Wysany: 2006-03-18, 17:57 Nie pali na wszytkie gary
Witam nie wiem co jest auto paliło ładnie i przestło palic na wszystkie cylindry ale tylko na benzynie jednak jak przelaczne na gaz pali na wszytkie. Wyczyściłem śiwece jest troszke lepiej ale jednak nadal nie chce palic na wszytkie gary jak przełacze na gaz jest wszytko ok. Co to moze byc przyczyna??
_________________ BMW e21 316-1.8i sprzedane
e30 325i-cabrio z parapetem
Byly strzały:( hmm ale jazda a da sie ja jakos wskrzesic???
Ide ja sprawdzic i zobacze jak bedzie
[ Dodano: Sob Mar 18, 2006 7:30 pm ]
Byłem sprwdzić i tak po wypięciu kostki z przepływki auto tez nie zabardzo neie pali na wszytkie dopiero po chwili zaczelo gadac dobrze na benzynie, jak zaczolem dodawac gazu to tez nie cchial palic na wszytkie gary i zaczynał sie dławić. Ale za to wolne obroty tak jak by było wszytstko ok. Czy da sie jeszcze wskrzesic ta przepływke choc na czas poszukania nowej? Czy to na pewno bedzie przeplywka?
musisz delikatnie dodawac gazu jak masz odpieta przeplywke zeby ci sie wkrecila na obroty... jak wcisniesz pedal raptowanie to ci zgasnie albo zacznie sie dlawic
Jesli byly strzaly to zobacz czy nie zawiesila ci sie klapka ewentualnie czy sie nie wygiela..
ewentualnie zajzyj pod czarna przykrywke i przestaw sobie przeplywke o dwa zabki w lewo lub w prwo zobacz czy bedzie ruznica... tylko zanim przestawisz zaznacz soebie w jakiej pozycji teraz jest ustawiona... jak by nie pomoglo to wrucisz to ustawienia początkowego
_________________ Pomoc Drogowa 24h.
665-29-29-01
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-03-18, 22:18
a skąd wiesz, że nie pali na wszystkie gary?
odłączałeś kable od świec?
jeśli w któymś z przypadków nic sie nie zmieni, to faktycznie to, ale może po prostu nierówno Ci chodzi silnik na Pb, ale to nie koniecznie to co mówisz/piszesz
.. a jeśli tak, to czy "winny" jest zawsze ten sam cylinder?, bo to może oznaczać, że są nieustawione zawory
może źle myślę, ale nie wiem czemu przepływomierz miałby wyłączać jeden cylinder
[ Dodano: Sob Mar 18, 2006 22:21 ]
jeśli przy przepływce nic nie było wcześniej grzebane, to póki jest źle, to darowałbym sobie grzebanie przy niej teraz
Spoks poczekajcie aż amisz sie wypowie i nie gdybajce bo póki co jest dobrze...
Pioter hmmm zapytaj Yoshego... też mial ten problem po krótkiej konsultacji zajażył o co biega...
dlaczego nie chodzi na wszystkich?? bo jest zalewany silnik.
a skąd wiesz, że nie pali na wszystkie gary?
odłączałeś kable od świec?
jeśli w któymś z przypadków nic sie nie zmieni, to faktycznie to, ale może po prostu nierówno Ci chodzi silnik na Pb, ale to nie koniecznie to co mówisz/piszesz
.. a jeśli tak, to czy "winny" jest zawsze ten sam cylinder?, bo to może oznaczać, że są nieustawione zawory
może źle myślę, ale nie wiem czemu przepływomierz miałby wyłączać jeden cylinder
[ Dodano: Sob Mar 18, 2006 22:21 ]
jeśli przy przepływce nic nie było wcześniej grzebane, to póki jest źle, to darowałbym sobie grzebanie przy niej teraz
jemu w sumie nie chodzi o to ze nie pali na konkretny cylinder nawet nie wie ze wogole ktorys cylinder nie pali ... chodzi nierowno bo sie zalewa, dostaje za malo powietrza ... miałem to samo...
