cena to nie wszystkie, chcesz mieć funkcje manula, pełna małpa, jak duży zoom, czy ważny szeroki kąt, mały, duży, ile pixeli....Piter za mało danych, daj więcej to coś doradzę.
Noker dzięki ale zapomniałem dodac ze musi miec aku
baterie mnie nie interesują
za 60-80 zł kupisz wypasiona ładowarkę i 4 aku AA po 2700mAh nawet zasilana z 230VAC jak i z 12vCD
na takim zestawie robisz 1000 fotek na LCD + przegladnie, łażenie po meni, zoomowanie na sąsiadki z naprzeciwka 8) itd
a jak juz padna zawsze łatwiej skoczyć do kiosku po dwie alkaliczne niż latać z kablem i
"panie, panie, daj pan prądu, podładować chciałem"
PZDR
ja tam wole aku AA niż jakies kanciaki,
bo i tańsze, bo i łatwiej dostepne, boi paluszka wszadzisz (bez podtextów)
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Ja polecilbym PANASONIC Lumix FZ5, rok temu kupiłem FZ3 i jestem baaaaaaaarszo zadowolony:
Najważniejsze cechy aparatu:
- 5 milionowa matryca CCD, która pozwala na wykonanie zdjęć w maksymalnej rozdzielczości 2560 x 1920 pikseli i bardzo dobrej jakości odbitek w formacie 20x30 cm a nawet i większych.
- 12 krotny zoom optyczny - przybliża obraz co ułatwia kadrowanie. Obiektyw Leica ze stabilizacją obrazu (system O.I.S.)
- Tryb ręcznego sterowania parametrami ekspozycji- większa kontrola użytkownika nad procesem wykonywania zdjęcia.
- 1.8 calowy wyświetlacz LCD – szybki podgląd zdjęć, zaraz po ich wykonaniu. Wyświetlanie obrazu w czasie fotografowania pomaga w prawidłowym skomponowaniu ujęcia.
- Nagrywanie filmu w rozdzielczości 320 x 320 pikseli- dobra jakość obrazu.
- Zdjęcia w bezstratnym formacie TIFF.
- W trybie makro można fotografować z odległości 5 cm- powiększenie małych przedmiotów, roślin lub zwierząt.
- Zgodność ze standardem PictBridge- bezpośrednie połączenie drukarki z aparatem z pominięciem komputera.
-Zdjęcia seryjne z prędkością 3kl./sek.- funkcja przydatna podczas fotografowania dynamicznie poruszających się obiektów.
Kolor srebrny lub czarny, w zestawie masz już tuleje do filtrów i "tulipan"
Nie sugeruj się wielkimi zoomami, bo to rzadko się przydaje, ważniejszy jest szeroki kąt - minimum 38mm. Pixele w liczbie maxymalnej też niewiele znaczą, bo zazwyczaj robi się na mniejszej rozdzielczości, żeby nie zawalić karty. 6 Mpx to wystarczające minimum.
fajny jest też canon s70 bo ma szeroki kąt -28mm, co przydaje sie zarówno w pomieszczeniach, na imprezach, do fotografii auta i wielu innych rzeczy - miałem takowy i polecam.
Bez urazy, ale lumix dla kobiety to krowa
zresztą mój s3 też jest krową i planuje teraz kupic mały aparacik, który można nosić w kieszeni , tak jest łatwiej, a"naszać " ze soba wszedzie torbę nie każdy lubi i jest wtrukawiające. http://www.allegro.pl/ite...w_dodatki_.html
rzuć okiem jeszcze na serie MJU. Te aparaty są cenione jako tzw. notesy fotograficzne przez zawodowych fotografów i na codzień dla zwykłego uzytkownika sprawdzaja sie naprawde nieźle.
