......Na razie nic nie musisz robic . Jest gotowy do użycia.........PZDR henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
jesli kupiles nowke to wkladasz i latasz... zagladaj do niego co 5-10tys w zaleznosci skad ciagnie dolot powietrze i jak bedzie brudny to kupujesz zestaw czyscik i olejek i:
-psiukasz czyscikiem filtr i odstawiasz gdzies na 10-15minut
-plukasz woda biezaca (od strony czystej do brudnej)
-jak jest czysty to "ztrzepujesz" wode i odstawiasz w spokoju do wyschniecia (nie susz suszarka, opalarka, farelka, nie kladz na grzejnik, ani nie wkladaj do wirowki)
-jak juz jest suchy to delikatnie spryskujesz olejkiem (delikatnie i rownomiernie) filtr po umyciu zrobi sie bialy (bo czyscikiem wypluczesz oliwke) i nakladajac oliwke zacznie sie robic czerwony, po nalozeniu oliwki zostawiasz na 10-15 minut
-kontrolujesz kolor jesli gdzies jeszcze jest bialy to dopsikujesz oliwka i jak wyzej
-jak po odstawieniu na 10-15minut jest juz ok rownomiernie czerwony to bierzesz recznik papierowy jednorazowy i zbierasz nadmiar oliwki
-filtr ma byc nasaczony (lekko tlusty) a nie mokry i cieknacy bo pozniej wiekszosc mowi ze szlak trafia przeplywki itd...
-montujesz w aucie i latasz dalej!!!
POLECAM tylko orginalne zestawy do czysczenia K&N i przy odpowiednim uzyciu wystarczaja na prawde na duzo razy... 7-8 razy to minimum
_________________ "Zyje od wyscigu do wyscigu. Przez te10sekund od startu jestem wolny..
Moge idac szczesliwy wpasc pod kola jaguara..
All in all you were all just bricks in the wall.."
E30 325i cabrio
E46 320i sedan
sprzedam e46 330ci 2004r..
no i cabrio..
Ok dzieki bardzo mi pomogliscie.
Zapytam jeszcze tylko jaka roznice odczuliscie po zmianie na K&N-a?
Spalanie, osiagi?
w beemce to nie wiem bo to byla modernizacja taka wieksza a nie wymiana samego filtra na KIT ale w SMARCIE CABRIO matki bo montazu KITu z takim smiesznym "lapaczem powietrza" poza fenomenalnym dzwiekiem i ekstra odglosami przy przelaczaniu biegow (pod koniec zakresu) jak turbo dalej kreci to wydaje mi sie SUBIEKTYWNIE (bo nie mierzylem tego w zaden sposob) ze auto naprawde duzo lepiej sie zbiera ale tam silnik to turbo... co do spalania to raczej roznic nie ma... no moze przy spokojnej jezdzie pali ulamek mniej ale....
Ok dzieki bardzo mi pomogliscie.
Zapytam jeszcze tylko jaka roznice odczuliscie po zmianie na K&N-a?
Spalanie, osiagi?
Mam w jednej e30 wkład K&N a w drugiej stożek K&N i nie odczułem zmian.Przy stożku tylko dźwięk inny.Filtry o mniejszym oporze przepływu są tylko dodatkiem do innych zmian w silniku i osprzęcie i tylko jak kompleksowo podejdziesz do tematu: dolot + wydech=wzrost mocy.A spalanie?Nie za bardzo na to patrzę-delektuję się jazdą
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...