BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Naprawiłem zegary
Autor Wiadomo
Tomaszos 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Maj 2006
Skd: Siedlce
Wysany: 2006-05-25, 08:40   Naprawiłem zegary

Wczoraj udalo mi się naprawic wyswietlacz licznika kilometrów.
Licznik dzienny wyświetlal połowę cyferek.
Wyjąłem zegary - kożystając z rad forumowych = 2 śruby na górze, delikatnie podważyć (tą blaszkę co były w nie śruby), kierownica maksymalnie do siebie ustawiona prosto,
Uważać trzeba przy odpinaniu kostek - jeżeli nie chce wyskoczyć za pomocą czarnego zatrzasku to trzeba delikatnie podważać cienkim śrubokrętem raz z jednej raz z drugiej strony.
I jeszcze jedna uwaga :!:
Po ponownym zlożeniu dobrze jest dodatkowo zabezpieczyć mocowanie kostek opaskami samozaciskowymi. U mnie przy mocowaniach kostek znajdują się plastikowe "uszy" do tego przeznaczone.

Jeśli udalo się wyciągnąć zegary to obracamy je i odkręcamy wkręty na obwodzie - jest ich ok. 6 - Teraz można zdjąć rzednią część "z szybką".

Po zdjęciu szybki mamy już dostęp do wyświetlacza.
I TU NAJWAŻNIEJSZE
Wyświetlacz jest w metalowej ramce, Wyciągamy cały moduł wyświetlacza - jest na wcisk
po drugiej stronie tego modułu po stronie liczników kilometrów i bierzącego znajdują się metalowe zaczepy metalowej ramki - należy je delikatnie podgiąć tak aby z oporem zaciskały się na plastikowej obudowie. Jeśli wyjmiecie modul wyświetlacza i obejrzycie go z drógiej strony to będziecie wiedzieć o co chodzi. Po stronie licznika kilometrów te zaczepy po prostu nie dociskają plastikowej obudowy - po przeciwnej stronie jest najczęściej ok. (czyżby wada fabryczna montażu :shock: )
Teraz składamy wszystko z powrotem "do kupy" i gotowe.
Powinno dzialać. Mnie się udalo :D

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-05-25, 08:46   

no to gratulacje - szkoda tylko, że opis samej naprawy licznika kilometrów oraz opis nieprawidłowości zajął Ci tak mało miejsca, ale rozumiem że zostawiasz to na przyszłość na wypadek konkretnych pytań - od tej pory będziesz zasiadał w gildii naprawiaczy liczników kilometrów :wink:

Tomaszos 

Wysany: 2006-05-25, 08:57   

Mogę wykonać rysunki . Zdjęć niestety nie posiadam.
Tylko nie wiem jak je zalączyć do postu

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-05-25, 14:46   

A macie może jakieś rady w sytuacji gdy cyfry wyświetlają sie jak auto jest zimne a po rozgrzaniu widać jedynie niektóre " części " cyfr, a reszta jest bardzo blada i prawie niewidoczna ?? ?

Tomaszos 

Wysany: 2006-05-25, 15:14   

Mialem podobnie - no prawie tylko odwrotnie :wink: -
Jak byl zimny to tak jak u ciebie a w upalny dzień ok.
Spróbuj tak jak ja - tylko ostroznie :!:

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-05-25, 23:45   

ja mam troche zegray zajechane i czasem wariuja...szczegolnie obrotomierz....najchetniej wymienilbym wszystko....ma ktos licznik ( a przynajmniej zegary i cyferblat ) do 3.5 e 34? pozdro!!!

sesil 

Doczy: 29 Pa 2005
Skd: trzebinia
Wysany: 2006-05-26, 07:16   

juz od jakiegos czasu mialem problemy z wskaznikiem temp - raz pokazywal, drugi raz wogole nie wstawal

teraz juz wogole przestal reagowac, macie jakies propozycje w ktorym miejscu trzeba by szukac przyczyny?
jak odpinam kostke z czujnika (tego u gory) to nie grzeja swiece zarowe, wiec czujnik jest raczej okej - chyba ze jest jeszcze jakis inny czujnik temp :?

pomocy, za kilkanascie dni wybieram sie na tor do kielc, a tam przydaloby sie kontrolowac temp :?

aha silnik to m21d24

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: