BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
gwizdze most
Autor Wiadomo
rellim
[Usunity]

Wysany: 2005-02-06, 21:11   gwizdze most

ostatnio wymienialem olej w moscie i zalalem shella (nie pamietam dokladnej nazwy, kosztowal jakies 25 za litr) i most mi gwizdze coraz bardziej. podobno jak zalejesz ten wlasciwy co bmw poleca to most nie bedzie gwizdac(problem w tym ze bardzo krucho z kasa). czy moze poprostu juz sie konczy jego ciezkie zycie i trza bedzie wymieniac ? :(

kicha 

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-02-06, 21:52   

Wg mnie to tylko plota co do tego oryginalnego oleju i ustaniu gwizdania po zalaniu ale jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi. A jaki masz dyfer ze szpera czy bez bo jesli masz zeszperowany to nie mozesz go zalac zwyklym olejem takim jak do mostow bez szpery bo kleknie szybko. Prawdopodobnie konczy ci sie juz most :( jak gwizdze wiec nie przejmuj sie tylko jezdzij dopoki mozna i zacznij juz zbierac sianko na nowy ( ja za swoj placilem 400 zyla ) wiec musisz troszke uzbierac :( :( . Raczej nie dodalem ci otuchy tym postem ale coz -WYBACZ :oops:

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

rellim
[Usunity]

Wysany: 2005-02-06, 22:56   

oki spoko. przeczuwalem ze to juz koniec :P . a jeszcze ptanko bo ja poczatkujacy :D o co chodzi z ta szpera, co to i jak to rozpoznac :?:

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-02-07, 00:55   

Szpera to mechanizm roznicowy o zwiekszonym tarciu, poszukaj na forum, bylo juz o tym naprawde duzo, a to ciekawe i przydatne urzadzenie :wink: Poznac mozesz po tym, ze most ze szpera powinien miec literke S na pokrywie. Ewentualnie sprobuj ruszyc ostro z jednym kolem np w blocie, a drugim na asfalcie. Jesli ruszysz i zostana 2 slady to sie ciesz, bo masz szpere :)

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-02-08, 00:07   

moj tez zaczal gwizdac jak cholera - jutro jade po jakis gesty hipol i zobacze co z nim bedzie :D jak mu go zaleje. Pozdrawiam

kamil
[Usunity]

Wysany: 2005-02-08, 14:48   

z tego co slyszalem to podobno prawda ze jesli w bmw nie zaleje sie odpowiednim zalecanym olejem mostu ,to zacznie wyć. Kolegi wojek pracuje w bmw w niemczech jest maniakiem i wlasnie mi to mowil, ale nie jestem na 100% pewien
pozdro

kicha 

Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-02-08, 22:52   

Kamil jak bedziesz 100 % pewien to potwiersdz czy to prawda czy nie bo jak tak to bede musial szybko zmienic olej w dyfrze :D

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-02-09, 11:37   

do mostow Bmw powinno sie lac syntetyczny olej - teraz to i ja juz to wiem - ale zalanie mojego gwizdzacego juz nic nie pomoze - zalewam dzisiaj gestego hipolku i zobacze ;) najwtzej rzygnie aluminium :)

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-09-09, 11:58   

odkopuje bo moj zaczal wlansie halasowac :lol:

wracam sobie z Łodzi 110 km/h i nagle slysze jakis dzwiek ,bardzo glosny,metaliczny wogule nie przypominajacy wycia mostu,mysle chyba samolot przelatuje ale jada dalej i dalej wyje ,mysle moze samolot leci w ta sama strone co ja :? :lol: ale postanawiam sprawdzic .puszczam gaz dzwiek ustepuje ,dodaje wraca :lol: zaczynam sie modlic bo wlasnie mijam miejsce w ktorym kiedys wczesniej padl mi poprzedni most :lol: zwalniam do 80 wycie sie ucisza i most wyje tak jak wyja mosty a nie jak chwile wczesniej ze uszy mnie zaczynaly bolec

teraz pytania:
1. udalo sie komus uratowac tak wyjacy most :?: od kiedy wyje zrobilem 300km
2.ile km udalo sie komus zrobic na wyjacym moscie :?: (w poprzednim aucie ,oplu wyjacy most trzymal sie zadziwjajaca dlugo 20tys.km wytrzymal,wlasciwie to koles chyba nadal na nim smiga ale to starszy gosc wiec nie meczy auta)

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Tommec 
Mietko

Doczy: 06 Kwi 2005
Skd: WGM
Wysany: 2006-09-09, 15:54   

Tak naprawdę, to trudno jest słowami opisać, jaki dźwięk wydaje jakiś tam most. Jeden napisze, że wyje, inny, że buczy, szumi, czy piszczy. W moim poprzednim dyfrze było tak, że przy 60 km/h wydawał odgłos jak duch (uuuuu :lol: ), by przy 100 przejść w coś podobnego właśnie do odgłosu silnika odżutowca. Zrobiłem na nim z 15 tys km i wymieniłem, bo mnie już to okrutnie zdżaźniło.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-09-09, 20:06   

mi ciekl most (pekniecie w deklu na gwincie od wlewu oleju) i kiedys z wawy do lbn wrocilem bez oleju w moscie ( a nie oszczedzalem autka) nastepnie zalalem most (i zakleilem dziurke klejem jakims dwuskladnikowym (do mostow :D ) i moze chodzi ciut glosniej ale jest OK... jak nie chcesz kupowac to mozesz stary zregenerowac jakim specyfikiem typu xeramic czy cos tam.... ale najpierw sprawdz poziom oleju!!! a ja juz zrobilem ok 40tys km...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: