Wysany: 2007-01-22, 15:53 Przepływka (da sie coś zrobić?)
Witam mam taki problemik o ktorym juz na innym forum pisalem ale odpowiedzi nie uzyskalem wiec sprawa jest taka ze kumpel z niemiec przywiozl mi przeplywomiez do M20 B20 i jest taka roznica ze roznia sie rozmieszczeniem pinow przy wtyku i nie wiem czy jest jakis sposob by z tym cos zrobic czy lepiej sprzedac ta nowa i poszukac takiej samej przeplywki jak mam albo zamienic gdzies na szrocie. Jezeli ktos juz takie cos kombinowal przerobic to wdzieczny bede za podpowiedzi! Ponizej sa fotki
Prosciej moze bedzie jak podam numery tych przeplywek wiec:
Stara obecna: 0 280 202 031
Nowa: 0 280 202 083
Jezeli nic nie da rady nic zrobic to chetnie ja odsprzedam lub zamienie sie na sprawna taka jak potrzebuje (0 280 202 031) Byle nie na taka co na gazie chodzila i byla klejona po wystrzalach!!! W razie pytan priv. to na GG 9887103 lub maila pisac jabijabi@o2.pl
Witam. Te przepływki które masz to jedna jest od L.Jetronika a druga od Mutronika obydwie od m20b20 jest na to jedna rada przetrenowałem to kiedyś u siebie.Ze starej przepływki musisz wyjąć płytkę z potencjometrem po której przesuwa się suwak i złącze do którego podpinasz wtyczkę. Z nowej wyjmujesz to samo płytkę i wkładasz swoją starą, a następnie zakładasz swoje stare gniazdo i wszystko będzie O.K. Z nowej musisz tylko zostawić suwak potencjometru bo pewnie będzie miał inną średnicę niż w twojej starej (przynajmniej ja tak miałem) i jeszcze jedno ! w nowej przepływce nie przestawiaj sprężyny bo będzie źle i jeśli w jednej będzie taki przewodzik na suwaku, a w drugiej nie to po prostu nigdzie go nie podpinaj tylko zabezpiecz żeby nie przeszkadzał. Ja tak zrobiłem i wszystko było O.K. Pozdrawiam
No to nic nie zrobie bo stara przeplywka ma wlasnie ta plytke uszkodzona (wytarta skala) cala jest do niczego po tylu wystrzalach Zapytam gdzies na auto-szrocie czy mi ktos nie zamieni na odpowiedna a jak nie to na allegro ja wystawie.