BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
licencja 1 stopnia na pracownika ochrony
Autor Wiadomo
pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2006-03-28, 18:12   licencja 1 stopnia na pracownika ochrony

witam panowie moze ktos robil sobie taka licencjie i wie ile mniej wiecej kosztuje i ile trwa taki kurs i jakie wymagania musze spelniac dzieki za ifo pozdro :wink:

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-03-28, 20:15   

W każdej agencji ochreony osób i mienia mają informatory to wybierz i poszukaj.
A jak nie chce Ci się to odwiedź pierwszą lepszą strony w/w agencji i tam poczytaj. Jest napisane jakie są wymagania, itp.

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-03-28, 22:59   

Licencja I stopnia
1. Licencja pracownika ochrony fizycznej pierwszego stopnia wymagana jest do wykonywania czynności bezpośredniej ochrony fizycznej przez:
a) członków specjalistycznych uzbrojonych formacji ochronnych,
b) członków zespołów konwojujących wartości pieniężne oraz inne przedmioty wartościowe lub niebezpieczne,
c) pracowników ochrony wykonujących bezpośrednio czynności związane z ochroną osób,
d) osoby nadzorujące i kontrolujące pracę pracowników ochrony fizycznej nie posiadających licencji,
e) pracowników ochrony mających prawo do czynności określonych w art. 36 ust. 1 pkt 4 i 5, ustawy o ochronie osób i mienia
f) pracowników ochrony wykonujących zadania na obszarach, w obiektach i urządzeniach podlegających obowiązkowej ochronie.
2. O wydanie licencji pracownika ochrony fizycznej pierwszego stopnia może ubiegać się osoba, która:
a) ma obywatelstwo polskie,
b) ukończyła 21 lat,
c) ukończyła szkołę podstawową,
d) ma pełną zdolność do czynności prawnych, stwierdzoną własnym oświadczeniem,
e) nie była skazana prawomocnym orzeczeniem za przestępstwo umyślne,
f) ma uregulowany stosunek do służby wojskowej.
3. Licencję pracownika ochrony fizycznej pierwszego stopnia wydaje się osobie, która spełnia warunki, o których mowa w ust. 2, oraz:
a) posiada nienaganną opinię wydaną przez komendanta komisariatu Policji właściwego ze względu na jej miejsce zamieszkania,
b) posiada zdolność fizyczną i psychiczną do wykonywania zadań, stwierdzoną orzeczeniem lekarskim,
c) legitymuje się dyplomem lub świadectwem szkoły lub innej placówki oświatowej, które potwierdzają uzyskanie specjalistycznego wykształcenia, albo ukończyła kurs pracowników ochrony pierwszego stopnia i zdała egzamin przed właściwą komisją.

Licencja II stopnia
1 Licencja pracownika ochrony fizycznej drugiego stopnia upoważnia do wykonywania czynności bezpośredniej ochrony fizycznej oraz do:
a) opracowywania planu ochrony,
b) organizowania i kierowania zespołami pracowników ochrony fizycznej.
2. O wydanie licencji pracownika ochrony fizycznej drugiego stopnia ubiegać się może osoba, która:
a) ma obywatelstwo polskie,
b) ukończyła 21 lat,
c) ma pełną zdolność do czynności prawnych, stwierdzoną własnym oświadczeniem,
d) nie była skazana prawomocnym orzeczeniem za przestępstwo umyślne
e) posiada co najmniej wykształcenie średnie.
3. Licencję pracownika ochrony fizycznej drugiego stopnia wydaje się osobie, która:
a) posiada nienaganną opinię wydaną przez komendanta komisariatu Policji właściwego ze względu na jej miejsce zamieszkania,
b) posiada zdolność fizyczną i psychiczną do wykonywania zadań, stwierdzoną orzeczeniem lekarskim,
c) legitymuje się dyplomem lub świadectwem szkoły lub innej placówki oświatowej, które potwierdzają uzyskanie specjalistycznego wykształcenia, albo ukończyła kurs pracowników ochrony drugiego stopnia i zdała egzamin przed właściwą komisją.

Cena kursu I stopnia 1200-1300 zł

http://www.kobralublin.com/

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

pudzian 
upalacz

Wysany: 2006-03-29, 08:27   

dokladnie juz znalazlem ta stronke 6 kwietnia zaczyna sie kurs i trwa 3 miesiace a moze ktos ma taka licencjie i wie cos wiecej na ten temat pozdro

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-03-29, 08:42   

Witam!
Ja pracowałem w ochronie jakies rok temu .... i powiedziałem ze nigdy wiecej to raczej dla ludzi młodych ... a ja juz jestem za stary na to ( 22 lata :lol: )
a tak powaznie to po 1 masz tylko to że możesz iść na 2-jke czyli pozwolenie na broń itp. i wtedy juz mozna jezdzic w konwojach .... kasa zależy od miasta ... ale raczej srednia krajowa .. w sumie lepsze to niż jakas tyrka ... bo w sumie nic nie robisz

pudzian 
upalacz

Wysany: 2006-03-29, 10:16   

no niby tak ale wiesz narazac zycie za pare set zloty to tez nieciekawie :roll: w dzisiejszych czasch to niejest juz tak kolorowo pozdro a co ty dokladnie robiles wtej ochronie???

