BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dyfer, E30 4.10.... zaczyna wyć, długo wytrzyma ?
Autor Wiadomo
BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Pomg: 14 razy
Doczy: 10 Sty 2006
Skd: o/Poznań
Wysany: 2006-12-19, 21:20   Dyfer, E30 4.10.... zaczyna wyć, długo wytrzyma ?

Witam, jak w temacie, od jakiegoś czasu, a właściwie od roku zwróciłem uwage na pewne wycie, poczatkowo prawie niesłyszalne, jednak z czasem sie nasilało.... no i mam wrażenie jakby każdego dnia coraz bardziej wył. ... moż eto tylko wrażenie, bo ciągle w to G... się wsł:cenzura: :evil:

Czy długo pojezdze na takim dyfrze ?
Moze ma ktoś taki na sprzedaż, oczywiście nie wyjący , idealny itp w rozsądnej cenie :cool:
A i jakiej głowy mam szykać, bo nic mi nie mówi duża i mała głowa :???:
A moze idzie go naprawić, przypuszczam że to łożysko wyje.

Wycie jest różne, inaczej wyje jak daje gazu, iaczej jak puszczam pedał gazu nie wykleszczając biegu... długo myśłałem co to, ale jestem juz w 99% przekonany ż eto dyfer... nawet jak wrzuce luz to wyje ... najgłośniej w przedziale 50-90 km/h

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-12-19, 21:29   

własnie jak sie dodaje gazu i puszcza i zmienia sie dziwek to na 100% dyfer

moj tez wyje ale nie mam nawet czasu wymienic.poprzedni ktory mialem rozsypał sie bez ostrzezenia podczas normalnej jazdy.nikt nie jest wrozka i ciezko powiedziec ile wytrzyma

juz byl temat o wyjacych dyfrach.tam bylo kilka opinii

4.10 to mała głowa.cypis mial do sprzedania o ile sie nie myle ...

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-12-19, 21:46   

Jakbyś chciał go wyrzucić to chętnie przygarnę i zakatuję do końca :mrgreen:

e36 318ti compact szrotex

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-12-20, 01:12   

mial ale juz nieaktualne no chyba ze ktos chce cale auto bo w styczniu mam roczny kontrakt i nie mam czasu i szkoda mi w takim razie kasy na podmiane dyfra wiec juz oferta upadla no chybe ze z autem:P

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2006-12-20, 07:32   

male glowy sa za slabe zeby radzic szerokie opony..mozna przerobic i wsadzic wielka od 325i..ciezko znalezc bo sam szukalem i ostatecznie sprzedalem e30 :mrgreen:

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2006-12-20, 08:42   

ciezko jest znalesc jest ciezka głowe :?: teraz to prawei od reki mozna szpere kupic :lol:

nie bardzo wiem co nalezy przerabiac przy zmianie dyfra z duzej głowy na mała.jak kupilem auto byla mała głowa.wykreciłem i zalozyłem duza bez zadnego problemu wiec :?:

cypis za stówe przygarne twojego parcha :mrgreen:

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2006-12-20, 09:33   

hej,
ja mam...

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=19092

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-12-20, 10:44   

kamil.k napisa/a:
ciezko jest znalesc jest ciezka głowe :?: teraz to prawei od reki mozna szpere kupic :lol:

nie bardzo wiem co nalezy przerabiac przy zmianie dyfra z duzej głowy na mała.jak kupilem auto byla mała głowa.wykreciłem i zalozyłem duza bez zadnego problemu wiec :?:

cypis za stówe przygarne twojego parcha :mrgreen:

witka, to jak to jest z tym dyferkiem, czy jak kupie dużą głowe to bedzie pasować bez problemu ?? bo z tego wynika że mam małą głowe :???: Wogóle dla mnie jest dziwne że dyfer juz pada... mam 190 tś przebiegu... raczej nie cofany... sami wiecie jak moja beta wygląda... igła, troche mnie zaskoczył fakt że dyfer siada... ja nie pale gumy i raczej szanuje autko "oszczędzam" że tak powiem

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2006-12-20, 14:09   

hej,
ja ostatnio wymienialem na duza glowe i otrzymalem info, ze musze zmienic polosie bo
flansze przy malej glowie sa mniejsze...
okazalo sie, ze mimo tego, ze w IS'ie jest mala glowa to flansze sa takie same jak przy duzej glowie...
wiec wymiana na duza glowe nie jest problematyczna...

