Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-12-25, 00:00 co to za rurki kolo przedniego kola?
ostatnio jak umylem podwozie zauwazylem ze mam jakies dziwne rurki kolo kola.w jednym miejscu nawet czasami obciera.co to jest waszym zdaniem? mechanik powiedzial ze to moze popekac w czasie jazdy i nie jest to fabryczne.
Widziałem takie wachacze w subaru WRC, więc podejrzewam że to adaptacja samochodu do wyścigów torowych , bo i cała reszta trąci wyścigiem. Zerknijcie na przewody hamulcowe i na szczęki (łapy), też adaptacja z dystansami. Tylko felgi cosik za głęboko siedzą.
Rozwiązanie niezłe , ale nie do jazdy na codzień - żadnych osłon ,przecież to się rozsypie os piasku no chyba że samochód się ściga!
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2005-12-25, 00:25, w caoci zmieniany 1 raz
Widziałem takie wachacze w subaru WRC, więc podejrzewam że to adaptacja samochodu do wyścigów torowych , bo i cała reszta trąci wyścigiem. Zerknijcie na przewody hamulcowe i na szczęki (łapy), też adaptacja z dystansami. Tylko felgi cosik za głęboko siedzą.
Rozwiązanie niezłe , ale nie do jazdy na codzień - żadnych osłon ,przecież to się rozsypie os piasku no chyba że samochód się ściga!
dokładnie,stabilizator też jest jakiś inny
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
wachacze typowo wyczynowe hamulce tez niczego sobie po prostu kozak ciekaw jestem jak sie jezdzi tym autem smutne jest to ze przy codziennej eksploatacji niestety szybko sie rozsypie (chyba wyglada na bardzo delikatne)
Wysany: 2005-12-25, 01:46
no wlasnie nigdy tego nie bylo widac , pierwszy raz umylem bete po 6 miesiacach od spodu z blota i samaru.no i ten tekst mechanika mnie powalil ze to jakies cienkie rurki sa powsadzane i radzi mi to zmienic na oryginalne.
po swietch jade zmienic sprezyny to zobacze czy da sie obnizyc jeszcze o -20 moj zawias.raczej bdzie obcieralo wiec cos wymysle.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-12-25, 07:19
menel to napewno Twoje auto pierwszy raz widzę taki wynalazek w e30stce... nie masz tego wpisanego w Briefie?
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-12-25, 10:08
Swojego czasu jezdzilem w Off-Road 'zie i tam sie stosuje cos takiego mozna przerobic ten wahacz zeby nie obcieral o kolo i po sprawie ja bym zostawil to zawieszenie co masz zrobic tylko jak sie rozsypie tuleje z teflonu i bedzie kozak !!! jak bys mogl to wszystko pomierzyc i gdzies wrzocic bylo by extra
mi ostatnio sworzen poszedl i od Darco zakupilem dwa takie wachacze za 100zl podobno sa mocniejsze od tych co mialem. Powiedzcie coś konkretnego bo nie wiem co mam o tym myśleć
Ps.Ps. Darco ma jeszcze dwie sztuki i na zlom chce to oddac
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-12-25, 18:31
z tego co widze to Menel ma sportowy zawias
spawy na tych wahaczach sa dobre
silentblock wahacza jest aluminiowy, czyli stricte wyczynowy, nawet N grupowe elementy są z tworzywa sztucznego a nie z metalu!
Taki wahacz jest zapewne dużo lżejszy od seryjnego co poprawia przyczepność koła do nawierzchni bo obniża masę nieresorowaną
Rozumiem Menel że masz takie dwa?
Tarcza niezły wentyl przewody w oplocie anty puchnięciu...
To na pewno Twoja bryka? Jakoś nie chce mi się wierzyć
A Darco to skąd ma takie wahacze do interesu Wacława?!
Wysany: 2005-12-25, 19:12
nie zagladalem bo kupowalem je od dobrego kumpla z poznania.tego co ma teraz bordowego compacta M/// a wczesniej ta niebieska mtechnik II 325 z extra audio i bez grila..wiec pelne zaufanie.
myslalem ze ktos jeszcze oprocz mnie lata troche po innych stronkach ale widze ze kazdy lyknal to jak swieze buleczki
troche rozruszalem tematem ta nude przez swieta.
pozdro
Wysany: 2005-12-26, 15:22
no dobra chlopaki zamiast wstawiac jako ciekawostke w innym miejscu zrobilem sobie takie jaja
ale oczywiscie chodzilo mi o to zeby inni zobaczyli ze takie wahacze wystepuja w e30.
pozdro