_________________ Weteran
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-10-10, 11:04
ja mam nikona coolpixa - bardzo fajne kolory wychodzą na zdjęciach, tylko mógłby mieć lepszy zoom, ale o parametry nie pytaj, bo nie pamiętam
matryca 5Mpix jest spoko wystarczająca - powiększyłem kilka zdjęć (odbitek) na 50x40 do powieszenia na ścianę i zero pixelozy - bardzo fajne
generalnie fajny aparat - zarówno do pocztówek jak i do zdjęć quasi makro
Ja tam polecam Nikona mam D50 krowa ale super zdjecia robi , a taki podreczny to stary coolpix mały i do kieszeni sie zmiesci i tez niezłe zdjecia wychodzą
_________________ BYŁO 525 M-technic / AC Schnitzer Bilstein B8
JEST 525 TDS Kinderwagen
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Sty 2006 Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2006-10-10, 11:31
Pioter ale którego coolpixa jest całe multym coolpixów, mysle ze dal kobiety która chce tylko zrobic kilka zdjec a nie abwic sie to cos takeigo w zupełnosci wystarczy http://www.allegro.pl/ite..._dhl_16zl_.html
Brat mojej dzieczyny na coolpixa 5200 bardzo podobny aparat z tym ze go trudno dostac osobiscie sie z nim nei spotkałem w sklepie, polecam nikona sam uzywam 5000 i jestem mega zadowolony, a co do akumulatorów AA to noker ma racje maja przewage nad akumulatorami dedykowanymi do konkretnego modelu. A tu jeszcze link do tego 5200 http://www.allegro.pl/ite...lpix_5200_.html on ma akumulatory bodajrze en-el5 i maja zalete te aparaty przy zakupie kart pameici sa SD ktore sa jedne z tanszych kart.
Polecam jeszcze Olympusa sp-310 i sp-320 prawie sie od siebie nei róznia tu 310http://www.allegro.pl/...wyprzedaz_.html
moja sisotra ma taki apart i naprawde musze powieidzec ze zaskoczyłem sie mozliwosciami takiefo damskiego aparatu, czyli całkiem fajnie rozwineity tryb manualny naprawde dobrej jakosci zdjecia robi ten aparat mozliwosc krecenai filmów jak kazda teraz cyfrówka i całkiem fajnej jakosci, zelata która bedzie przemaiwac do kobiety to bardzo duzy wyswietlacz lcd, łatwa obsługa, dobry zoom, bardzo fajnie lezy w rece jak na taki aparat , w przeciwiensteiw do tamty kwadratowych coolpixów ten jest wyprofilowany, tylko jak dla meni ma wade karty pamieci xD, za która 1gb trzeba płacic około 200zł.
_________________ "Diabeł tkwi w szczegółach"
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-10-10, 14:13
Cytat:
Pioter ale którego coolpixa
ja tam specjalistą nie jestem, ale skoro mój robi ładne zdjęcia, to inne tej samej firmy raczej też będą
ja mam 5400 ale teraz w sprzedaży sa juz lepsze modele, a tego nie produkują, choć uważam, że jest bardzo udany ... jak na małpkę
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Sty 2006 Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2006-10-10, 16:41
PioterW napisa/a:
Cytat:
Pioter ale którego coolpixa
ja tam specjalistą nie jestem, ale skoro mój robi ładne zdjęcia, to inne tej samej firmy raczej też będą
ja mam 5400 ale teraz w sprzedaży sa juz lepsze modele, a tego nie produkują, choć uważam, że jest bardzo udany ... jak na małpkę
Małpka jak małpka ja mam jak juz wyzej napisałem 5000 jest to starszy model który sie rózni szeczgółami i jesli umiesz obsłuzyc tryb manualny to mozna ciekawe fotki strzelac, bo jak na kompakta dobrze rozwineite opcje afutofocusa.
Piotrek zerknij jeszcze na coolpixa p3 dostaneisz go gdzies od 1000zł w fotojockerze w galerie krakowskiej, przyjemny ogladałem go dzisiaj.
bierz NIKONA... ja mam juz 2gi rok i jest 100% super... mam w alu obudowie i jest praktycznie niezniszczalny juz kilka razy upadl i na szczescie bylo sie po co schylac