BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
odciecie na gazie
Autor Wiadomo
cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-09-06, 08:25   odciecie na gazie

mam pytanie odnosnie odciecia obrotow na gazie, a mianoicie blosik lezy juz i trza zabrac se do roboty czy ktos mi jest w stanie powiedziec w jaki sposob rozwiazane jest odciecie obrotow na gazie w instalacji dt auto gas basic??za pomoca silniczka krokowego czy zaworu na parowniku? bo jednak przy blosie zalezalo by mi zeby odcinke zostawic..nastepne pytanie bardzej dla gazownikow czy idzie programowo w tej instalacji ustawic by silnik krokowy byl caly czas w pozycji otwartej na maxa??

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2006-09-06, 15:41   

zdemontuj silniczek i wstaw rurke i bedziesz mial otw na maxa i po problemie

wisien
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Lis 2005
Skd: Płock
Wysany: 2006-09-06, 18:04   

Odnosnie odciny na gazie to 2 generacja z rozbudowana elektronika to posiada ale malo ktory instalator takie sterowniki instalowal ze wzgledu na koszty i niewiedzie uzytkownika samochodu.Jezeli zakladasz blosa bez silnika krokowego to licz sie z tym ze odciny nie bedzie,trzeba miec sie na bacznosci.

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2006-09-06, 18:35   

Ja się miałem na baczności... teraz wiem że przy 5000 obrotów mi jebło w rozrządzie:/

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-09-06, 23:24   

no dobra to juz wiem ze zostaje krokowy bo dziewczyna przekreci mi silnik ..... a nastepne pytanie czy programowo idzie ustawic aby silniczek krokowy po przelaczeniu na gaz ustwial sie w pozycji maxymalnego otwarcia ?? ?instalka dt auto gas basic mam program ale nie mam przystawki do kompa moze ktos to juz robi?? w ten sposob??

[ Dodano: Sro Wrz 06, 2006 11:32 pm ]
wiec wlasnie skonczylem bawic sie programem ale na sucho wiec wg programu idzie utawic minimalne otwarcie bardzo zblizone do maxymalnego otwarcia silniczk krokowego wiec nie trzeba go wywalac bo mozna ustawic zeby byl w maxymalnej pozycji caly czas:))
czyli mamy przelotowke a jednoczesnie zabezpieczenie w postaci odciecia na gazie:)) teraz zostalo sprawdzic to w praktyce jutro kompletuje reszte ukladu dolotowego a w piatek strojenie na aparaturze to skrobne artykulik jak to wszystko wyszlo w praktyce:)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: