Witam
dostałem dzisiaj wezwanie do zapłaty OC za samochód który który sprzedałem ponad 2 lata temu ale niestety nie wypowiedziałem wcześniej umowy...
W związku z tym mam pytanie- czy ja powinienem zapłacić to ubezpieczenie czy osoba której sprzedałem samochód ?
yo!
wystarczy wysłac kopie umowe sprzedaży ale ty przecież wysłałes(napisz piekne pismo ze juz wysłałes im dawno kopie umowy ale z racji tego ze maja bałagan to możesz wysłac jeszcze raz) i na przyszłosc pamietaj o tym
pozdro
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2007-02-13, 18:00, w caoci zmieniany 1 raz
dokładnie jest tak jak pisze korzuch.w pzu zostawiasz tylko kopie umowy i tyle.jakby co wysłałes i jak nie doszlo to wina poczty . fakt ze maja tam nie zły bajzel np. w pzu na pietrze do obsługi z 10 osób jest tylko jedna babka której wszyscy sie o wszystko pytaja dogadac sie z nimi jest ciezko.nic nie wiedza i na wszystko jest nie no chyba ze chcesz podpisac umowe albo wplacic składke
mialem podobny problem ostatnio.pozbywalem sie poprzedniej beemki.tak czas zlecial ze weszła mi nowa umowa i trzeba bylo zapłacic.poszedlem do pzu dowiedziec sie jak to najtaniej rozwiazac.baba mi powiedziała ze za pózno i ze teraz to musze zapłacic za cały rok poczytałem troche na necie.sprzedalem auto,zapłaciełem jedna rate za pół roku i złożyłem wypowiedzenie umowy i zwrócili mi czesc kasy .no ale na poczatu baba twierdziła ze mam płacic za cały rok a pózniej sama mi przyjmowala wypowiedzenie i robila zwrot na konto
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka