Wysany: 2006-01-31, 20:32 KOSZTY ZMIANY SKRZYNI AUTOMATYCZNEJ NA MANUALNA
Witam.
Mam male pytanko: jakie sa koszty wymiany skrzyni z automatycznej na manualna i gdzie ewentualnie moge to zrobic, zeby bylo dobrze i zeby nie bylo jakiejs kosmicznej ceny . Chodzi mi oczywiscie o okolice warszawy i okolic
JESLI DALEM TEMAT W ZLYM PODFORUM TO PRZEPRASZAM I PROSZE O PRZENIESIENIE
hmm gdzies to bylo pisalem komus ale do 34 w sumie to to samo ok 700-1000zl 1-2 dni roboty w 2 osoby poszukaj po forum jest taki temat z dokladnym opisem co i jak zrobic jak by co to pisz na priv to ci napisze wszystko szczególowo
pozdrawiam
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
ja bym proponował napisać do jakiego BMW, jaki silnik....
Do e30-tki m10 np. to bedzie koszt jakies 500zł jak masz częsci ( z taniego źródła) i zrobisz sam
Do BMW 540iA V8 np. może to być koszt okolo 5-6tys
Do BMW 750iA bedzie to jeszcze wiekszy koszt choć podbny jak w 540i choc w przypadku 7-mki byl bys chyba pionierem...i dobrym poszukiwaczek uzywanej skrzyni od 850-tki w manualu..
Mam BETKE 3 e36 z 2 litrowym silnikiem. Powiem tak skrzynia mi nie szwankuje ale brakuje mi skrzyni manualnej i wiem ze przez to bedzie szybsza moja "niunia"
Chcial bym zebyscie polecili mi jakis warsztat w ktorym moge dokonac takiej "operacji" i w ktorym nie obedra mnie z hajsu
czlowieku po co ci yen manula ja robilem przekladke z automatu na manuala i strasznie mi szkoda mojego automatu (SPALIŁ SIE (() jak jest dobry to wymien olej i fitr i smigaj dalej !!jak nie szwankuje to po co isc w koszta a zobaczysz ze za nim zateskinisz !!jak masz kanal w garazu to zrobisz to samemu + 1 osob do pomocu co ci potrzuma skrzynie czy poda narzedzia koszt to ok 1tys zl nie wiecej !!jak masz ok skrzynie yo sprzedasz ja za 600-800zl co ci potrzeba.....skrzynia , sprzeglo z reszta bzdór pedaly i lewarek troche cierpliwosci ale ogólnie jak nie nawala to ta 1 sek to cie nie zbawi !powaznie gra niewarta swieczki wg mnie serwisuj i ciesz sie swoim automatem
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
z tego co piszesz to chcesz zeby ktos Ci przelozyl skrzynie i wydaje mi sie ze za sama robote zaplacisz z 500pln... +graty z 1000pln. za jakies 800pln do 1000pln bedziesz mial chip ze strojeniem profesjonalny i to wg mnie powinno Ci zrekompensowac roznice automat manual... za reszte tez mozesz pomyslec nad jakimis usprawnieniami... jesli ladnie Ci zrzuca (kick down) biegi po docisnieciu pedalu gazu to podaruj sobie zmiane skrzyni....