P.S. przynajmniej u mnie tak bylo....

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-12-20, 16:32   

BARABUS napisa/a:
Wogóle dla mnie jest dziwne że dyfer juz pada... mam 190 tś przebiegu... raczej nie cofany... sami wiecie jak moja beta wygląda... igła, troche mnie zaskoczył fakt że dyfer siada... ja nie pale gumy i raczej szanuje autko "oszczędzam" że tak powiem

Siamka
Przyłacze się do tego pytania?? Czy prawidłowo użytkowany dyfer może wogóle sie rozsypac. Mowie tu o takim nie katowanym, oszczedzanym jak to kolega napisal samochodzie??

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2006-12-20, 18:35   

sprawdzcie czy macie olej w dyfrze i jak ten olej wyglada.to jest pierwszy czynnik ktory powoduje ze dyfer siada

dyfer ktory mi padl nie miał wogule oleju :lol: no moze bylo 250ml.obecny jak zaczał wyc to tez sie okazało ze jest prawie pusto

czy mala czy duza głowa powinno pasowac i niech nikt nie opowiada bajek ze jest inaczej

Tommec 
Mietko

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Kwi 2005
Skd: WGM
Wysany: 2006-12-20, 19:50   

kamil.k napisa/a:

czy mala czy duza głowa powinno pasowac i niech nikt nie opowiada bajek ze jest inaczej

I rzeczywiscie tak jest - kilkakrotnie spraktykowane różne kombinacje z głowami i zawsze bez problemów pasowało. Dyfer może też wyć po zalaniu go niewłaściwym olejem. Macher wlał mi kiedyś jakiegoś g.... i cichy most po 10 tys. km wył już jak w starym poldku.

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-12-20, 22:02   

Tommec napisa/a:
kamil.k napisa/a:

I rzeczywiscie tak jest - kilkakrotnie spraktykowane różne kombinacje z głowami i zawsze bez problemów pasowało. Dyfer może też wyć po zalaniu go niewłaściwym olejem. Macher wlał mi kiedyś jakiegoś g.... i cichy most po 10 tys. km wył już jak w starym poldku.

No olej jest na 100%, i był jakieś pół roku temu, kiedy to zaniepokojony delikatnym wtedy wyciem zdecydowałem się na zmiane. Kupiłem nowy olej Mobil HD-A 85W/90...

Tommec 
Mietko

Pomg: 1 raz
Doczy: 06 Kwi 2005
Skd: WGM
Wysany: 2006-12-21, 00:07   

W moim przypadku tez kupiłem nowy olej (Texaco). Gościu wlał go do swojego urządzenia i wtłoczył do dyfra. Wszysko wydawało się w porządku. Ale po owych 10 tys to co zleciało z wyjącego już wtedy mostu to napewno nie przypominało oleju przekładniowego (śmierdziało rozpuszczalnikiem !! !). Teraz pytanie, co mechanior miał w tym swoim sprzęcie, zanim dolał tam mojego nowego oleju ?
PS. "Przerzuciłem" przez swoją beemkę 8 dyfrów i tylko jeden był naprawde cichy (nie wył, ale szumiały łożyska). Świadczy to chyba o tym, jak ciężko jest kupić używany bardzo dobry dyfer. Kiedyś zapytałem u Fusa, ile by kosztował fabrycznie nowy. Ostatnia cenę, jaką tam mieli odnotowaną to 7000 pln !! !

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2006-12-21, 08:09   

Tommec napisa/a:
..........Ostatnia cenę, jaką tam mieli odnotowaną to 7000 pln !! !

o rzesz kur%%% !! ! jak za darmo :mrgreen:

Hm... no ja olej lałem sam, wiec wiem co tam jest... ostatnio sprawdzałem czy jest to nie wydawał sie jakoś podejrzany. Po prostu, mój dyfer wyje już od roku... na początku nie było to dokuczliwe, pewnie dlatego że mój wydech ULTERA który wtedy miałem skutecznie mi wszystko wyciszał :cool: od pół roku mam w miare cichy wydech i wszystko słysze... dyfer zdążył się rozwyć... i cos czuje że to ostatnie jego dni... !! !

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2006-12-21, 08:20   

BARABUS moj obecny wyje juz jakies 4 tys.km i bedzie chyba wył dopoki nie padnie albo nie znajde chwili czasu zeby zmienic

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: