Wysany: 2006-06-13, 22:01 Problem z zamkiem w drzwiach
Od kupna samochodu walcze z zamkiem w drzwiach kierowcy. Zacina się, nie zawsze centralny załapuje. Generalnie zanim zamkne auto musze zrobić z 5-6 prób.
Pytanie co zrobić, zmienić zamek w drzwiach kierowcy - da się w ogóle kupić wkład za ludzkie pieniądze? A może założyć po prostu centrala na pilota?
_________________ E30 320 Touring
E34 520 Touring
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-06-14, 00:19
wkład możesz kupić na strażackiej (jak gdzie indziej nie znajdziesz - ceny mają mało przystępne), a centralny na pilota, to wygodna sprawa
Polecam raczej kupno centrali. Zamek jest raczej nietani - Strażacką odradzam - raz kupiłem u nich zamek do klapy bagażnika - okazał się jeszcze gorszy niż ten co miałem Reklamację oczywiście olali...
Pozdro
LJ
_________________ e34 2,5Vanos
Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA
Montaż centrali jest dziecinnie prosty - ściągasz tapicerkę, w drzwiach, (bliżej tyłu, raczej na dole) są dwa otworki do których przykręcasz wkrętami (powinny być w zestawie) siłownik. Oczywiście przed przykręceniem włóż w oczko siłownika metalowy pręt (zagięty na końcu pod kątem 90st), spasuj z cybantem od zamykania zamka natstępnie skręc pręt od siłownika z prętem od zamka specjalną złączką (powinna być w zestawie). Reszta to już tylko wyciągnięcie i podpięcie elektryki. Całość nie powinna zająć więcej niż godzinę a koszt CZ (siłowniki, centralka) to ok. 40-60pln (mówię o dwudrzwiowym).
Pozdro
LJ
_________________ e34 2,5Vanos
Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA
no to mniej więcej wiadomo za sprawą LoveJoy'a jak montować części powiedzmy mechaniczne, natomiast co z elektryką?? gdzie się podpina, co się podpina i jak...
No i jeszcze jedno... na allegro chyba tylko 2 albo 3 oferty znalazłem, no i nie wiem na co się zdecydować.
Jeśli macie jakieś sugestie to bardzo proszę. Jesli adresy sklepów internetowych ( sprawdzonych oczywiście) z moduyłami to zapodajcie jakiś przydatny adresik