Poseł i detektyw wymienili wizytówki
(fot. Express Ilustrowany)
Trwają przygotowania do samochodowego wyścigu pomiędzy posłem Piotrem Misztalem (Samoobrona) a detektywem Krzysztofem Rutkowskim. „Express” zaproponował im takie zmagania po tym, jak Piotr Misztal sprawił sobie maybacha za milion złotych. Zgodzili się bez namysłu. Niedawno spotkali się w jednej z łódzkich restauracji i ustalili warunki rywalizacji.
Przede wszystkim doszli do porozumienia, że niespodzianek nie będzie – zrezygnowali z „wyścigu zbrojeń” i pojadą już posiadanymi autami – Rutkowski bmw z serii 6, Misztal swym maybachem.
Otwarta pozostaje jednak kwestia przygotowania czy też podrasowania aut.
– Pytałem, co da się zrobić – przyznaje poseł Misztal. – Jest taka jedna firma w Europie, która podkręciłaby silnik maybacha do 700 koni mechanicznych, ale chcą za to 300 tys. zł. Nie wiem, czy warto, i tak ma przyspieszenie do setki lekko powyżej pięciu sekund.
Rutkowski, pytany, czy zamierza tuningować swą „szóstkę”, tylko się uśmiechał...
W wyścigu wezmą też udział partnerki posła i detektywa. Obie zasiądą w fotelach pilotów. Przyjazd zapowiedziało dwudziestu posłów, mających dopingować kolegę.
Miejsce i termin wyścigu nie zostały jeszcze ustalone.
a ja dzisaj ogladalem jakies wiadomosci i slyszalem ze misztal dostal kare 4tys zl bo niewpuscil jakiejsc kontroli do swojej foirmy czy jakos tak reportezy sie go spytali czy ma przysobie tyle gotowki on powiedzial ze musi miec bo trzeba zatankowac hamera i maybacha pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
nie wpuscil ludzi, bo zatrudnial osoby na lewo...
jak przyszli znowu to wszyscy mieli podpisane umowy na dzien przed przyjsciem inspekcji po raz 1
piekny ten nasz kraj, piekny...
i 4tys..fium fium, ale go zaboli kieszen... 8)
dla niego te 4 tysie to jak dla mnie kupić sobie batona
ale właśnie do niego dzwoniłem i poradziłem, żeby wywalił tylną kanapę, barek i kilka gratów z maybacha - tam jest tyle kilo, że nie trzeba tuningować tylko odchudzać
I qwa na co ida nasze podatki Tak tylko moze byc w naszym pieknym kraju
Takie rzeczy to tylko w Polsce.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
I qwa na co ida nasze podatki Tak tylko moze byc w naszym pieknym kraju
Takie rzeczy to tylko w Polsce.
co wy za przeproszeniem pie....., jakie podatki?? Ze co, ze Wasze?? Na glowe upadliscie czy juz kompletnie wam szczena opadla z zazdrosci??
Czyli jak ja sobie kupie nowe M6 to tez bedziecie bajdozyc ze za wasze podatki?? ludzie zastanowcie sie co wy piszecie!! stac go to niech kupuje sobie i nawet wyspe z odwiertem ropy, ten kraj jest taki bo za duzo tu ludzi ktorzy zazdroszczą, sory za szczerosc, za ktorą zostane zaraz zjechany, ale taka jest prawda. Jak tylko ktos ma kasiory w brud to zaraz sie znajdzie tysiac osob , ktore go zlinczują za tą kase i wyzwą go od tych co kradną i nie legalnie zarabiają Co z Wami ludzie, czy to jest forum syrenki czy BMW???????????????????????????????????????????????????????????????????
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-03-18, 09:40
I Misztal i Rutkowski byli(Misztal nadal jest)posłami......
A nie jeden chciałby mieć takie zarobki jak maja ci piep$#%ni posłowie.......
Nie uwierze żeby misztal w tak krótkim czasie dorobił sie uczciwie aż takiej kasy.....jego kariera i biznas wybudowana jest na przekrętach i oszustwach podatkowych i innych.....
A jak państwo traci przez takiego wała...to i niestety pośrednio każdy z nas....podatników.....
PozdrOOfki......
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
I Misztal i Rutkowski byli(Misztal nadal jest)posłami......
A nie jeden chciałby mieć takie zarobki jak maja ci piep$#%ni posłowie.......
