieki
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155