Sam doszedlem jak to zrobic. Masz dwa przewody które sterują wtryskami Brązowo zółty i brązowo biały. Wychodzą z wiązki kompa. rozcinasz oba wpinasz sie szeregowo w jeden i drugi przewód emulatorem i w ten sposób wykorzystałes tylko dwa złacza od emulatora. W m20 jest to 16 i 17 pin w kompie ... nie wiem jak jest z kolorami i pinami w innych silmikach
Sam doszedlem jak to zrobic. Masz dwa przewody które sterują wtryskami Brązowo zółty i brązowo biały. Wychodzą z wiązki kompa. rozcinasz oba wpinasz sie szeregowo w jeden i drugi przewód emulatorem i w ten sposób wykorzystałes tylko dwa złacza od emulatora. W m20 jest to 16 i 17 pin w kompie ... nie wiem jak jest z kolorami i pinami w innych silmikach
Potrzeba matką wynalazku, a tak na marginesie to nie rozumiem dlaczego gazownicy zadają sobie tyle trudu aby ciągnąć przewód od każdego wtryskiwacza do emulatora. Przecież w układach II g. są tylko dwa przewody do wtrysków wsilnikach 4 i 6 cylindrowych!
A tak wogóle to rozumiem że emulator że odcina pracę wtryskiwaczy, gdy jedziemy na gazie. Tzn bez emulatora przy jeździe na LPG wtryskiwacze non stop pracują " na sucho"?
Dobrze rozumiem??
Jak nie to porpawić szybko
Wlasciewie w Bmw robisz to po to aby ekonomizer Ci dzialal bo w wiekszosci przypadkow nie dziala opis wyzej nie dokonca go rozumiem jutro przeczytam spokojniej chodzi o to generalnie ze wtryski sa sterowane masa i pracuja trojkami zaleznie od rodzaju sterownika wystarczy rozciac te masy emulatorem kolorow nie podam bo to zalezy od producenta
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
Przekaznik działa na tej samej zasadzie .... odłącza wtryski .... ja nie bawiłem sie w przekaznik poniewaz miałem emulator który chciałem wykorzystac. Nie wiem jaki przekaznik bedzie fajny a cała zabawa polega na odłączeniu wtrysków które przestana lac benzyne w momencie przełaczenia na gaz. Zarówno przekaznikiem jak i emulatorem mozesz sterowac czas rozłaczenia strysków.
Jak nazwa mówi emuator jest po to aby emulować w tym przypadku wtryski. W motronikach jest pamięć błędów i jednym ze sposobów odłączenia jakiegoś urządzenia i nie przejścia w stan awaryjny bez zapamiętania błędu pracy sterownika jest jego emulacja. Wtryskiwacze działają w ukłazie elektronicznym jak boczniki na których jest robiony pomiar prądu i dlatego na emulatorach pisze do jakiej rezystancj wtryskiwaczy dany model sie nadaje. A po krótce to mały oszust