mam pytanie...czy aby wymienic element nr 3...wystarczy odkrecic element nr 4
czy i tak trzeba sciagac cala belke??
musze wymienic obie poduchy...lewa i prawa...
da rade to zrobic z dwoma hydraulicznymi podnosnikami czy od razu udac sie lepiej do mechanika??
mam pytanie...czy aby wymienic element nr 3...wystarczy odkrecic element nr 4
czy i tak trzeba sciagac cala belke??
musze wymienic obie poduchy...lewa i prawa...
da rade to zrobic z dwoma hydraulicznymi podnosnikami czy od razu udac sie lepiej do mechanika??
Lepiej zatrudnic 2-3 kumpli,kanał młotki,palnik.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zeby wypalic troszke stare gumy chyba ze masz jakas prase i mocne rece zeby targac cała belke po warsztatach.
Ogolnie jak ktos ma juz wymiane opatentowana to jakies 2-3 h roboty jak dobrze idzie odkrecanie wszystkiego.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
to moze obejdzie sie bez palnika...bo jedna guma to lata jak gupia...a drugiej juz nieduzo brakuje
a moze ktos juz wymienial sam te poduchy...
moze opisze co i jak
musi byc palnik
lub specjalny sciagacz
wchodzisz w kanal i ja wypalasz jak to robisz dobrze masz doswiadczenie to szybko pojdzie
nie raz sama wyleci po krotkim wypaleniu
elo to sa tuleje a nie poduchy wsumie jak zwal tak zwal ale wymieniac je to przerabana sprawa jak sie zrobi cieplej to bede wiedzial jak to jest pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
ja nie potrzebowalem palnika, wyjolem cala belke, wybilem mlotkiem tuleje i wsadzilem tuleje skladajace sie z 2czesc zrobione z tefonu i metalu czy teraz mam na sztywno beleczke moge cos takiego dorobic jak ktos chce:) foto i info na priwa
a ile w calym tylnym zawieszeniu jest elementow gumowych ktore sie wymienia ? mowa o wszyskich tulejach itd itd itd
jaki jest orienatacyjny kosz wszystkich tych gum ?
przydalo by sie wymienic u siebie bo sie tyl tlucze z deka
chopaki na e30.de jest szkic fajnego urzadzonka do wyciagania tych góm...nie mam czasu teraz na szperanie po necie ale pamietam ze jest to proste i do wyklepania w garazu z nim wymiana góm to 1 godzinka roboty moze ktos ma czas to zapoda tego linka inaczej to masakra albo belka w dól albo palnik ...
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
urbi, ja też się przymierzam do wymiany gum w całym tylnym zawieszeniu. Już dałem zadanie w kolku sklepach z częściami, żeby mi cenniki przygotowali. Jak będę coś wiedział to dam znać.
Co do części, to:
Z tego rysunku to będą części: 9 x2 i 3. To chyba są wszystkie gumy nie licząc amortyzatora (jego górne mocowanie).
witam
wyzej kolega meles podal rysunek wiec podaje nr i ceny tych czesci u mnie org bmw
nr 3:gummilager nr bmw ... 1 129 144 cena 93zl szt wymagana ilosc 2szt
nr 9: wystepuje w dwuch rodzajach
satz gummilager exzentrisch .... 9 058 822 cena 141zl szt wymagane 2 szt
satz gummilager .... 9 061 945 cena 95zl szt wymagane 2 szt
pozdrawiam