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-03-29, 10:41   

Arczi usuwał chwasty :mrgreen:

A tak serio to musisz brać ze 150 na klatę i miec z 42 w bicepsie, bo inaczej nie wzudzasz respektu :wink:

Pawel-e30 

Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-03-29, 10:49   

Albo być jak Chuck Noris :lol:

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-03-29, 11:50   

Łukasz napisa/a:
... musisz brać ze 150 na klatę i miec z 42 w bicepsie, bo inaczej nie wzudzasz respektu :wink:

i komu to mówisz??
PUDZIANOWI :lol: :lol: :lol: :lol:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

pudzian 
upalacz

Wysany: 2006-03-29, 12:01   

mialem to wlasnie pisac 150 kg to ja biore na jedna reke :lol: a tak pozatym to mysle ze mi niepotrzebna ta licencjia wystrczy moj wyglad pozdro

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2006-03-29, 13:41   

pudzian napisa/a:
no niby tak ale wiesz narazac zycie za pare set zloty to tez nieciekawie :roll: w dzisiejszych czasch to niejest juz tak kolorowo pozdro a co ty dokladnie robiles wtej ochronie???

pracowałem na Orlenie ( bez licencji :twisted: ) na nowej instalacji Orlen-Bassell ( czyli nie jakies tam stanie w hipermarkecie .... tylko typowe siedzenie, spanie i pogaduszki z kolegami z pracy...a nawet naprawy samochodów na ktore nigdy nie było czasu )..... praca w ochronie to dla mnie spanie od wypłaty do wypłaty takie jest moje zdanie ....
Najbardziej rozbrajacy jest dla mnie fakt ze w moim miescie powstała szkoła ochroniarska policealna w dodatku gdzie własnie po chyba 3 latach nauki mozna zyskac min tytuł ochroniarza :lol:

Słuchaj nie odpchodze do tego ironicznie ale jest dla mnie smieszna szkola o takim charakterze, po za tym po licencji I stopnia to mozna sobie stać w Biedronce ....

Ja okolo pol roku pracowałem w ochronie .... moje zdanie jest takie najelpiej byc wszechronnym ..... wiec studiuje raczej humanistyke .... pracuje jako monter konstarukcji stalowych i robie kurs na spawacza .... ale NIGDY NAWET PRZEZ UłAMEK SEKUNDY NIE PRZESZłO MI żEBYM ZROBIł LICENCJIE OCHRONIAZA .....

A że u nas w Polsce ochroniarz postrzegany jest jako głąb to jak juz sie rozpisalem to opisze sytuacje jaka mialem na poczcie i smiałem sie z niej z zoną...

" Wchodze na poczte jest kolejka, mowie dane i prosze o sprawdzenie czy niema paczki ... pani jest zajeta poprosiła ochroniarza o sprawdzenie ... podaje dokladny adres ulic np. Muchomora 2 .... po chwili gość sie pyta ... czy ul. Krasieckiego 2 może być ... ja odpowiadam Nie :wink: gość szuka dalej i tym razem do Pani w okienku .... czy np. ul. Warszawska 34/3 może być "

Sytuacja autentyczna ulice zmyslone .... BEZ KOMENATRZA ... GOŚĆ OKOLO 40-tki ....

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-03-29, 14:04   

Wow

pudzian 
upalacz

Wysany: 2006-03-29, 15:06   

wiesz ja bede robil tylko poto zeby zrobic sobie i licencjie 2stopnia bo niemoge odrazu przeskoczyc :roll: pozdro

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2006-03-29, 15:18   

normalne ... nie watpie ze chcesz licencje 2 stopnia ... jesli z tego co piszesz potraktujesz to powaznie ... zdobedziesz potrzebne kwity .. to w Polsce mozesz bez problemu liczyc na zarobki od 1200-2500 .... rozmwiałem z kolegami ktorzy jezdzili w konwojach itp. .. oczywiscie byli i tacy ktorzy zaszuwladkowali sie np. w banku za 1000zł niby średnio-mało .... ale siedziesz i nic nie robisz .. kazdy ma jakies podejscie ... watpie bys ty mówił o cieciowaniu .... tobie pewnie chodzi o Bodyguarda :wink:

pudzian 
upalacz

Wysany: 2006-03-29, 16:00   

no dokladnie niechce byc jakims cieciem na parkingu na 600zl do tego niepotrzebowal bym licencji 6kwietnia zaczyna sie kurs :wink: a niewiesz jak wyglad takie szkolenie na licencie??pozdro

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2006-03-29, 16:28   

oj nie bardzo .... z tymi co pracowałem chodzili do tej szkoły .. policealnej inni jak ja byli bez licencji...

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-03-29, 20:55   

Lepiej staraj sie do BOR-u :) Rządowe limuzyny, rządowe ubrania, rządowa pensja ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: