Jeśli zakładasz starą to pamiętaj że silikon musi być czerwony, niemoże być pierwszy leprzy, musi wytrzymać temperaturę.
Ale osobiście radziłbym Ci założyć nową...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-16, 15:25
Orginalna osłona miski jest w ETK i nie jest to jednolita płyta. Olej w misce jest normalnie chłodzony przepływającym pod autem powietrzem. Waląc lita płytę (może nieznacznie, ale ...) pogorszamy jego wydajność w odprowadzaniu ciepła. Orginalna płyta składała się z 6ciu szyn ułożonych wzdłużnie i zagiętych do góry z przodu, oraz 2 poprzeczych mocowań które się pewnie przytwierdza do podłużnic, lub belki (trzeba dorobić otwory)
Wysany: 2004-09-16, 16:45
SmasherE30 napisa/a:
Orginalna osłona miski jest w ETK i nie jest to jednolita płyta. Olej w misce jest normalnie chłodzony przepływającym pod autem powietrzem. Waląc lita płytę (może nieznacznie, ale ...) pogorszamy jego wydajność w odprowadzaniu ciepła. Orginalna płyta składała się z 6ciu szyn ułożonych wzdłużnie i zagiętych do góry z przodu, oraz 2 poprzeczych mocowań które się pewnie przytwierdza do podłużnic, lub belki (trzeba dorobić otwory)
jesli się nie myle to agent miał zapodać zdjęcia i cisza w tej sprawie.
Agent miał zapodać i ZAPODAŁ Przecież pisałw którymś temacie że wysle na maila na życzenie
Wcale nie jest tak do końca bo on miał to kirkowi przesłać a kirek miał to zmieścić na stronie więc lukas i inparco poszukajcie tematu i zobaczycie jaka była rozmowa w tym temacie
noi cota płyta ma osłonić jak ona przylega do miski i przy uderzeniu i tak miska pujdzie
Czy ta blacha nie jest wogule za cienka?
Anonymous Go
Wysany: 2004-09-16, 20:46
Pawel-E30 napisa/a:
noi cota płyta ma osłonić jak ona przylega do miski i przy uderzeniu i tak miska pujdzie
Czy ta blacha nie jest wogule za cienka?
No mozna to troszeczke lepiej zrobic...Po pierwsze blacha jest zbyt cieniutka, a po drugie nie powinna dotykac miski (powinna byc 3-5 cm pod nia). Tyle, ze w tym przypadku mamy doczynienia z mocną glebą!
Więc dużego pola do popisu to tutaj nie mamy.
Marcin 320i- o takie coś właśnie się rozchodzi, będe robił taką osłonę u siebie...
Marcin! Ta osłona na zdjeciu ma wadę taką ,że jest za cienka ( jaka jest jej grubość ?) i umieszczona za blisko miski olejowej ( musi być chociaż 10 milimetrowy odstęp na odkształcenia przy ewentualnym uderzeniu ). Osobiście w swoim E30 założyłem osłonę z dwóch blach duraluminiowych o grub. 4 mm każda ( razem 8 mm ) znitowanych ze sobą.
Sądzę , że kwestię chłodzenia , którą słusznie poruszył SmasherE30 , w pewnym stopniu rozwiąże chłodnica oleju.U mnie ona na szczęście jest i działa. PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Gadałem dzisiaj z kolegą driftaholic (kolega to ten od podłanczania pompy ) i Błażej miał swoją beemke żuconą na glebe miska od ziemi to dosłownie pare centymetrów. Ciekawe jak jemu się jezdziło może jak tu zagląda to nam opisze swoje wrażenia.
Ps. auto było obniżone i silnik troche niżej umieszczony i dlatego było pare centymetrów od ziemi
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-17, 23:20
jak to jak mu się jeździło? raz do nas na spot przyjechał i pod TVNem miske stracił, tak mu sie jeździło ludziska nie ma co przesadzać z glebą, a na polskie warunki to tytanowy zawias w morde jeza powinni seryjnie montować
jak znajdę jutro trochę czasu to zrobię fotkę mojej osłony, chłodzenie rozwiązałem nawiercając dziury w blasze, a co do uszczelki to nie opłaca się bawić w wycinkę z kartonu, ja płaciłem jakieś 20 zł.