BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Nagrzewnica powietrza e30
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2004-08-05, 22:28   Nagrzewnica powietrza e30

Witam znowu..
..pojawil mi sie problem;(((..mianowicie leje mi sie woda do kabiny z nagrzewnicy przy fotelu kierowcy na podloge..pewno z nagrzewnicy..czy ktos mial ten problem..czy moze przeciekiekac na jakims zaworze,czy nagrzewniva leje???...pomozcie, bo mam basen pod nogami..grrr..pozdrawiam

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-08-05, 22:29   

znam ten bol - wsypalem jakiegos srodka uszczelniajacego i jest ok - radze zrobic tak samo i zobaczyc jak bedzie - bo wyjmowanie nagrzewnicy to nic przyjemnego..

Go

Wysany: 2004-08-05, 22:34   

hmm..pomysl w sumie niezly,ale nie wiem,czy mi pomoze..troche sie tego leje jednak i nie wiem,czy to wystarczy..jakies inneg sugestie ew.;)..mozliwe ze jutro bede to musial i wyjac i przejrzec;/..pozdro

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2004-08-05, 22:45   

kup takie granulki STP - kosztuja chyba 3 pln - mi pomogly - wsypalem polowe :) a jak nie to masz rozbieranie - roboty na caly dzien...a z naprawa bedzie ciezko - juz lepiej zalatwic uzywke

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2004-08-06, 09:37   

Przecieka Ci zwór elektromagnetyczny wpuszczajacy wode do nagrzewnicy, sama nagrzewnica raczej nie... Miałem to samo. Nie słuchaj przypadkiem nikogo kto poradzi Ci odrazu wyjmowac nagrzewnice, zdejmować deske itd. (ja kiedys narobiłem sobie tyle roboty, wszystko wykręciłem, a na końcu okazało sie że to nie było konieczne, więc ucz sie na moim błędzie :D Ja sie posłuchałem "fachowców".. :twisted: Wykręć środkową konsole, odsuń fotel. i w ekwilibrystycznej pozycji, dostaniesz sie do zaworu, nad pedałem gazu przy nagrzewce. Wykręc go. Będziesz po nin widział czy cieknie. Taki zawór kupisz za 40 zeta, i bedziesz pewien że naprawiłeś solidnie a nie "na patencie" :)

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Go

Wysany: 2004-08-06, 17:51   

Naprawione;))...miales racje..tj. prawie - przeciekala mi uszczelka przy zaworze..koszt - 50groszy i troszke dlubania(w pozycji przyprawiajacej o rzucanie miesem..hehe);))..pozdrawiam i dzieki;)..PS.Granaulki STP tez profilaktycznie poszly...cheche..pozdrawiam

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2004-08-06, 18:30   

no to ok ;) w takim razie zamykamy temat

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw