BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
CZy to takie same silniki?
Autor Wiadomo
MOREN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 01 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2006-02-19, 11:47   CZy to takie same silniki?

Witam
Czy BMW E39 528 96r ma taki sam silnik jak BMW E36 328 96r ?? ?
Chciałem kupić właśnie E39 z takim silnikiem bo wczesniej jezdziłem 328 i poprostu chciałem mieć takie samo przyspieszenie i taką samą moc tylko zeby to wszystko było w piątce, czy tak właśnie jest? Boje się ze mimo takiego samego silnika Auto jednak już nie bedzie tak przyspieszało jak 328, i ze bedzie dużo bardziej ocięzałe przy ruszaniu....

nO fUNN!!

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-02-19, 15:04   

cóż za pytanie oczywiscie ze to takie same silniki ... i oczywiste jest że auto nie bedzie juz tak samo zrywne jak 3-jka...roznice nie powinny być duże podejrzewam bez patrzenia w dane ze okolo 1s....ale napewno silnik z 5-tki nie jest dodatkowo wzmacniany

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-02-19, 15:34   

528 przyśpiesza w 7.4 s do paki (328- 7.1), jeździłem takim i gania jak wściekły, ma też większą prędkośc max. Ogólnie super fura.

MOREN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 01 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2006-02-20, 01:47   

czyli mowisz Łukasz że jak byś dysponował kwotą, to wolałbyś kupić 528 niż zwinniejszej 328 ? Mam cholerny dylemat bo zawsze do tej pory chorowałem na 328 i taką miałem kupić w full opcji z 96r ale wsumie dysponuje kwota za która mogłbym kupić zaj.. 528 w skorach i w niektorych ofertach nawet z TV. Jeździłem taką trójką o jakiej zawsze myslałem i wręcz zakochałem się w tym jak to autko potrafi przyśpieszać, natomiast w piątce nigdy nawet nie siedziałem i dlatego się boję gorszych osiągow, ze poprostu już nie bedzie taka zrywna jak owa trojka...

nO fUNN!!

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-20, 02:14   

no raczej nie będzie - jeśli chcesz 5 z osiągami, to są wieksze silniki
ja wolałbym coupe, ale to zależy, co komu pasuje - pooglądaj 5-ki, przejedź sie jakąś i będziesz już wiedział - na pewno np. na allegro sprzedaje ktoś z Twoich okolic - jak mu wyjaśnisz o co biega i nie zechce dać Ci jazdy próbnej, to znaczy, że ten egzemplarz nie jest dla Ciebie

... poza tym OT, więc przenoszę

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-02-20, 08:47   

MOREN napisa/a:
czyli mowisz Łukasz że jak byś dysponował kwotą, to wolałbyś kupić 528 niż zwinniejszej 328 ? Mam cholerny dylemat bo zawsze do tej pory chorowałem na 328 i taką miałem kupić w full opcji z 96r ale wsumie dysponuje kwota za która mogłbym kupić zaj.. 528 w skorach i w niektorych ofertach nawet z TV. Jeździłem taką trójką o jakiej zawsze myslałem i wręcz zakochałem się w tym jak to autko potrafi przyśpieszać, natomiast w piątce nigdy nawet nie siedziałem i dlatego się boję gorszych osiągow, ze poprostu już nie bedzie taka zrywna jak owa trojka...

wierz mi, 528 dzięki innemu zestopniowaniu skrzyni i dyfrowi zapina jak wściekłe, naprawdę to niezłe auto, jak sam widzisz przyspieszenia do paki są minimalnie gorsze niz 328(0,3 sek), a powyżej setki 528 rozpędza sie lepiej i ma większą vmax. Motor ogólnie trwały, a częsci do niego są. Kuzyn nawet robił "prawie" remont silnika na włoskiej autostradzie :wink: , ale to było po 400tys przebiegu.
poza tym gdzie e36 do e39? Ja bym się nie zastanawiał - 2.8 to optymalny motor do 5tki. Jest i komfort i sport, a jak wsadzisz pannę do 5 tki to napewno będzie się jej bardziej podobało niż w 3ce. 8) Poza tym e39 ma piekne klasyczne kształty, a e36 to taka niewiadomo jaka przejściówka (ni pies ni wydra) - bez urazy. zawieszenie e39 jest także duużo lepsze niż e36(czytaj bardziej trwałe)

jeszcze dodam, że w rankingu TUV e39 jest na 18 miejscu, a e36 na 48 - to chyba coś znaczy :idea:
Powodzenia

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-02-20, 12:11   

Wszystko ładnie piknie ale z zawieszeniami to jest akurat odwrotnie - dużo alu w e39 kontra polskie mega dziury... w e36 jest jeszcze stalowo. Serwis zawieszenia e39 jest dużo droższy - nie wymieniasz swożnia tylko aluminiowy wachacz..... Lżejsze zawieszenie = lżejszy portfel :wink:

Nie zmienia to faktu że e39 528 to cudne auto - śliczne i szybkie - chciałbym je mieć jako połączenie komfortu i sportu na codzień. A zwinność i szaleństwa ? e30.........

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: