Jak sa mocowane listwy chromowane na rynienkach w E30? Odlazi mi to czasem i przy 110 km/h sterczy chyba z pol metra w bok, doprowadzajac mnie do szalu. WIem ze mozna to zacisnac kombinerkami, ale wolalbym nie kaleczyc listew, ma ktos jakies patenty na porzadne, estetyczne i TRWALE zamocowanie tego badziewia? Tam powinny byc jakies spinki albo cos w tym stylu, czy to bylo klejone?
Ja to potraktowalem klejem, tylko ja nie mam chromu tylko czarne matowe.
Fabrycznie to chyba bylo zaciskane, co jakies 10-15 cm sa dziwne znaczki od srodka na listwach.
OT. To szukam takiej czarnej do kombiaka od strony kierowcy
ja również poproszę czarną przednią od strony pasażera (cały słupek przedni aż do słupka tylnego)
Bruner Ty uważaj bo mi to odleciało przy 90 km/h
To chociaz wiesz ze przy tylu odlatuje
Moje autko stalo sobie spokojnie w myjni automatycznej i to byl pierwszy i ostatni raz
Nigdy wiecej takich myjni - teraz tylko reczne lub bez dotykowe
zadnen klej - jedz do ASO i kup oryginlane plasticzki mocujace listwe = kosztuja grosze. Aby je wymienic to zrywasz listwe - wyjmujesz stare bo sie polamia i wsadzasz nowe. I po sprawie.
zadnen klej - jedz do ASO i kup oryginlane plasticzki mocujace listwe = kosztuja grosze. Aby je wymienic to zrywasz listwe - wyjmujesz stare bo sie polamia i wsadzasz nowe. I po sprawie.
A ktos wie jak one = plasticzki wygladaja
Jak kleilem zadnych nie widzialem [dobrych czy polamanych]
w mojej u poprzedniego wlasciciela 2 odpadly podczas jazdy:)
niedawno kupilem jedna za 10 zlotych przykleilem czymstam i sie dotej pory trzyma.
w kazdym badz razie do 160
[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 2:49 pm ]
a nie to nie byl klej. tylko silikon w takim bialym wyciskanym;)
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
zadnen klej - jedz do ASO i kup oryginlane plasticzki mocujace listwe = kosztuja grosze. Aby je wymienic to zrywasz listwe - wyjmujesz stare bo sie polamia i wsadzasz nowe. I po sprawie
Dokładnie tak. Mi też co jakiś czas się odrywała aż w końcu odleciała. Po wymianie mocowań jest oki
Odgrzewka tematu Panowie - mam patent na założenie listew w minutkę Bruner troszke zdembiał, gdy bez uszkodzen zamontowałem je w minutke Do zalożenia i mocowania potrzeba 3 kawałków drewna i ruski klucz 2 kawałki drewna wielkości dużej drzazgi mającej zmiescić się pomiędzy spojenie blach dachu, a listwę (od wewnątrz) a trzeci jako podkładka pod siły działające po zastosowaniu ruskiego klucza
Na poczatekodmierzamy odległosci w okolicy podszybia (by pasowało w szczelinach) po czym zabieramy się do zamocowania listwewki od rufy auta. Od ukosa układamy listwe do krzywizny przedniej szyby, po czym przykładamy klocek i "łup!!" z góry młotkiem, aż zaskoczy. Potem przenosimy się do przedniej szyby i przekrecamy listwę az wskoczy na miejsce. Wtedy własnie podkładamy owe drzazgi jako element rozporowy pomiedzy listwą a blachą rynienki