Witam
Kolejny problem z moim M40, wiec jeden objawia sie tym, ze obroty faluja a nastepnie gasnie Glownie na gazie, aczkolwiek zdarza sie to tez na benzynie. Co moze byc przyczyna? Jakies sugestie mile widzane.
Nastepny problem jest taki iz zauwazylem, ze silnik mi sie nagrzewa szybciej niz normalnie, jestem prawie pewien, ze nigdy nienagrzewal sie tak szybko...
Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi
pozdro
_________________ E30 316i '89 Diamandschwarz Metallic <-- Była
Audi Coupe 2.3NG '92 <-- Jest
GG: 2776423
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-12-23, 23:38
Nagrzewa sie szybko to moze byc wina uszczelki !! pod glowica ale nie chce krakac co do falowania to moze byc wiele przyczyn od przeplywomierza , sonde, silniczek krokowy ,gumy ,kable ,swiece skonczywszy na kompie powodzenia
BOGGY E36 [Usunity]
Wysany: 2005-12-26, 12:59
wielu ludzi dało by wszystko aby ich auta szubko się nagrzewały a jeśli ci się nie przegrzewa to tylko pozazdrościć!
co do obrotów to tak jak xeon uważam że przyczyn może być kilka...
Jak jedziesz ze stałą prędkością np 100 km/h przez pewien moment,i wrzucisz na luz to spadają obroty i falują???
wielu ludzi dało by wszystko aby ich auta szubko się nagrzewały a jeśli ci się nie przegrzewa to tylko pozazdrościć!
Jak jedziesz ze stałą prędkością np 100 km/h przez pewien moment,i wrzucisz na luz to spadają obroty i falują???
Dokladnie tak! Spada do powiedzmy 400-500 i odbija do normy...
A przyczyna nagrzewania byl maly poziom plynu w chlodnicy czy tez w zbiorniku wyrownawczym
Dokladnie tak! Spada do powiedzmy 400-500 i odbija do normy...
A przyczyna nagrzewania byl maly poziom plynu w chlodnicy czy tez w zbiorniku wyrownawczym
yo!
Tak błacha przyczyna a teraz zdradz tajemnice ile zapłaciłes mechaniorowi za znalezienie usterki
pozdro
sam do tego doszlem
BTW: Ze niby nabijasz sie z mua?
yo!
Chyle czoło przed Tobą mój guru gratuluje laurke i suszki wyśle pocztą kapciową lub gumiakową
pozdro
BOGGY E36 [Usunity]
Wysany: 2005-12-28, 13:15
co do obrotów to miałem tak samo jak opisywałem,przeczyściłem silnik krokowy i na pół roku miałem spokój,później znowu przeczyściłem i spokój do tej pory mam
zanurz go na całą noc w benzynie ekstrakcyjnej,rano osusz,a jak obeschnie to WD40
powinno pomóc.
GG: 2776423
BOGGY E36 [Usunity]
Wysany: 2005-12-28, 17:24
oki,to takie owalne przy kolektorze dolotowym (w m40 jak otworzysz machę to od przodu po prawej stronie na wysokości kolektora) dochodzą tam węże gumowe dwa i kostka elektroniczna (i jest napisane bosch na nim)
taka srebrna owalna gruszka.