oto moja niunia-godna następczyni mojej 1szej Beemeczki E36 320 coupe, zakupiona miesiac temu:) czyli w lipcu 2006r
silnik 2,0 diesel 100kW, 99r przejechane obecnie ok 130tys km, ok 5 tys od zakupu (czyli w miesiąc) ele szyby, ele lusterka, felgi 16" RIALa (docelowo 18tki od M-Powera) klimatronic i takie tam:)
fajne autko, ale nie umiem sie do niego przekonac..
nie podchodza mi te przednie lampy, no nie pogodze sie z nimi nijak..
tylne jak najbardziej bomba, jeszcze przyciemnione, ale przednie..
ale kolorek super, w srodku tez milo i sympatycznie..
jak jeszcze wpadnie jakis felunek od M to bedzie bombowo..
ladna..ale jesli mam byc szczery to te tylne lampy nie pasuja. poza tym jestem zapatrzony w E30 i troche razi mnie w oczy ten dzisiejszy nowoczesny ksztalt.
pozdrawiam
Ładna też sądzę ze tylne lampy nie pasują ale to ma sie podobać tobie nie? moja żona na taką ma chcicę. poprzednio jeździła e36 teraz wsadzona została bądź co bądź z przymusu w e30 kombi.
Jak dalmnei spoko tylko felgi za "zwyczajne" jedyne co m isie nei podoba to tylne lampy .... chyba hella robi takie, ale i tak meni nei przekonuja, ogólnei nei lubie czarnych lamp, Ogólnie Pozytwnie
e46 320d to jedo z tych autek jakie biorę pod uwagę do ew. zakupu za jakiś niedługi czas. i tu moje pytanie, jakie jest REALNE spalanie? Wielka prośba o a miarę szczególowe opisanie spalania. mnie akurat na kopniaku nie zależy:)
Zapodaj program, bo w serii auto "nie jedzie", jedyny jego atut to tak zwana "elastyczność"....
Ze 136 powinienes wskoczyć bez problemu na jakieś 160,170 KM - bezpieczne, bez dymienia i urazów na silniku.
wiem:) wlasnie nad tym myslalem, za duzo ma punktow takich że się " nie zbiera"
mam juz faceta który mi to zrobi za jakies 500zł bez hamowni...
Nie polecam oszczędzania na programowaniu.... Za 500 pln? Podejrzanie mało. Ten silnik w razie złych nastawów i wysypania się turbiny, czy wtrysków może Cię wiele kosztować...
Przemyśl to - bo program jak najbardziej - ale u kogos kto sie zna i da gwarancję.
Dokładnie sprawdź oferte np.Goduli tunera z karakowa tam ten modzik kosztował by cie kolo 1000zł indywidualny kosztuje 1200 a indywiualny plus 1500 warto sprawdzic. Pozdrawiam
facet chipowal kumplowi nowa octavie i ten jest zadowolony z jego pracy, normalnie bierze ok 1000, hamownią 1200, dla znajomych z hamowania 800zl a bez hamowni ok 500-600zl
test po programie na hamowni jest niezbędny - nie wiem, czy wiesz, bo bez tego to jak wróżenie z fusów. Każda szanujaca sie firma przed (patrzy się, czy zgadza sie z serią...czy może fabryka dała bonus) i po programie bierze i hamuje auto i wtedy sie obserwuje np. czy samochód dymi - i ewentualnie reaguje na gorąco przestawiając parametry, aby nie dymił. Jeżeli dymi to znaczy, że albo są źle dobrane dane lub program jest zwyczajnie za mocny i silnik pracuje mocno wysilony.
Hamownię ma inercyjną, czy obciążeniówkę? Pamietaj, że lepiej obciążeniówka, bo na inercyjnej wychodzą różne dane....
I schamuj auto jak się zrobi chłodniej - będą lepsze wyniki - IC dostanie zimniejszego powietrza. Turbodiesle mają to do siebie, że jak jest gorąco to często zbyt mały seryjny IC nie nadąża....
Jeśli ktoś lubi nowe BMW to Twoje e46 est bardzo OK.
Mi jednak podobają się bardziej klasyczne kształty typu e30 czy e34 - nic i nikt nie przekona mnie do nowych beemek...
Pozdro
LJ
_________________ e34 2,5Vanos
Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA
autko przyjemnie
do wymiany napewno tylne lampy i felgi na jakis konkretniejszy rozmiar
nie zastanawialbym sie nad programem do auta, bedzie wieksza radosc z jazdy