Wysany: 2005-12-30, 19:10 Koło zamachowe m10 i m40
Witam wszystkich szanownych forumowiczów. Mam wielka prosbe o wyjasnienie mi nastepujacej sprawy: czy koło zamachowe od silnika m40 da sie zamontowac do silnika m10 1.8 gażnik. Poniwaz zużył sie juz docisk sprzęgła i musze wymienic na uzywke oczywiscie. i mam taki problem ze do m10 jest niedostepny w mojej okolicy a natomiast mam dostep do docisku m40. Bo prawdopodobnie zamontowac bezpsrednio docisk z m40 na oryginalne kolo zamachowe (i tarcze sprzęgłową)w silniku m10 jest nie mozliwe. Bardzo prosze o wyjasnienie czy mozliwe jest zamontowanie kompletnego sprzegla z kolem zamachowym z m40 do m10 lub zamontowanie kompletnego sprzegła z silnika m40 (docisku, lozyska i tarczy) bezpośrednio na kolo zamachowe m10. Jeszcze raz bardzo prosze o wyjasnienie. Dziekuje z gory i pozdrawiam.
[ Dodano: Sob Sty 07, 2006 9:40 am ]
Wyjaśnione pasuje całe sprzęgło i koło zamachowe, tylko trzeba delikatnie ztoczyc koło zamachowe o 3 mm w miejsu w którym sie łaczy z wałem, zeby rozrusznik dobrze układał sie na wieńcu. i całe sprzęgło od m40 wtedy pasuje idealnie w m10.