Wysany: 2006-12-26, 18:17 Re: [e36 318is] Amortyzatory i sprężny - jakie polecacie?
Pułkownik Zuber napisa/a:
Plan taki: kupić nowe amorki (twardawe) i sprężynki ( ok 50/20 w dół).
Jakie firmy polecacie?
*Chciałbym aby cała opreracja glebowania nieco autka zamknęła się w 1600zł...
Jeśli chodzi o amory to tylko i wyłącznie Bilstein B6. Mialem już 3 rożne komplety w 2 autach (SC, 206, teraz własnie 318iS - ale jeszcze nie testowałem). Można je dowolnie ustawiać w Zerkopolu, wybieraja o wiele lepiej niz np Koni i jakies samorobne utwardzone amorki. Pozatym jest to amortyzator typu upside-down czyli tłoczysko znajduje się w obudowie, także bardzo trudno to pogiąć, chociaż nie mówie że sie nie da
Co do cen: a allegro ogłasza się gość MTS - brałem już od niego 2 komplety, nowe, faktura VAT. Cena 1300 pln z tego co pamiętam za komplet.
pozdro
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
złomek czytaj o co chodzi w temacie - miało być do 1600
pewnie że można sobie najlepiej gwint H&R kupić,
ale kolega podał przedział cenowy w jakim mamy coś polecać.
1600 to w MTS kosztują same amory i to do E30 nie wiem jak do E36?
złomek czytaj o co chodzi w temacie - miało być do 1600
pewnie że można sobie najlepiej gwint H&R kupić,
ale kolega podał przedział cenowy w jakim mamy coś polecać.
1600 to w MTS kosztują same amory i to do E30 nie wiem jak do E36?
Za 1400 masz w MTS caly komplet do e30, oczywiscie nie wiem jak do e36 ale pewnie podobnie. za 200 pln mozna kupic uzywane sprezyny przeciez.
pozdro
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
już pisałem w innym temacie o zawieszeniach, że
jak dla mnie - używane amory i sprężyny odpadają.
nie wiadomo co taki towar przeszedł.
zawieszenie to nie zabawa
już pisałem w innym temacie o zawieszeniach, że
jak dla mnie - używane amory i sprężyny odpadają.
nie wiadomo co taki towar przeszedł.
zawieszenie to nie zabawa
No to może ja mam szczęscie. Mialem juz 3 komplety używanych sprężyn i nigdy nic złego się z nimi nie działo. Zresztą można poszukać używanych B6, po regeneracji nie ustępują jakością nowym. Temat juz przerabiałem, także znam to z autopsji.
Miałem juz okazję jeździć na polskich pseudowyczynowych Krosno PZM-1, OMP i Koni i zadne nie dorównywało jakością jazdy B6tce.
pozdro
Uwierz mi, w rajdach puszczają nas po takich dziurach o jakich się niektórym niesniło. Za tą cenę nie znajdziesz nic co dorównuje jakością tym amorkom.
pozdrawiam
i zyczę mniej tych dziur w Nowym Roku
Czy słyszeliście o firmie NK?
Znalazłem jej amortyzatory opisane NK excl M. TECHNIK... i nie wiem co myśleć- macie jakieś info o tej firmie/takich amortyzatorach?
NK to raczej sobie odpuść , żadna rewelacja, powiedz jeszcze na czym ci zależy na komforcie czy na dobrym trzymaniu , bo jak na komforcie to B4 + H&R springi i masz taką glebe jak ja
bo jak na komforcie to B4 + H&R springi i masz taką glebe jak ja
zalezy jakie H&R-y bo jesli takie jak ja to kiepskawo to to jezdzi z seryjnym amorkiem ..
pulkowniku :
doloz do tego kilka stoweczek (tak powiedzmy z 4-5) .. co jakis czas pojawia sie komplet sprezyn H&R-a na allegro za okolo 300-400 zlotych .. do tego komplet B8 i powinno byc lux ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
powiedz jeszcze na czym ci zależy na komforcie czy na dobrym trzymaniu , bo jak na komforcie to B4 + H&R springi i masz taką glebe jak ja
Zależy mi na obniżeniu autka i dobrym trzymaniu... komfort? jaki komfort
kiloff napisa/a:
oloz do tego kilka stoweczek (tak powiedzmy z 4-5) .. co jakis czas pojaw
ia sie komplet sprezyn H&R-a na allegro za okolo 300-400 zlotych .. do tego komplet B8 i powinno byc lux ..
Ja biedny student jestem.. ostatnio jeszcze zgubiłem radio wiec będę miał kolejny wydatek... 1600zł to max...
P.S.
Słyszałem że B8 to już hard-core jeżeli chodzi o twardość
Widze Kujonze my na jednym wozku jedziem tfu zawieszeniu. Ja mam niebiesie H&R i poki co daja sobieswietnie rade a jak sie zuzyja to sie wymieni bo drogie nie sa
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639