Marka: BMW
Model: 524tdA
Rocznik: 1986
Moc: seryjne 115km
Skrzynia: Automatyczna
Wersja: Przyjemna , piękna skórzana tapicerka w środku
Samochód jest w fajnym stanie. Wnętrze jest jak nowe (możecie zobaczyć na zdjęciach), wszystkie podzespoły pracują wyśmienicie, a autem jeździ się bardzo przyjemnie! Fotele przypominają raczej kanapy (są na sprężynach) w związku z czym autem po prostu płynie się po drodze.
Zima trwała w pełni, a my już zastawialiśmy się co zrobić na wiosne ....? I... ?
wynikiem tego mezaliansu jest:
już na seryjnym kole jak dla mnie wygląda mega, a w garażu czaił się już exip razem z naciągniętą oponą...
na tym zestawie e28 jest tak niskie, że podłużnice i downpipe jest jakieś 2-3 centymentry nad ziemią, ale dzięki temu, że mam możliwość regulacji zawieszenia, można je ładnie podnieść prawie do seryjnej wysokości
Jak wam się podoba?
Niedługo konkretna sesja bo tego brakuje najbardziej !
Gratuluje pieknego rekina. Sam jestem wlascicielem identycznego egzemplarza (524td z '86).
Szukam rozwiazania dla zawieszenia, a widze ze poradziles sobie z tym bezproblemowo, wiec moze uchylisz rabka tajemnicy i podasz szczegoly zwiazane z tym gwintem?
leniuch mi się w niej najbardziej podoba, idealnie pasuje do stylu tego samochodu
zawieszenie - rozwiązanie zapożyczone z e30-stek, czyli gwint home made,
z tyłu obyło sie bez żadnych przeróbek - tylko montaż sprężyn i tulej gwintowanych
przód początkowo był też seria - czyli tuleje gwintowane oparte na łożach spreżyn, ale było stanowczo za wysoko i za mały zakres regulacji - dlatego mocowanie zostało obcięte i osadzone niżej - teraz mam zakres regulacji prawie 120mm !
w pokoju już czeka ori kierownica MT1 i... to chyba tyle ! Acha - zapomniałem, było sporo rdzy na kielichach i narożnikach podłogi - rudy wycięty, buda wzmocniona i można jeździć