Nie uwierze żeby misztal w tak krótkim czasie dorobił sie uczciwie aż takiej kasy.....jego kariera i biznas wybudowana jest na przekrętach i oszustwach podatkowych i innych.....
A jak państwo traci przez takiego wała...to i niestety pośrednio każdy z nas....podatników.....
PozdrOOfki......
Prawdopodobnie jest w tym troche prawdy. Niestety w wiekszosci panstw postkomunistycznych wyroslo bardzo duzo fortun nie do konca legalnie. Ale z drugiej strony pomysl, skoro Misztal ma duza firme to pewnie musi tez duzo ludzi zatrudniac a tym samym daje im prace. To tez jest wazne.
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-03-18, 11:00
Zgadzam sie z Tobą Marcin....ale według mnie takie firmy i osoby powinny być częściej i ostrzej kontrolowane,bo ludzie tacy jak Misztal bezlitośnie wykorzystują pracowników...
Osoba nie zarejestrowana może zapomnieć o emeryturze,a i ubezpieczenia tez nie ma.... Pracownicy cieszą sie że mogą zarabiać i boją sie stracić prace dlatego zgadzaja sie na te warunki,ale jakby były częste inspekcje i KONKRETNE kary w zależności od dochodów,to pracodawca z czystej kalkulacji wolałby zarejestrować wszystkich.....pracowników i tak by tylu samo potrzebował.....
A co do obstawiania to też uważam że wygra BMW.....
Maybach to straszna krowa..... no chyba że Miształ wyda 300tys na podkręcenie sobie Maybacha.....
PozdrOOfki.....
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
Osoba nie zarejestrowana może zapomnieć o emeryturze,a i ubezpieczenia tez nie ma.... Pracownicy cieszą sie że mogą zarabiać i boją sie stracić prace dlatego zgadzaja sie na te warunki,ale jakby były częste inspekcje i KONKRETNE kary w zależności od dochodów,to pracodawca z czystej kalkulacji wolałby zarejestrować wszystkich.....pracowników i tak by tylu samo potrzebował.....
Oczywiscie jest prawda, ze system kontroli pracy w Polsce jest na bardzo slabym poziomie a wykorzystywanie prtacownikow w duzych firmach jest czeste.
Ale nie odbiegajmy od tematu.
_________________ 80' E21 323i
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-03-18, 12:16
hehe- najpierw się ludzie wkurzają, że 'za ich podatki...', a jak pójdzie kontrola i złapie oszusta podatkowego in flagranti, to mówią, że się niszczy porządnych obywateli w imię wspierania obcych producentów sprzętu komputerowego
pytacie co za kraj - a taki jak i żyjący w nim ludzie
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-03-18, 14:52
webretti napisal
Cytat:
co wy za przeproszeniem pie....., jakie podatki?? Ze co, ze Wasze?? Na glowe upadliscie czy juz kompletnie wam szczena opadla z zazdrosci??
Czyli jak ja sobie kupie nowe M6 to tez bedziecie bajdozyc ze za wasze podatki?? ludzie zastanowcie sie co wy piszecie!! stac go to niech kupuje sobie i nawet wyspe z odwiertem ropy, ten kraj jest taki bo za duzo tu ludzi ktorzy zazdroszczą, sory za szczerosc, za ktorą zostane zaraz zjechany, ale taka jest prawda. Jak tylko ktos ma kasiory w brud to zaraz sie znajdzie tysiac osob , ktore go zlinczują za tą kase i wyzwą go od tych co kradną i nie legalnie zarabiają Co z Wami ludzie, czy to jest forum syrenki czy BMW???????????????????????????????????????????????????????????????????
Webretti jak ty sobie kupisz nowe M6 to nikt ci nie bedzie mial za zle dla mnie mozesz nawet ukrasc sobie takie M6 nic ci nie powiem, ale pomysl logicznie, ze to wszystko jest za nasze pieniadze. Oni (poslowie) siedza nic nie robia tylko ciagle wymyslaja jakies podatki i inne duperele aby za nasze pieniadze polatac wszystkie dziury ,ktore sa pozostaloscia poprzedniego ustroju. Zamiast tego obnizyli by troche swoje i tak duze DIETY poselskie i raz dwa by wszystko wrocilo do normy, ale po co sobie beda zabierac jak moga innym (czyt. NAM )Wez np takiego p. Andrzeja L. jak mial proces olewal caly sad nie stawial sie itp czy cos mu zrobili ? - NIC a ty jakbys mial sprawe w sadzie i olalbys to jak myslisz jakby cie potraktowali ?. Dobra koniec OT. I tak BMW wygra nawet jakby pan Misztal podkrecil Maybacha to watpie aby nim potrafil kierowac , natomiast Krzysiu R to potrafi
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
Kto wygra wyścig to się dopiero wyjaśni na mecie wyścigu, więc nie ma co strzelać pojęciami, że na 100 % BMW.
A co do zarobków zarówno p. Misztal jak i p.Rutkowski to zarabiają tyle ile zarabiaja i nic Wam do tego, przemawia przez Was zwykła zawiść i zazdrość. A co do majatku p.Misztala to najpierw zaciągnijcie konkretne informacje zanim zaczniecie kogokolwiek obsmarowywać oszczerstwami. Misztal zarobił swoja kasę podczas gdy mieszkał na stałe w USA przez wiele wiele lat, zaczynając tak jak inni amerykanie od małego interesu, skupował zepsute urządzenia AGD, naprawiał je i sprzedawał jako sprawne używane, a później zaczął rozkręcac inne interesy z pieniędzy zarobionych na sprzecie AGD. USA to nie Polska i da się tam zarobić szybko dużą kasę jak się ma łeb do interesów.
A jak już chcecie kogoś rozliczać to zacznijcie od dyrektora z Torunia i jego pralni pieniedzy zwanej Radio M., i gdzie się qw..... podziały pieniądze zebrane przez niego na Stocznię Gdańską, było tego kilka milionów, a nawet złamanego grosza nie przekazał do Stoczni.............. Całe to mocherowe społeczeństwo smierdzi bardziej niż cały PRL......
A co do M6, to jak już mnie będzie stać to napewno sobie kupię i nie będę się na nikogo oglądał, ale napewno kupię je w salonie i nie będę musiał go kraść, bo kradziez jest dla frajerów co nic innego nie umieją tylko kraść...............
Wiecie jaka jest różnica między Polską a innymi wysokocywilizowanymi krajami takimi jak m.in. USA, ano taka, że jak sąsiad w USA ma wille z basenem i super fure, to sąsiad zrobi wszystko, żeby mieć lepsza wille i lepszą furę, to taka ich rywalizacja, a w Polsce jak sąsiad ma wille z basenem i super fure to odrazu się mówi, że złodziej, że mafiozo i na pewno zarobił nielegalnie tą kasę, ot cała prawda o naszym społeczeństwie.........ten nasz kraj jest żałosny i nigdy nic się tu nie zmieni jeśli mentalność Polaków się nie zmieni i zamiast piep...ć że ktoś coś ma i się czegoś dorobił to może zacznijmy My jako społecześnstwo spróbowac mu doruwnać......
taki kraj i jeszcze dlugo dlugo tego nie zmienimy...
to fakt ze jak sie ma kase to nie mozna sie z nia nijak lansowac bo od razu sie jest uwazanym za gangtera i zlodzieja..
moj kumpel kupil sobie nowe 7, sprowadzil ze stanow i parkuje ja na stacji benzynowej, nie tyle boi sie tego ze ukradna, co ze porysuja czy potlucza z zawisci..
tak to juz jest, ze ludziom nie przechodzi przez mysl, ze mozna jechac za granice zarobic kase, wrocic i zyc na wyzszym poziomie...
to 1..
a 2 co mnie boli to to, jak widze takiego premiera ktory skacze z radosci ze otworzyl rynki pracy w hiszpani i gdzies tam jeszcze, i cieszy sie ze inteligentni mlodzi ludzie, wyksztalceni po studiach, znajacy jezyki, wyjada za granice zbierac truskawki i lac piwo w knajpach...
to mnie tak denerwuje ze mnie az rozrywa, zamiast zrobic cos zeby tu bylo jak najwiecej miejsc pracy, jakies podwaliny pod dlugoterminowe inwestycje to nie bo po co, lepiej dac 20 baniek na swiatynie...
[tematu nie zamykam bo rozwija sie w ladnym kierunku, jest fajna rzeczowa dyskusja, mysle ze spokojnie mozemy poczekac na rozwoj sytuacji, nawet po odejsciu od tematu glownego]
hehehehe a ja się dziś uśmiałem po pachy jak mocherowe bubki na swoim konwencie przemawiali, ubaw po pachy
i wiecie co, cieszę się jak cholera że rozwiuązują parlament, może w końcu na nowych wyborach dojdą do władzy liberałowie,