Witam mam taki maly problem a mianowiecie kupilem sobie jakis czas temu kola zimowe 15 z ladnymi felgami stalowymi ale nie sa to chyba oryginalne felgi bmw doczytalem na nich napis NFZ a problem polega na tym ze piasta w mojej e34 ma mniejsza srednice niz piasta felgi i to okolo kilka mm (felgi nie da sie zalozyc centrycznie co powoduje bicie) czy ktos z Was spotkal sie z takim przypadkiem Boje sie ze nie uda mi sie kupic pierscieni centrujacych o takiej niewielkiej grubosci
Wysany: 2006-12-25, 14:57
owszem nie da się wycentrowac felgi na śrubach ... przecierz Ci Michał pisałem co było u mnie ... trzeba dorabiac na zamówienie pierścienie centrujące, najlepiej z nierdzewki ... koszt ok 20zł za sztukę, zależy od tokarza, po tym zabiegu jest super ... NIE POLECAM JAZDY NA KOŁACH OSADZONYCH NA SAMYCH ŚRUBACH ... MASAKRA (nie tylko dla śrub)
Z tego ze sie nie da jezdzic na felgach osadzonych na samej piascie zdaje sobie doskonale sprawe chcialem poprostu zasiegnac Waszej opini na ten temat - pamietam Macku pisales mi o tym - ale pytam dlatego bo najwygodniej i najtaniej by bylo pojsc sobie do sklepu i kupic takie pierscienie ale chyba takich "cienkich" nie uda mi sie nigdzie dostac