Mam problem mianowicie zalozylem sobie gaz i nawet spoko idzie ale od chwili jak zalozylem gaz na benzynie brakuje paliwa!!!!!!
zawsze jak robilem pomiar od 3tys do odciecia na dwójce (2) wychodzilo 5 sec teraz 10 sec na gazie 6,5
podlaczylem miernik pod sonde lambda okazalo sie przy maxymalnym otwarciu przepustnicy czyli gaz do dechy na benzynie brakuje paliwa o co chodzi???
Prosze o pomoc....
nie jestem w tym mocny ( jeszcze-ucze sei bmw) ale tak z teorii jesli ci brakuje paliwa to jest cos nie tak z pompa paliwa, przewodami doprowadzajacymi lub filtrem...
to jest moje zdanie...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-24, 22:21
Może gazownicy nie zamontowali emulatora wtryskiwaczy? To bardzo wązne urządzenie, które daje do komputera sygnał że układ wtryskowy działa, a tak na prawdę wyłacza wtryski oraz pompę, które pracując na sucho zatarły by się. Tak czy inaczej czasami nalezy pojechac na benzynie, aby uniknąć kłopotów z wtryskiwaczami Tyle wiem na ten temat
no to by bylo za bogato - a u niego jest za ''sucho'' - moze gazownicy cos namieszali z przekaznikiem odcinajacym wtryski na gazie i po przelaczeniu na benzyne ktorys nie pracuje - ale w 4ro garowce to od razu bys wyczul....
P.S. A tak w ogole to zawsze upieralem sie przy tym ze na gazie auto lepiej lata niz na Pb (zart oczywiscie)