BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie o pompe w M40
Autor Wiadomo
Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-07-21, 12:25   Pytanie o pompe w M40

Szukalem , ogladalem i wszystkie pompy jakie sa podawane to sa do 06.90r. Moja betka jest z 12.90r. Chce wymienic pompe, nie wiem dokladnie gdzie jest, filtr wymienialem i pompy nigdzie tam nie znalazlem. Bylem pewien ze jest w baku, ale kolo ktory handluje pompami mi powiedzial, ze jak nie mam baku 55l to pompy w baku nie mam, w zegarach mam ponad 60l ale czy zegary maja byc wyznacznikiem wielkosci baku ? mogl ktos przeciez zmienic blat . Orientujecie sie jaka tam moze byc pompa ? doczytalem sie w innych postach, ze gdzies w nadkolu ma byc schowana. Chce dzisiaj na allegro kupic taka pompe, tylko nie chce kupic czegos co nie bedzie pasowalo. Myslalem o czyms takim http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1340112
Pompa w aucie juz mi tak wyje, ze wytrzymac sie nie da. Obawiam sie , ze bez wjazdu na kanal sie nie obejdzie, bo inaczej jej nie znajde

gg 3437874

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-07-21, 13:01   

:lol: :lol: :lol: Pompe masz pod progiem od strony kierowcy z tyłu czyli wysiadasz z auta, robisz krok do tyłu wsówasz ręke pod próg i jest pompa :lol: nie ma innej opcji

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-07-21, 16:38   

1.8 M40 ma 55 litróf ,ma pompe w baku, zdejmujesz kanapę i wykręcasz pompę, mi też wyła , ale ją troche przedmuchałem kiedyś i jest cycus glancuś

Scigany 

Wysany: 2006-07-21, 18:31   

Lord Lukasz mial racje, pompa jest pod progiem, w takim razie gdzie jest filtr paliwa ? Pompa wyje jak cholera pod spodem to nawet wydechu nie slychac tylko łęłłłęłłłłęłłłłęłłłł. Dzisiaj zamawiam pompe :) mam nadzieje, ze odpalanie sie poprawi, ostatnio wraz z narastajacym wyciem pompy coraz gorzej mi odpala auto, mysle, ze to moze byc to.

gg 3437874

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-07-21, 19:04   

Scigany, nie wiem co Ty masz pozmieniane w swoim aucie, ale przy M40 pompa powinna być w baku ... ja tak miałem... teraz w M20B25 też mam w baku... obok progu to wkładali napewno do M10 i do M20B25 na wąskiej lampie... zastanów sioę nad tym zakupem...
to umiejscowienie pomby(czy w progu czy w baku)jest chyba związane z typem wtrysku jaki jest zastosowany w danym silniku...

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-07-21, 19:07   

spotkałem się z rozwiązaniem przy m20b20 z roku 86 że pompa jest w baku i i przy progu są dwie pompy :|

m40 miało pompe w baku :wink:

ktoś może coś żeźbił :lol:

Scigany 

Wysany: 2006-07-21, 20:14   

a tak pozatym, to czy siadajaca pompa moze miec wplyw na odpalanie ? chodzi o to, ze jak auto postoi 15-20 min to ciezko odpala, brusi brusi powoli zalapuje ale za 3cim razem lapie dopiero. Jak zgasze i zapalam to lapie od razu. Pompa juz strasznie wyje. Z tym umiejscowieniem pompy to mi koles tak powiedzial ktory je sprzedaje, podalem mu dane i powiedzial, ze na pewno nie mam pompy w baku tylko na zewnatrz, no i dzisiaj jak lukasz napisal tak popatrzylem i znalazlem ja na zewnatrz, jutro jeszcze zajze co jest pod siedzeniem w baku

gg 3437874

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-07-21, 20:38   

Mój kolega ma m40 i pompe pod progiem.

Ja 2 razy myślałem że pompa mi pada i okazało sie że coś innego, pierwszy raz wyła mi strasznie, auto sie dusiło przy wysokich obrotach, odpalać tez nie chciało i okazało sie że ten wężyk co ciągnie paliwo z baku do pąpki zagiął sie w jednym miejscu i pompa nie dawała rady ciągnąć i darła sie przez to.

Potem auto mi nie chciało odpalać rano i po długim postoju i okazało sie że pompa nie trzyma ciśnienia i zamontowałem zaraz za pompą dodatkowy zaworek zwrotny czy jak on sie nazywa , kosztował 15zł i auto pali bezproblemowo i ogólnie zero problemów jak narazie.

Tak więc nie zawsze czeba wymieniać pompe... :D

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Scigany 

Wysany: 2006-07-21, 22:09   

dobra, sprawa zalatwiona , pompe mam w baku, filtr ktory wymacalem pod progiem dostawal takich wibracji , ze myslalem ,ze to wlasnie pompa. Obadajcie jakie odglosy wydaje moja pompa, w momentach glosniejszych przygasa auto na benzynie. Z ta pompa w progu sie zamotalem bo w golfie1 GTI mialem pompe w progu, filtr w progu i dodatkowo takie ustrojstwo podtrzymujace cisnienie, to byl uklad k-jetronica. Przy okazji wymiany pompy mam nadzieje, ze zniknie problem z wskaznikiem paliwa w baku, ktory od jakiegos czasu pokazuje rozne rzeczy, plywak jest w zestawie ? czy osobno zamontowany ?

dzwiek pompy

[ Dodano: Sob Lip 22, 2006 8:00 pm ]
i po problemieee :) Dzisiaj na szybko oblecialem znajomych handlarzy z pompa w reku i dostalem pompe z corsy B , na szczescie duzo firm korzysta z produktow boscha i taka sama pompe znalazlem wlasnie w corsie. 98 rok za grosze a efekt ... mmmm... autko znowu pali na tyk, na pol obrotu odpala i od razu sie stabilnie trzyma na obrotach, w sumie to nigdy mi tak rowno nie pracowal, raczej falowal zgodnie z jekami pompy. Maly dupsik a cieszy, wymiana to pol godziny, wszystko czysto i prosto. Nie ma to jak radosc z wlasnej wykonanej roboty ktora daje pozytywne rezultaty :) :mrgreen:

gg 3437874

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: