Wysany: 2007-01-27, 00:45 ABS się sam naprawił ... ale
Witam
jak w temacie - pewnie coś nie stykało, więc paliły mi sie żarówki od ABSu i ASC - po podpięciu komputera do złącza diagnostycznego w ogóle nie było połączenia z ABSem
niedawno (jak spadł śnieg) nagle wszystko zaczęło sziałaś, ale niekiedy zbowu przestaje (i zapalają się obie lampki)
myślę, że coś słabo łączy - co musze po kolei sprawdzić?
pzdr
Nie wiem gdzie jest dokładnie w E36 ale wiem że w E30 jak i w E34 jest on pod kierownicą nad wajchą do otwierania maski przedniej. Musisz poszukać. Jeśli sie nie myle pownien mieć na sobie jasnoczerwoną naklejke Bosch`a.
masz ktorys czujnik od ABSu uszkodzony... ja mam tak samo na kompie wyszlo ze lewy przod/u mnie... i tez raz jest raz nie ma ABSu... poki co nie chce mi sie ale sprobuje wyjac czujnik i dobrze wypsiukac WD40 te "zebatki" z ktorych zbiera impulsy... a jak nie to 350pln
ja mam tak samo na kompie wyszlo ze lewy przod/u mnie... i tez raz jest raz nie ma ABSu...
u mnie nic nie było na kompie, bo w ogóle nie było połączenia z kompem od ABSu - dlatego ponawiam pytanie gdzie jest ten komputer, bo zacznę raczej właśnie od sprawdzenia połączeń
gdyby był uszkodzony czujnik, to na diagnostyce by wyszło który to
u mnie nic nie było na kompie, bo w ogóle nie było połączenia z kompem od ABSu
bo sa kompy i kompeczki... czyli profi sprzet i jakies tam zlacza z alledrogo... ja robilem w bylym ASO i nie bylo zadnych problemow... podjedz gdzies gdzie maja sprzet i CI sprawdza... bo szukanie kompa nic Ci nie da bo walniety jest czujnik...
jak rozmawiałem z Morenem, to mówił, że w innym przypadku pokazywało który to czujnik jest padnięty - na razie muszę po prostu sprawdzić te podłączenia i przeczyścić bezpieczniki/przekaźniki
program Morena na prawdę wiele rzeczy pokazuje, więc raczej nie jest to badziewny "kompeczek"
jak rozmawiałem z Morenem, to mówił, że w innym przypadku pokazywało który to czujnik jest padnięty - na razie muszę po prostu sprawdzić te podłączenia i przeczyścić bezpieczniki/przekaźniki
program Morena na prawdę wiele rzeczy pokazuje, więc raczej nie jest to badziewny "kompeczek"
jak powiedzialem jakie sa objawy od razu uslyszalem diagnoze:
padniety ktorys czujnik
pozniej podlaczyli kompa ( nie wiem jak to sie nazywa urzadzenie taka skrzynka sporo grubsza od laptopa z dotykowym ekranem- takie jak w ASO maja) sporo bledow bylo (bo kiedys byl czujnik z tylu odaczony itd) wykasowali, ponowny test zostal juz tylko blad lewego przedniego czujnika...