Poszedłem pogrzebac przy przepływce przestwiałem ząbki zaczelo chodzic na benzynie idealnie nawet lepiej niz chodziło Pawel-e30 udzielil mi jeszcz bardziej szczegołowych wskazówek dziekuje i wam tez Jednak pojechałem się przejachc (wczoraj wieczór) i auto przez jakeis 6- 7 kkm chodziło idealnie na benzynie nagle cyk cos sie przestawiło i znowu to samo Zjechałem zmienilem ustawienia na przepływce (zabki ) i znowu zaczleo chdozi ale juz nie ciekawie. Zatankowalem sobie auto pb i smigam, zjechalem do domu auto jakos chodziło. Rano jak wyjeżdzałem znowu nie moglem odpalic ale przestwiłem znowu w przpepływce od normalnego ustawienia co było 2 zabki i w miare zaczeło. Wrócilem do domu przełanczma potem spowrotem na benzyne, auto juz dobrze rozgrznane i chodzi clakiem ladnie na pb troszke faluja obroty ale łandie pracuje na wszystkie cylindry i odpala. Jednak jak był zimny nie za bardzo chciał odpalac i chodizł jak stary traktor heheh:( Zobacze jak bedzie teraz odpalal gdy ostygnie silnik?
Co jeszcze jest przyczyna sprawdze jeszcze ta klapke jak pracuje w przepływce mzoe sie zacina i dlatego raz pracuje oki a raz nie co myslice
przemyj sobie zawor wolnych obrotow
jak on brudny i sie przycina (musi chodzic b.lekko) to silnik wydaje odglosy jakby nie palil na wszystkich
zainteresuj sie wtryskami czy ktorys sie lekko nie przypchal ,nagar od gazu sie nie osadzil
moze tez przycinac sie zawor na listwie od cis benzyny ale to malo prawdopodobne
Byłem sprawdzić auto na zimnym motorze jak odpala za 1 razem nawet ladnie ale jak odpalił to nadal ten efekt nie palnie na wszytkie za 2-gim juz troszke gorzej Jutro wyczyszcze krokowca.
Amisz jak bedzie zimne auto np. po nocy sprubój odpalić na odpiętej wtyczce od przepływki i zobacz czy będzie ładnie pracować na wolnych obr. bo wkręcaś sie będzie ciężko w obr. ja stawiam na walniętą przepływke
szukaj juz przeplywki, jak se wniej pogrzebales to juz chodzic nie bedzie. przeczysc krokowy dobrze i zmien przeplywke na sprawna w 100%. musi pomoc.
hehe a zna ktos dobry sposób na zakup sprawnej w 100% przepływki, przecież tyle tych używanych części teraz nazwozili z niemcowni, że nie wiadomo czy przepływka jest sprawna czy dobita, bo co innego wymontowac z innego auta które jest na częścii ma jeszcze cały silnik, wtedy można sprawdzić, ale na oko
Macie jakieś rady, jak to sprawdzić, bo nowa to troooooche kosztuje
podepni na chwile od kogos przeplywke pewna
i sprawdz to co napisalem wyrzej(silnik wolnych obrotow,wtryski,zawor paliwa na listwie,zmierz cis paliwa na listwie,czujnik indukcyjny nie raz sie tak uszkadza ze auto chodzi zle anie raz tak ze wogole nie odpalisz,moze byc takze sonda zalezy jak sie uszkodzila mialem raz tak u klijenta padla sonda i chodzil jak traktor,zeby sprawdzic zaworek na listwie waz powrotny wychodzacy z niego zacisni by paliwo nie odplywalo)
jak pogrzebales w przeplywce to raczej zalatw druga
następny a niby czemu ma drugą załątwiać??
przeciesz zanim zaczoł ją przestawiać zaznaczył w jakim jest punkcie... dziwni jesteście...
Najlepiej amisz szukaj drugiego silnika
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-03-20, 18:07
moim zdaniem jezeli poprzestawialcos w przeplywce to juz jest ona do kitu. przerabialem to juz w 3 przeplywkach i majstrowanie nic nie dalo, za kazdymrazem pogarszalo sie i nie dalo sie jej ustawic zeby bylo jak przed ruszaniem. i nie piszci ze jestesmy dziwni bo pisze to z wlasnego doswiadczenia.
No widzisz adrian ja tez to pisze z wlasnego doswiadczenia
Przeciesz jak masz zaznaczone w jakiej poprzedniej pozycji byla ustawiona i przestawisz zabek czy dwa a puzniej wrucisz do poprzedniego ustawienia to niby co ma byc nie tak??
Po za tym som osoby na tym forum co kreciły przeplywka przed hamowaniem i to dawalo jakieś efekty...
Ps. jak przepływka szrot to żeczywiście nic jej nie pomoże...