dobry no silnik prawdopodobnie jak dobrze pójdzie to bedzie miał mój ,bo ja mam smaka na mocniejszy Adik jak wsadzi moj motor to bedzie wywijał bączki takie ze chej
Robert, kurde, właśnie musimy sprawdzić jak moja fura jeździ - prosta. .. i but. . . pisz jak będziesz miał czas . . .
ps. dzięki za linka do aukcji
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Ostatnio zmieniony przez Mauser 2007-07-31, 16:03, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
stanowczo odradzam wkładanie tak starego - bez urazy - rupiecia , jak m20b25, sorry, ale jak już dziś wymieniać silnik to conajmniej na m50b25, koszty trochę większe, ale to już coś. Zrób raz , a dobrze.
stanowczo odradzam wkładanie tak starego - bez urazy - rupiecia , jak m20b25, sorry, ale jak już dziś wymieniać silnik to conajmniej na m50b25, koszty trochę większe, ale to już coś. Zrób raz , a dobrze.
Zastanów sie kilka razy, żebyś nie żałował.
sorki ale zdeka mnie zjezyłes ja jak ten silnik wkładałem to miał przejechane 90tys.a po drugie to jezdzil nim starszy gosc,ty mysłisz ze m50 to co chodzi w f16 ze tak mowisz na m20 czlowieku dałbym Ci sie zjechac moja beja z tym motorem co mialem dac Adikowi to bys zmienił zdanie z powazaniem czesc a zresztą moze masz racje po co komu stare m20b25 mi jest z nim dobrze w mojej e34mpakiecie moze kiedys bedziesz miał okazje zobaczyc jak idzie ,dobrze utrzymany taki silnik
Ostatnio zmieniony przez krzysiek e34 2007-07-31, 16:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
�ukasz ma racje.
Jednak . . . zachodu jest sporo dla kogoś kto nie robił tego typu rzeczy.
Też się zastanawiałem nad M50, albo nad M30b35, jednak padło na M20, czyli najgorzej Wtedy brakło jednak wiedzy, może troszkę warunków do pracy, rady . . .
Silnik był w stanie bdb, chciałem lepiej, kupa kasy wlazła, i ładuje dalej, furka jednak jeździ jak trzeba.
A to że M20 i M50 to inna epoka, to nie podlega wątpliwości. Jednak kasa, i wiedza potrzebna większa jeśli chodzi o M50, nie ma co kupić motor i myśleć potem co zrobić żeby go wsadzić i nie mieć problemów. I niech nikt nie pisze że wsadzić m50 to tylko 1000 zł więcej, i dzień-dwa roboty . . .
mauser dokładnie tak jak godosz ,ja chcialem do mojej m50 juz by był ale ciezko trafic na dobry ,ten co mam to znaczy m20b25 jest naprawde bajka, no i dlatego chcialem go dac Adikowi te 170 koników styknie do e30 a na moja bryka moze troszke zasłaby 3maj sie pozdro
Ostatnio zmieniony przez krzysiek e34 2007-07-31, 16:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
�ukasz ma racje.
Jednak . . . zachodu jest sporo dla kogoś kto nie robił tego typu rzeczy.
Też się zastanawiałem nad M50, albo nad M30b35, jednak padło na M20, czyli najgorzej Wtedy brakło jednak wiedzy, może troszkę warunków do pracy, rady . . .
Silnik był w stanie bdb, chciałem lepiej, kupa kasy wlazła, i ładuje dalej, furka jednak jeździ jak trzeba.
A to że M20 i M50 to inna epoka, to nie podlega wątpliwości. Jednak kasa, i wiedza potrzebna większa jeśli chodzi o M50, nie ma co kupić motor i myśleć potem co zrobić żeby go wsadzić i nie mieć problemów. I niech nikt nie pisze że wsadzić m50 to tylko 1000 zł więcej, i dzień-dwa roboty . . .
oczywiście, że nie 1000pln więcej, ale dla kogoś obeznanego w kwestii to już nie jest takie wielkie halo.
[ Dodano: 2007-07-31, 17:54 ]
krzysiek e34 napisa³/a:
Å�ukasz napisa³/a:
Zastanów sie kilka razy, żebyś nie żałował.
sorki ale zdeka mnie zjezyłes ja jak ten silnik wkładałem to miał przejechane 90tys.a po drugie to jezdzil nim starszy gosc,ty mysłisz ze m50 to co chodzi w f16 ze tak mowisz na m20 czlowieku dałbym Ci sie zjechac moja beja z tym motorem co mialem dac Adikowi to bys zmienił zdanie z powazaniem czesc a zresztą moze masz racje po co komu stare m20b25 mi jest z nim dobrze w mojej e34mpakiecie moze kiedys bedziesz miał okazje zobaczyc jak idzie ,dobrze utrzymany taki silnik
wiesz, chyba każdą betą jeździł starszy gość ja bym zmienił zdanie jadąc e34 z m20b25 pod maską? HMMMMMmmm...... chyba bym je sobie utwierdził Do e34 jest za słabe z deka, a w e30 , owszem, że daje radę, ale jak już jest tak z fabryki - takie toleruję. Wrzucać w tych czasach taki motor to strata pieniędzy moim skromnym zdaniem. Lepiej poczekać, odłożyć dodatkowe 3 kawałki i zapodać m50.
�ukasz jest w tym co mówisz dużo prawdy. Ja jednak w ogóle nie myślałem nad zmianą silnika bo to co mam teraz w zupełności mi wystarcza, i nie przeszkadza mi stosunkowo duże spalanie i osiągi mojego b20. Wiem, że lepszym rozwiązaniem jest wsadzić m50 ale tak jak pisał Mauser trzeba mieć do tego odpowiednia wiedzę i przygotowanie i kasę a przede wszystkim kasę jak się chce to komuś zlecić. Skoro Krzysiek postanowił do siebie wsadzić m50 i może mi sprzedać swój silnik, który widzę na co dzień, jeździłem tym autem, wiem jak silnik był traktowany przez ostatnie dwa lata kiedy jest u Krzyśka w aucie to pomyślałem, że go sobie wezmę. A jest z jego przełożeniem zdecydowanie mniej kłopotu niż m50 i jest to tańsze. Więc ja się decyduje na taki krok. Nie jest to może racjonalne podejście ze względu na wady m20 ale jak już pisałem w innym temacie o m20 je nie myślę racjonalnie w tym przypadku.
Jak pojadę na hamownię, i będzie o 10KM lub gorzej niż seria, to się potnę, a jak wyjdę ze szpitala to wsadzę M52B28, a ten silnik schowam w garażu i będę się nad nim modlił.
Jak będzie OK, to, jak będziesz chciał, doradzę Ci co i jak . . .
Co do racjonalnego myślenia - sprzedaż to jedyna racjonalna myśl
No ja mogę w każdej chwili porwać Krzyśka na hamownie i będzie wszystko wiadomo.
No Mauser na Twoje rady właśnie będę bardzo liczył bo mam najbliżej
No ja mogę w każdej chwili porwać Krzyśka na hamownie i będzie wszystko wiadomo.
No Mauser na Twoje rady właśnie będę bardzo liczył bo mam najbliżej
zabierz go na hamownię, bo każdy ma swoje subiektywne odczucia, ja w m40b18 twierdziłem, ze zapina (niby 113KM), a wyszło 98KM i 138Nm
Spoko �ukasz wiem, że wynik to zawsze wynik. Silnik jest w dobrym stanie i prawidłowo ekspoloatowany ale po 18 latach jak mu coś uciekło to nic dziwnego i tragedii nie będzie.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach